Ухвала
від 10.01.2024 по справі 536/1573/23
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10.01.2024 рокуКОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД ПОЛТАВСЬКОЇОБЛАСТІ

Справа №536/1573/23

Провадження №2/533/18/24

УХВАЛА

09 січня 2024 року Козельщинський районний суд Полтавської області

в складі: головуючого судді- Оксенюк М. М.,

за участю: секретаря судового засідання Кругловецького Ю.В.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивачів - ОСОБА_2 ,

відповідачів - ОСОБА_3 , ОСОБА_4 ,

представника відповідачів - ОСОБА_5 ,

відповідача - ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_6 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в селищі Козельщина цивільну справу за позовом ОСОБА_7 та ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Державний нотаріус Козельщинської державної нотаріальної контори Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Курочкін Олександр Олександрович та Козельщинської селищної ради про визнання недійсними довіреність, договорів дарування, скасування рішення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, припинення права власності в порядку спадкування за законом та в порядку спадкування на обов`язкову частку у спадковому майні,

У С Т А Н О В И В

В провадженні Козельщинського районного суду Полтавської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

21.11.2023 та відповідно 08.01.2024 представником позивача адвокат Кінаш Т.В. подано до суду клопотання про витребування доказів.

На обґрунтування клопотання представником позивачів ОСОБА_2 зазначено, що інформація та документи, які прохає витребувати представник можуть об`єктивно допомогти встановити суду обставини по справі та вирішити питання, щодо визнання недійсними довіреність на ім`я ОСОБА_4 щодо представлення інтересів ОСОБА_8 , посвідчену 24.12.2021 державним нотаріусом Козельщинської державної нотаріальної контори Курочкіним О.О. за реєстровим №6342, а також договору дарування №563 від 18.01.2022, посвідченого приватним нотаріусом Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Волошиною Н.А. та договору дарування №54 від 18.01.2022, посвідченого приватним нотаріусом Кременчуцького районного нотаріального округу Полтавської області Волошиною Н.А..

Окрім цього, на обґрунтування клопотання представником позивачів зазначено, що на підставі витребуваних документів та інформації, в подальшому буде заявлено клопотання про проведення посмертної судово-психіатричної експертизи, яка допоможе встановити наявність усвідомлення чи не усвідомлення ОСОБА_8 своїх дій під час підписання вищезазначеної довіреності, а також проведення судово-почеркознавчої експертизи, яка допоможе суду встановити дійсність або недійсність підпису померлої під час підписання вищезазначеної довіреності.

Також, на обґрунтування клопотання представником позивачів зазначено, що на підставі витребуваних документів та інформації можна встановити дісний обсяг спадкового майна, яка заявлена позивачами у позовних вимогах.

Іншим шляхом отримати письмові докази та інформацію в позасудовому порядку неможливо.

В судовому засідані представник позивачів, з урахування уточнень, клопотання про витребування доказів підтримала та прохала витребувати уКОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГОПІДПРИЄМСТВА «КОЗЕЛЬЩИНСЬКАЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ»,у КОМУНАЛЬНОГОНЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА«КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ ЦЕНТРПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇДОПОМОГИ»,у ГОЛОВНОГОУПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГОФОНДУ УКРАЇНИВ ПОЛТАВСЬКІЙОБЛАСТІ,у ДЕРЖАВНОГО НОТАРІУСАКОЗЕЛЬЩИНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇНОТАРІАЛЬНОЇ КОНТОРИКУРОЧКІНА ОЛЕКСАНДРАОЛЕКСАНДРОВИЧА,у ПРИВАТНОГОНОТАРІУСА КРЕМЕНЧУЦЬКОГОРАЙОННОГО НОТАРІАЛЬНОГООКРУГУ ПОЛТАВСЬКОЇОБЛАСТІ ВОЛОШИНОЇНАТАЛІЇ АНАТОЛІЇВНІ, у КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМЕНЧУЦЬКЕ МІЖМІСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ», у Полтавській дирекції АТ «УКРПОШТА» інформацію та документи.

Позивач ОСОБА_1 клопотання представника про витребування доказів підтримав та прохав задовольнити.

Відповідачі та представники відповідачів в судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання про витребування доказів.

Інші учасники в судове засідання не язвилися, належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи.

Суд, вислухавши думку учасників справи, вивчивши матеріали справи, встановив наступне.

П.7 ч.2 ст.197ЦПК України передбачено, що у підготовчому засіданні суд вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Отже, суд вважає, що клопотання представника позивачів про витребування письмових доказів та іформації підлягає до задоволення, оскільки для вирішення справи по суті, суду необхідно дослідити письмові докази, що мають значення для справи, а також з метою вирішення клопотання про проведення посмертної судово-психіатричної експертизи та проведення судово-почеркознавчої експертизи

Також, суд враховує, що у позивачів та їх представника є складнощі з отриманням зазначених письмових доказів та інформації, а тому маються підстави для витребування вищевказаних доказів та ніформації.

Керуючись ст.84, ст.260,253-354 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ

Клопотання представника позивача адвоката Кінаш Тетяни Василівни про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати в строк десять днів з часу отримання ухвали у КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КОЗЕЛЬЩИНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ» (код ЄДРПОУ 01999320, 39100, Полтавська область, Кременчуцький район, селище Козельщина, вулиця Монастирська, буд.20) інформацію та документи:

- виписку форми 027/о із медичної карти №1223 амбулаторного/стаціонарного хворого: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка перебувала на лікуванні у КНП «Козельщинська центральна лікарня» з 11.10.2021 по 25.10.2021;

- які медичні препарати, в тому числі наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори, із зазначенням їх переліку були призначені ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у після операційний період з 15.10.2021 з якою метою, на який період та на якій основі (постійній/тимчасовій)?

- чи спостерігався у пацієнтки ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у післяопераційний період з 15.10.2021 постійний больовий синдром, з чим він був пов`язаний та які медичні препарати/наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори були призначені для його подолання?

- чи були наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори призначені на постійній основі (які за назвою та який розмір дозування), в тому числі з метою пригнічення больового синдрому?

- чи вважалася пацієнтка ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , здорова після виписки з 25.10.2021 з КНП «Козельщинська центральна лікарня»?

- які медичні препарати, в тому числі наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори були показані за станом здоров`я для ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після її виписки - 25.10.2021 з КНП «Козельщинська центральна лікарня», якщо так то які?

- чи потребувала пацієнтка подальшого лікування/нагляду після виписки 25.10.2021 з КНП «Козельщинська центральна лікарня», якщо так то якого і у якому закладі охорони здоров`я?

- копії документів, що містяться в історії хвороби медичної карти хворої ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 25.10.2021 по 24.01.2022.

Витребувати в строк десять днів з часу отримання ухвали у КОМУНАЛЬНОГО НЕКОМЕРЦІЙНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ» ( код ЄДРПОУ 38498521, 39100, Полтавська область, Кременчуцький район, селище Козельщина, вулиця Остроградського 81/10) інформацію та копії документів:

- у якого сімейного лікаря ЦПМСД (ПІБ) перебувала на обліку/лікуванні/укладено декларацію ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після її виписки - 25.10.2021 з КНП «Козельщинська центральна лікарня»?

- які медичні препарати, в тому числі наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, їх повний перелік були призначені ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у післяопераційний період після 25.10.2021 з якою метою, на який період та на якій основі (постійній/тимчасовій)?

- чи спостерігався у пацієнтки ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у післяопераційний період з 25.10.2021 постійний больовий синдром, з чим він був пов`язаний та які медичні препарати/наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори були призначені для його подолання?

- чи були наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори призначені на постійній основі (які за назвою та який розмір дозування), в тому числі з метою пригнічення больового синдрому?

- чи вважалася пацієнтка ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , здорова після виписки з 25.10.2021 з КНП «Козельщинська центральна лікарня»?

- які медичні препарати, в тому числі наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, були показані за станом здоров`я для ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після її виписки - 25.10.2021 з КНП «Козельщинська центральна лікарня», якщо так то які?

- чи потребувала пацієнтка подальшого лікування/нагляду після виписки 25.10.2021 з КНП «Козельщинська центральна лікарня», якщо так то якого і у якому закладі охорони здоров`я?

- чи видавалися на підставі заяви про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів і виконання призначень лікаря в умовах створеного стаціонару вдома наркотичні засоби, психотропні речовини, прекурсори хворій ОСОБА_8 самостійно або особі, яка здійснювала за нею догляд (член сім`ї, опікун або піклувальник)?

- повідомити ПІБ особи, яка безпосередньо зверталася із заявами про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів і виконання призначень лікаря в умовах створеного стаціонару вдома та копії усіх таких заяв щодо хворої ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 25.10.2021 по 24.01.2022.

- копію журналу реєстрації рецептів, які виписувалися у паперовому вигляді лікарем ЦПМСД на підставі усіх заяв про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів і виконання призначень лікаря щодо пацієнтки ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 25.10.2021 по 24.01.2022 із зазначенням усіх дат, переліку назв наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів, їх дозування;

- чи виписувалися електронні рецепти у ЦПМСД відповідно до наказу МОЗ України від 19.07.2005 №360 на підставах заяв про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів і виконання призначень лікаря щодо пацієнтки ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 25.10.2021 по 24.01.2022?

- надати виписку із електронної системи рецептів, що виписувалися в електронному вигляді на підставах заяв про отримання наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів і виконання призначень лікаря щодо пацієнтки ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у період з 25.10.2021 по 24.01.2022 із зазначенням усіх дат, переліку назв наркотичних засобів, психотропних речовин та/або прекурсорів, їх дозування.

Витребувати в строк десять днів з часу отримання ухвали у ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (Код ЄДРПОУ 13967927, 36014, м. Полтава. вул. Соборності, 66) оригінали документів з пенсійної справи ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 , що мають особистий підпис або власноручно написаний текст останньою.

Витребувати встрок десятьднів зчасу отриманняухвали у ДЕРЖАВНОГО НОТАРІУСА КОЗЕЛЬЩИНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ НОТАРІАЛЬНОЇ КОНТОРИ КУРОЧКІНА ОЛЕКСАНДРА ОЛЕКСАНДРОВИЧА (39100, Полтавська область, Кременчуцький р-н, селище Козельщина, вулиця Монастирська, буд.9) документи та інформацію:

- оригінал примірника довіреності, яка видана ОСОБА_8 фізичній особі ОСОБА_4 , РНОКПП НОМЕР_1 , посвідчену 24 грудня 2021 року державним нотаріусом Козельщинської державної нотаріальної контори за реєстровим №6342;

- інформацію щодо майна, яке входило до спадкової маси після смерті ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- інформацію щодо рухомого або нерухомого майна (зазначити усі реквізити) яке було успадковане ОСОБА_8 на підставі заповіту, посвідченого 08.09.2003 державним нотаріусом Козельщинської державної нотаріальної контори Курочкіним О.О. за р. №2017;

- інформацію чи видавалися свідоцтва про право власності на ім`я ОСОБА_8 щодо успадкованого майна після смерті ОСОБА_9 та зазначити перелік успадкованого майна;

- оригінал заповіту ОСОБА_8 посвідченого Данілишиною І.І. секретарем виконавчого комітету Пригарівської сільської ради, Козельщинського району Полтавської області від 09 січня 2014 року зі спадкової справи №30/2022;

- оригінали документів заяв ОСОБА_8 , що мають особистий підпис або власноручно написаний текст останньою зі спадкової справи ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Витребувати в строк десять днів з часу отримання ухвали у ПРИВАТНОГО НОТАРІУСА КРЕМЕНЧУЦЬКОГО РАЙОННОГО НОТАРІАЛЬНОГО ОКРУГУ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВОЛОШИНОЇ НАТАЛІЇ АНАТОЛІЇВНІ (39600, Полтавська область, місто Кременчук, бульвар Пушкіна,10) інформацію та документи:

- копію договору дарування №54 від 18.01.2022 земельної ділянки площею 9,819 га, кадастровий номер 5322084600:00:001:0585, розташованої за адресою: Полтавська область, Кременчуцький (Козельщинський) район, село Пригарівка;

- копії правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 9,819 га, кадастровий номер 5322084600:00:001:0585, розташованої за адресою: Полтавська область, Кременчуцький (Козельщинський) район, село Пригарівка, на підставі яких відбулося відчуження;

- у випадку укладання та реєстрації договору дарування № 54 від 18.01.2022 за довіреністю - копію документу (довіреність), відповідно до якого відбувалося представництво власника земельної ділянки у нотаріуса;

- копію договору дарування №53 від 18.01.2022 земельної ділянки площею 4,9099 га, кадастровий номер 5322084600:00:001:0178, розташованої за адресою: Полтавська область, Кременчуцький район (Козельщинський) район, село Пригарівка.

- копії правовстановлюючих документів на земельну ділянку площею 4,9099 га, кадастровий номер 5322084600:00:001:0178, розташованої за адресою: Полтавська область, Кременчуцький (Козельщинський) район, село Пригарівка, на підставі яких відбулося відчуження;

- у випадку укладання та реєстрації договору дарування №53 від 18.01.2022 за довіреністю - копію документу (довіреність), відповідно до якого відбувалося представництво власника земельної ділянки у нотаріуса;

- копії з журналу/книги/реєстру (кожного окремо) щодо реєстрації нотаріальної дії: договору дарування №54 від 18.01.2022 земельної ділянки площею 9, 819 га, кадастровий номер 5322084600:00:001:0585, а також договору дарування №53 від 18.01.2022 земельної ділянки площею 4,9099 га, кадастровий номер 5322084600:00:001:0178.

Витребувати встрок десятьднів зчасу отриманняухвали у КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА «КРЕМЕНЧУЦЬКЕ МІЖМІСЬКЕ БЮРО ТЕХНІЧНОЇ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ КРЕМЕНЧУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» (39600, Полтавська область, місто Кременчук, вулиця Гагаріна, 14 - приміщення «ЦНАП») інформацію та документи:

- правовстановлюючі документи (свідоцтво про право власності, рішення, договори, заповіт та інше, що стосується цього майна), технічну документацію (техпаспорта з усіма змінами), витяг, архівну довідку щодо реєстрації права власності за ОСОБА_8 (чи за іншою особою, кому воно наразі належить) інвентарної справи щодо нерухомого майна: будинку з погосподарськими спорудами за адресою: АДРЕСА_1 ;

- правовстановлюючі документи (свідоцтво про право власності, рішення, договори, заповіт та інше, що стосується цього майна), технічну документацію (техпаспорта з усіма змінами) витяг, архівну довідку щодо реєстрації права власності за ОСОБА_8 (чи за іншою особою, кому воно наразі належить) інвентарної справи, щодо нерухомого майна: будинку з погосподарськими спорудами за адресою: АДРЕСА_2 ;

- повідомити, чи проводилася інвентаризація об`єктів нерухомості за адресою АДРЕСА_1 та за адресою: АДРЕСА_2 , з моменту їх будівництва і по теперішній час? Якщо так надати належним чином завірені копії таких документів, що містять вищезазначену інформацію;

- копію генерального плану забудови земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_2 , які існували в період з 1930 по 2005 рік.

Витребувати встрок десятьднів зчасу отриманняухвали уПолтавській дирекціїАТ «УКРПОШТА» (36000, місто Полтава, вулиця 1100-річчя Полтави, 2) наступні документи:

-оригінали відомостей на виплату пенсій, соціальних допомоги за формою В1-М щодо отримання пенсій особисто ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса проживання АДРЕСА_1 , із власноручним підписом отримувача пенсій за кожен місяць окремо за періоди з 01.01.2020 по 24.01.2022.

Роз`яснити представникам вищезазначених установ, що якщо не має можливості подати оригінали або копії доказів, який витребовує суд, або не має можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язаний повідомити про це суд із зазначенням причин та надання письмових доказів протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом для огляду, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд має право застосувати заходи процесуального примусу, передбачені ст.144, 146, 148 ЦПК України, зокрема: тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом, накладення штрафу в дохід держави від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Притягнення винної особи до відповідальності не звільняє її від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включається до апеляційної скарги на рішення суду.

Роз`яснити сторонам, що повний текст ухвали буде виготовлений впродовж двох робочих днів.

Повний текст ухвали виготовлений 10.01.2024.

Суддя М. М. Оксенюк

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116192712
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсними довіреність, договорів дарування, скасування рішення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, припинення права власності в порядку спадкування за законом та в порядку спадкування на обов`язкову частку у спадковому майні

Судовий реєстр по справі —536/1573/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні