Ухвала
від 21.11.2023 по справі 334/10671/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 21.11.2023

Справа № 334/10671/23

Провадження № 2-о/334/454/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2023 року Суддя Ленінського районного суду м. Запоріжжя Турбіна Т.Ф., розглянувши заяву Комунальної установи «Запорізький дитячий будинок інтернат» Запорізької обласної ради, заінтересовані особи: орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району, ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

встановив:

21листопада 2023року Комунальнаустанова «Запорізькийдитячий будинок інтернат»Запорізької обласноїради звернувся досуду ззаявою, в якій просить визнати ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною та встановити над нею опіку.

Ухвалою судді від 21 листопада 2023 року заява прийнята до розгляду та відкрито провадження у справі.

Відповідно до частини першоїстатті 299 ЦПК Українисправи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Безоплатна правнича допомога надається в порядку, встановленому законом, що регулює надання безоплатної правничої допомоги (частина третястатті 15 ЦПК України).

Відповідно до пункту 24 частини першоїстатті 14 Закону України «Про безоплатну правничу допомогу»право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною, - на правничі послуги, передбачені пунктами 2 і 3 частини другоїстатті 13 цього Закону, протягом розгляду справи в суді, зокрема на здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру.

З метою забезпечення особі, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною права на правничу допомогу, ураховуючи, що розгляд справи про визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю, в тому числі, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною та її адвоката, суд вважає за необхідне доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Донецькій та Запорізькій областях призначити адвоката Дорошенко Вікторії Віталіївні, ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись статтями15,258-260,299 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Донецькій та Запорізькій областях призначити адвоката Дорошенко Вікторії Віталіївні, ІНФОРМАЦІЯ_1 , для здійснення представництва її інтересів в цивільній справі № 334/10671/23 за заявою Комунальної установи «Запорізький дитячий будинок інтернат» Запорізької обласної ради, заінтересовані особи: орган опіки та піклування районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району, ОСОБА_1 про визнання особи недієздатною та встановлення опіки.

Забезпечити прибуття адвоката у судове засідання на 15.30 год. 07 грудня 2023 року до Ленінського районного суду м.Запоріжжя за адресою: м.Запоріжжя, вул. Незалежної України, 1/2, каб. 4.

Копію ухвали направити до Регіональному центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Донецькій та Запорізькій областях для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Турбіна Т. Ф.

Дата ухвалення рішення21.11.2023
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116199837
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —334/10671/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Турбіна Т. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні