Постанова
від 01.10.2010 по справі 2806/10/2170
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

73027, м. Херсон, вул. Робоча, 66, тел. 48-51-90


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 жовтня 2010 р.

Справа № 2-а-2806/10/2170

                              

Херсонський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого судді: Ковбій О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом

Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Голопристанської районної виконавчої дирекції Фонду до  Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Колос" про стягнення фінансових санкцій та пені в сумі 5191,23 грн,

встановив:

Херсонське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності в особі Голопристанської районної виконавчої дирекції Фонду (далі - позивач) звернулося до суду з адміністративним позовом до СТОВ "Колос" (далі - відповідач) про стягнення штрафних (фінансових) санкцій та пені в сумі 5191,23 грн.

Позивач в судове засідання не прибув, надав заяву про розгляд справи без участі його представника в порядку письмового провадження, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Відповідач в судове засідання не прибув, письмових заперечень на позов не надав, про дату, час та місце слухання був повідомлений належним чином.

Відповідно до ч. 6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні в разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Виходячи з вищевикладеного суд вважає за можливе розглядати справу в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що адміністративний позов підлягає задоволенню з огляду на наступне.

СТОВ "Колос" перебуває на обліку в Голопристанській районній виконавчій дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, є платником страхових внесків до Фонду.

За результатами здачі звіту Ф.4 - ФСС з ТВП про нараховані внески, перерахування та витрати, пов"язані з загальнообов"язковим державним соціальним страхуванням у зв"язку з тимчасовою втратою працездатності наданого позивачем було встановлено з боку відповідача порушення п. 2.2 ст. 27 Закону України "Про загальнообов"язкове державне соціальне страхування у зв"язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими народження та похованням", а саме, несвоєчасне перерахування пені та штрафних санкцій в сумі 5191,23 грн.

На підставі пп. 6 п. 1 ст. 28 Закону України "Про загальнообов"язкове державне соціальне страхування у зв"язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими народження та похованням" директором виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності прийнято рішення від 22.03.2010 року № 241 про стягнення з відповідача фінансових (штрафних) санкцій та пені в сумі 5191,23 грн.

Рішення отримано відповідачем 29 березня 2010 року.

Визначаючись щодо позовних вимог суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 23 Закону України "Про загальнообов"язкове державне соціальне страхування в зв"язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням" страхувальники - роботодавці зобов"язані сплачувати до Фонду страхові внески.

Перерахування зазначених сум шляхом безготівкових розрахунків здійснюється страхувальникми - роботодавцями  один раз на місяць. Якщо страхувальники несвоєчасно чи не в повному обсязі сплачують страхові внески, до них застосовуються фінансові санкції, передбачені ст. 30 цього Закону.

Доказів про сплату відповідачем простроченої заборгованості в сумі 5191,23 грн. до суду не надходило.

З урахуванням наведених норм, а також того, що відповідач має прострочену заборгованість, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 8, 9, 12, 19, 128, 158-163 КАС України, суд -

постановив:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Колос" (код ЄДРПОУ 32629648) на користь Голопристанської районної виконавчої дирекції Херсонського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (р/р 25603179, МФО 352093, код ЄДРПОУ 26083124) заборгованість в сумі 5191 (п"ять тисяч сто дев"яносто одна) грн. 23 коп.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня її проголошення.  В разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст. 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була  подана  у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили  після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                                           Ковбій О.В.

кат. 6.15

Дата ухвалення рішення01.10.2010
Оприлюднено15.10.2010

Судовий реєстр по справі —2806/10/2170

Постанова від 01.10.2010

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Ковбій О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні