Ухвала
від 10.01.2024 по справі 334/10530/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 10.01.2024

Справа № 334/10530/23

Провадження № 2/334/436/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2024 року м. Запоріжжя

Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі

головуючого судді Філіпової І.М.,

за участі секретаря Сагайдак Г. В.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа - районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району як орган опіки та піклування, Лівобережна адміністрація Дніпровської міської ради як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів,

встановив:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа - районна адміністрація Запорізької міської ради по Заводському району як орган опіки та піклування, Лівобережна адміністрація Дніпровської міської ради як орган опіки та піклування, про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів.

У позовній заяві позивачем заявлено клопотання про витребування у районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району як орган опіки та піклування висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав ОСОБА_3 відносно ОСОБА_4 .

У судовому засіданні представник позивача адвокат Железняк Л. В. клопотання підтримала, просила задовольнити.

У судове засідання відповідач та треті особи не з`явилися, про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином, причини не явки суду не повідомили.

08.01.2024 року від представника районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району як орган опіки та піклування надійшла заява про проведення підготовчого судового засідання без її участі.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступного висновку.

Згідно до п.4 ч.5 ст. 12 ЦПК суд зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав.

Відповідно до положень ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 СК України при розгляді спорів щодо позбавлення батьківських прав участь органу опіки та піклування є обов`язковою. Орган опіки та піклування подає до суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи.

Розглянувши клопотання а позивача, суд вважає його обґрунтованим, оскільки наявність письмового висновку органу опіки та піклування має значення для повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України,

ухвалив:

Витребувати у районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району як органу опіки та піклування (69067, м. Запоріжжя, вул. Л. Чайкіної, буд. 56) письмовий висновок щодо доцільності або недоцільності позбавлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , батьківських прав щодо її дочки ОСОБА_4 . ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Філіпова І. М.

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116199848
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —334/10530/23

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Філіпова І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні