Ухвала
від 10.01.2024 по справі 912/2474/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

вул.В`ячеслава Чорновола, 29/32, м.Кропивницький, Україна, 25022,

тел. 32-05-11E-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

10 січня 2024 рокуСправа № 912/2474/23

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Коваленко Н.М.,

розглянувши матеріали за заявою №б/н від 27.12.2023 кредитора Головного управління ДПС у Кіровоградській області, код ЄДР 43995486, 25006, Кіровоградська обл., місто Кропивницький, вул. Велика Перспективна, будинок 55,

про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ЛЕОН НОРД (далі ТОВ "ЛЕОН НОРД"), код ЄДР 40015557, 25006, Кіровоградська обл., місто Кіровоград(п), ВУЛИЦЯ ОРДЖОНІКІДЗЕ, будинок 7, офіс 212,

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду 28.12.2023 надійшла заява кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "ЛЕОН НОРД", обґрунтована наявністю у останнього податкового боргу в сумі 13 310 596, 33 грн.

Ухвалою від 01.01.2024 господарський суд заяву №б/н від 27.12.2023 кредитора залишив без руху та встановив строк для усунення недоліків такої заяви.

05.01.2024 на виконання вимог ухвали суду кредитором подано заяву №б/н від 05.01.2024 про усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство з доданими до неї доказами.

Господарський суд визнав подані кредитором документи достатніми для прийняття заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "ЛЕОН НОРД" до розгляду.

Згідно з абз. 1 ч. 1 ст. 35 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) у разі відсутності підстав для відмови у прийнятті, залишення без руху або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство господарський суд приймає заяву до розгляду, про що не пізніше п`яти днів з дня її надходження постановляє ухвалу, в якій зазначаються:

дата проведення підготовчого засідання суду;

прізвище, ім`я та по батькові арбітражних керуючих, визначених шляхом автоматизованого відбору із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України.

Разом з тим, відповідно до п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень КУзПБ визначено, що До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом.

Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

Заява №б/н від 05.01.2024 про усунення недоліків заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство містить пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна боржника, а саме арбітражного керуючого Христенка В.В. (свідоцтво №1538 від 17.07.2013 про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). До такої заяви кредитора, зокрема, додано заяву №01-10/16 від 02.01.2024 арбітражного керуючого Христенка В.В. про участь у справі про банкрутство.

Враховуючи вказані положення КУзПБ, суд дійшов висновку про призначення підготовчого засідання у даній справі без застосування автоматизованої системи з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України для виконання повноважень розпорядника майна боржника.

Керуючись ст. 3, 12, 20, 232-235 Господарського процесуального кодексу України, ст. 1-2, 28, 35-36, п. 2-1 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти заяву кредитора про відкриття провадження у справі про банкрутство ТОВ "ЛЕОН НОРД" (код ЄДР 40015557, 25006, Кіровоградська обл., місто Кіровоград(п), ВУЛИЦЯ ОРДЖОНІКІДЗЕ, будинок 7, офіс 212) до розгляду.

2. Підготовче засідання суду призначити на 12:00 23.01.2024.

Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Кіровоградської області за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, в залі суд. засідань №206, тел. (0522)32-05-11.

3. Зобов`язати Подільський відділ державної виконавчої служби у місті Кропивницькому Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) надати господарському суду до дати підготовчого засідання суду: довідку про наявність виконавчих документів на виконанні щодо боржника та письмові пояснення щодо нестягнутих грошових сум з боржника на користь кредиторів.

4. Зобов`язати боржника до дати проведення підготовчого засідання надати господарському суду та заявнику відзив на заяву про відкриття провадження у справі.

До відзиву боржника мають бути додані докази відправлення заявнику копії відзиву. Копія відзиву та доданих до нього документів кредитору повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Крім відомостей, передбачених Господарським процесуальним кодексом України, у відзиві боржника мають бути зазначені:

заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників);

загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати;

відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків;

відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити;

відомості про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити;

відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею;

докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності).

У відзиві боржника можуть зазначатися й інші відомості, що мають значення для розгляду справи.

До відзиву боржника також можуть бути додані клопотання боржника.

До відзиву також додається довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого постановлено ухвалу про прийняття заяви про відкриття провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника.

Крім того, до дати проведення підготовчого засідання, зобов`язати боржника надати господарському суду оригінал статуту (для огляду у засіданні) та його належним чином засвідчену копію для долучення до справи, а також документально підтверджені відомості:

- щодо органу, уповноваженого управляти державним майном боржника;

- про прийняття щодо боржника рішення про приватизацію;

- про наявність та місцезнаходження заставленого майна;

- про погашення кредиторської заборгованості боржником.

5. Кредитор має право з дня отримання відзиву на заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до дати підготовчого засідання суду надати відповідь на відзив, що має відповідати вимогам ч. 3-6 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України.

Докази надіслання (надання) відповіді на відзив боржнику надати суду до дати підготовчого засідання суду.

6. Боржник має право з дня отримання відповіді на відзив до дати підготовчого засідання суду подати заперечення, що мають відповідати вимогам ч. 3-6 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення боржника, якщо такі докази не надані кредитором.

Докази надіслання (надання) заперечення кредитору надати суду до дати підготовчого засідання суду.

7. Роз`яснити боржнику, що:

- відповідно до ч. 5 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України, суд направляє судові рішення та інші процесуальні документи учасникам судового процесу до їхніх електронних кабінетів, вчиняє інші процесуальні дії в електронній формі із застосуванням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, в порядку, визначеному цим Кодексом, Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). Електронний кабінет - це персональний кабінет (веб-сервіс чи інший користувацький інтерфейс) у підсистемі (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якого особі, яка пройшла електронну ідентифікацію, надається доступ до інформації та сервісів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремих підсистем (модулів), у тому числі можливість обміну (надсилання та отримання) документами (в тому числі процесуальними документами, письмовими та електронними доказами тощо) між судом та учасниками судового процесу, а також між учасниками судового процесу. Електронна ідентифікація особи здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису чи інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначно встановити особу;

- відповідно до ч. 6 ст. 6 Господарського процесуального кодексу України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Процесуальні наслідки, передбачені цим Кодексом у разі звернення до суду з документом особи, яка відповідно до цієї частини зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його, застосовуються судом також у випадках, якщо інтереси такої особи у справі представляє адвокат.

Суд повертає письмову заяву (клопотання, заперечення) заявнику без розгляду також у разі, якщо її подано особою, яка відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язана зареєструвати електронний кабінет, але не зареєструвала його.

- відповідно до ч. 6 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України якщо цим Кодексом передбачено обов`язок учасника справи щодо надсилання копій документів іншим учасникам справи, такі документи в електронній формі можуть направлятися з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи або її окремої підсистеми (модуля), що забезпечує обмін документами, шляхом надсилання до електронного кабінету іншого учасника справи, а в разі відсутності в іншого учасника справи електронного кабінету чи відсутності відомостей про наявність в іншого учасника справи електронного кабінету - у паперовій формі листом з описом вкладення. Якщо інший учасник справи відповідно до частини шостої статті 6 цього Кодексу зобов`язаний зареєструвати електронний кабінет, але не зареєстрував його, учасник справи, який подає документи до суду в електронній формі з використанням електронного кабінету, звільняється від обов`язку надсилання копій документів такому учаснику справи.

Також суд акцентує увагу боржника на його обов`язок зареєструвати свій електронний кабінет в системі "Електронний суд" та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та не підлягає оскарженню.

Копії ухвали про прийняття заяви про відкриття провадження у справі надіслати: кредитору, боржнику (засобами поштового зв`язку), Подільському відділу державної виконавчої служби у місті Кропивницькому Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (для виконання), державному реєстратору Міської ради міста Кропивницького, Південному міжрегіональному управлінню Міністерства юстиції (м. Одеса).

Суддя Н.М. Коваленко

Повідомити учасників справи про відсутність у суду технічної можливості надавати інформацію про вебадресу судового рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, одночасно з врученням (надсиланням/видачі) копії повного або скороченого такого рішення до затвердження Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Повідомити учасників справи про можливість ознайомитись з електронною копією судового рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень за його вебадресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Вебадреса сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5013.

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено11.01.2024
Номер документу116202986
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю ЛЕОН НОРД (далі ТОВ "ЛЕОН НОРД"), код ЄДР 40015557, 25006, Кіровоградська обл., місто Кіровоград(п), ВУЛИЦЯ ОРДЖОНІКІДЗЕ, будинок 7, офіс 212

Судовий реєстр по справі —912/2474/23

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 06.02.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 10.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 01.01.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні