Ухвала
від 09.01.2024 по справі 569/17594/22
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/17594/22

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2024 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в складі:

головуючого суддіГордійчук І.О.

секретар судового засідання Баланович М.В.

розглянувши клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Авдєєнко Владислава Валерійовича, про участь у судовому засіданні режимі відео конференції поза межами приміщення суду,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Рівненського міського суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

До суду надійшло клопотання представника позивача - адвоката Авдєєнко В.В. про призначення розгляду срави для представника позивача в режимі відеокнференції поза межами приміщення суду.

Відповідно до частини першоїстатті 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (частина п`ятастатті 212 ЦПК України).

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 № 1845/0/15-21 затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, які набули чинності 05.10.2021 (далі за текстомПоложення).

Положення визначає порядок функціонування в судах та органах системи правосуддя окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі за текстомЄСІТС), зокрема підсистем «Електронний кабінет», «Електронний суд» та підсистеми відеоконференцзв`язку; порядок вчинення процесуальних дій в електронній формі з використанням таких підсистем; особливості використання в судах та органах системи правосуддя іншого програмного забезпечення в перехідний період до початку функціонування ЄСІТС у складі всіх підсистем (модулів).

Відповідно до п. 46 Положення за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи наявну технічну можливість у проведенні відеоконференції поза межами приміщення суду, приймаючи до уваги впровадження обмежувальних заходів, пов`язаних з введенням карантину на території України, а також з огляду на необхідність забезпечення балансу між правом сторони щодо участі у судовому засіданні та реалізацією ним процесуальних прав й розглядом цивільної справи в розумні строки, наявні підстави для задоволення вказаної заяви.

Суд вважає за необхідне надати можливість представнику позивача у даній справі приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення « EasyCon ».

На підставівикладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд -

постановив:

Клопотання представникапозивача ОСОБА_1 адвокатаАвдєєнко ВладиславаВалерійовича,про участьу судовомузасіданні режимі відеоконференції позамежами приміщеннясуду - задовольнити.

Надати можливість представнику позивача адвокату Андєєнко Владиславу Валерійовичу участі у судових засіданнях у справі № 569/17594/22, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

У відповідності до ч.5ст.212 ЦПК Україниризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку «EasyCon», за веб-посиланням https://easycon.com.ua.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Суддя І.О.Гордійчук

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116193165
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —569/17594/22

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 03.01.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 21.03.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 20.01.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 15.12.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

Ухвала від 29.11.2022

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні