Ухвала
від 01.01.2024 по справі 752/23260/23
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/23260/23

Провадження № 2/752/2348/24

У Х В А Л А

01 січня 2024 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Плахотнюк К.Г., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Коте Юніон» про захист прав споживачів шляхом розірвання договору та повернення коштів, -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до товариства з обмеженою відповідальністю «Коте Юніон» про захист прав споживачів шляхом розірвання договору та повернення коштів.

В обґрунтування обраної підсудності позивач посилається на норму ч. 5 ст. 28 ЦПК України, вказуючи, що його місце проживання зареєстроване у встановленому законом порядку за адресою - АДРЕСА_1 , що територіально відноситься до Голосіївського районного суду м. Києва.

Відповідно до ст. 28 ч.5 ЦПК України, якою встановлені правила альтернативної підсудності, за зареєстрованим місцем проживання позивача можуть пред`являтись позови про захист прав споживача.

За даними витягу з Реєстру територіальної громади м. Києва, що отриманий судом на виконання вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, особи, зареєстровані за адресою: АДРЕСА_1 , відсутні.

При цьому, за даними позовної заяви, адреса місцезнаходження відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Коте Юніон» (код ЄДРПОУ 43802084) - 04214, м. Київ, вул. Героїв Дніпра, буд. 34, оф. 405, що підтверджується витягом з офіційного сайту «YouControl».

Відповідно до правил ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Оскільки відсутні відомості щодо зареєстрованого місця проживання позивача ОСОБА_1 , відповідно підсудність заявлених ним позовних вимог до товариства з обмеженою відповідальністю «Коте Юніон» підлягає визначенню тільки в порядку, передбаченому правилами ч. 2 ст. 27 ЦПК України.

Згідно ч. 9 ст. 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу.

Зважаючи на те, що зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання позивача ОСОБА_1 не було встановлено, а місцезнаходження відповідача товариства з обмеженою відповідальністю «Коте Юніон» (код ЄДРПОУ 43802084) знаходиться за адресою: 04214, м. Київ, вул. Героїв Дніпра, буд. 34, оф. 405, що є адміністративною територією Оболонського району м. Києва, відповідно справа не є підсудною Голосіївському районному суду м. Києва.

Правилами п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

У відповідності до положень ч.ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Наразі, матеріали справи за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Коте Юніон» про захист прав споживачів шляхом розірвання договору та повернення коштів, необхідно передати до Оболонського районного суду м. Києва, до територіальної підсудності якого належить вирішення заявленого спору.

На підставі викладеного, керуючись ч. 6 ст. 187, ч. 1 ст. 27, ч. 1 ст. 31 ЦПК України, -

ухвалив:

передати справу № 752/23260/23, за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Коте Юніон» про захист прав споживачів шляхом розірвання договору та повернення коштів, до Оболонського районного суду м. Києва (адреса: 04212, місто Київ, вулиця Лук`яненка Левка, будинок 2-Є).

Ухвалу може бути оскаржено до Київського апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або отримання копії. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга буде подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду Апеляційна скарга подається через суд першої інстанції яким ухваленго оскаржуване судове рішення.

Суддя: Плахотнюк К.Г.

Дата ухвалення рішення01.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116205778
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —752/23260/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Яценко Н. О.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні