Ухвала
від 09.01.2024 по справі 757/36385/23-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/36385/23-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2024 року Печерський районний суд м. Києва

суддя Батрин О.В.

секретар Звонарьова В.О.,

учасники справи

заявник: Комунальне підприємство «Керуюча компанія Новосілки» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області

боржник: ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві заяву боржника ОСОБА_1 про скасування судового наказу від 13 вересня 2023 року за заявою Комунального підприємства «Керуюча компанія Новосілки» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надані послуги з постачання теплової енергії з ОСОБА_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

13 вересня 2023 року Печерським районним судом м. Києва на підставі заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Київські енергетичні послуги» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства «Керуюча компанія Новосілки» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області заборгованості за надані послуги з постачання теплової енергії в квартирі, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 у розмірі 39 378 грн. 74 коп. та судові витрати в розмірі 268 грн. 40 коп.

28 жовтня 2023 року боржник звернулася до суду з заявою про скасування судового наказу, мотивуючи заяву тим, що зазначений судовий наказ підлягає скасуванню, оскільки є повністю необґрунтованим та безпідставним, доданий розрахунок суми заборгованості є не належним та не відповідає дійсності.

Згідно ч. 1 ст. 170 ЦПК України, боржник має право протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування до суду, який його видав, крім випадків видачі судового наказу відповідно до пунктів 4, 5 частини першої статті 161 цього Кодексу. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 171 ЦПК України у разі відсутності підстав для повернення заяви про скасування судового наказу, суддя не пізніше двох днів після її подання постановляє ухвалу про скасування судового наказу, в якій роз`яснює заявнику (стягувачу) його право звернутися до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження. В ухвалі про скасування судового наказу суд за клопотанням боржника вирішує питання про поворот виконання судового наказу в порядку, встановленому статтею 444 цього Кодексу.

Оскільки боржник ОСОБА_1 заперечує проти вимог стягувача та вважає їх необґрунтованими у повному обсязі, у відповідності до ч. 3 ст. 171 ЦПК України, виданий судом наказ підлягає скасуванню.

При цьому, заявник, який звертався до суду із заявою про видачу судового наказу, не позбавлений права звернення до суду із тими самими вимогами в порядку спрощеного позовного провадження, визначеному ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 170, 171, 258, 259, 260, 263, 353 Цивільного процесуального кодексу України,-

УХВАЛИВ:

Заяву боржника ОСОБА_1 про скасування судового наказу від 13 вересня 2023 року за заявою Комунального підприємства «Керуюча компанія Новосілки» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надані послуги з постачання теплової енергії з ОСОБА_1 - задовольнити.

Судовий наказ, виданий Печерським районним судом м. Києва 13 вересня 2023 року на підставі заяви Комунального підприємства «Керуюча компанія Новосілки» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за надані послуги з постачання теплової енергії з ОСОБА_1 - скасувати.

Роз`яснити Комунальному підприємству «Керуюча компанія Новосілки» Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, що заявлені ним вимоги можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження, визначеному ЦПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Батрин

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116193688
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з постачання теплової енергії з ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —757/36385/23-ц

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Судовий наказ від 13.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Козлов Р. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні