Ухвала
від 10.01.2024 по справі 761/43173/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/43173/23

Провадження № 2-ві/761/1/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 січня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого: судді - Притули Н.Г.

при секретарі: Габунії М.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві в приміщенні суду заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Пустового Богдана Вікторовича про відвід головуючого судді Шевченківського районного суду м. Києва Макаренко І.О. у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дата Груп» про розірвання договору, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні судді Шевченківського районного суду м. Києва Макаренко І.О. перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дата Груп» про розірвання договору.

09.01.2024 року через канцелярію суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Пустового Богдана Вікторовича про відвід головуючого судді Шевченківського районного суду м. Києва Макаренко І.О. у справі №761/43173/23.

Ухвалою головуючого судді від 09.01.2024 року визнано необґрунтованим відвід заявлений представником позивача та передано питання про відвід для її вирішення іншому судді у відповідності до вимог ч.ч. 2, 3 ст. 40 та ч. 1 ст. 33 ЦПК України.

В судове засідання для вирішення заяви про відвід суд не викликав сторони, враховуючи положення ч. 8 ст. 40 ЦПК України, а саме: суд вирішує питання про відвід судді без повідомлення учасників справи.

Вивчивши матеріали справи, заяву про відвід судді, суд приходить до наступного.

Заявник в своїй заяві зазначає, що суддя Макаренко І.О., в порушення вимог ч. 1, 2 ст. 187 ЦПК України, не відкрила провадження у даній справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви, крім того 27.11.2023 року представник позивача подав заяву про відкликання позовної заяви, однак остання, на момент подання заяви про відвід, також не розглянута, тому суддя Макаренко І.О. підлягає відводу.

Статтею 36 ЦПК України визначено підстави за яких суддя не може брати участі у розгляді справи та підлягає відводу.

За результатами вирішення заяви про відвід суд постановляє ухвалу (ч. 11 ст. 40 ЦПК України).

Відповідно до ч. 3 ст. 39 ЦПК України відвід повинен бути вмотивованим і заявленим протягом десяти днів з дня отримання учасником справи ухвали про відкриття провадження у справі. Після спливу вказаного строку заявляти відвід (самовідвід) дозволяється лише у виняткових випадках, коли про підставу відводу (самовідводу) заявнику не могло бути відомо до спливу вказаного строку, але не пізніше двох днів із дня, коли заявник дізнався про таку підставу.

Чинним ЦПК України чітко визначено перелік підстав для відводу (самовідводу) судді, серед яких не передбачено відвід судді, з підстав зазначених заявником у даній заяві.

Частиною 4 статті 36 ЦПК України визначено, що не може бути підставою для відводу судді незгода сторони з процесуальними рішеннями судді, рішення або окрема думка судді в інших справах, висловлена публічно думка судді щодо того чи іншого юридичного питання.

Таким чином, враховуючи викладене, а також те, що зазначені в заяві, обставини, у відповідності до положень ЦПК України, не можуть бути підставою для відводу судді, суд приходить до висновку про відмову в задоволені заяви представника позивача про відвід головуючого у справі, оскільки вона є необґрунтованою.

Керуючись ст.ст. 36, 40 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні заяви представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Пустового Богдана Вікторовича про відвід головуючого судді Шевченківського районного суду м. Києва Макаренко І.О. у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Дата Груп» про розірвання договору.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.Г. Притула

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116206437
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відвід судді

Судовий реєстр по справі —761/43173/23

Ухвала від 10.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Макаренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні