Ухвала
від 10.01.2024 по справі 200/7197/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

10 січня 2024 року Справа №200/7197/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Бабіч С.І., дослідивши матеріали позовної заяви Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" Відособленого підрозділу Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" про стягнення суми заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій,

У С Т А Н О В И В :

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області (далі - позивач) звернулося до суду з позовом до Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" Відособленого підрозділу Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" (далі - відповідач), у якому просить:

- стягнути на користь Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області з Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" Відособленого підрозділу Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" суму заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах по Списку № 1, за період з жовтня 2021 року по серпень 2023 року в сумі 520581,06 грн.

Ухвалою від 18.12.2023 року позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області залишено без руху у зв`язку з ненаданням позивачем доказів сплати судового збору, а також належних доказів направлення копії позовної заяви разом з усіма доданими до неї документами відповідачу.

Надано позивачу строк на усунення вказаних недоліків позовної заяви - 10 (десять) днів з дня вручення копії ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Позивачем у встановлений судом строк не усунені вказані недоліки позовної заяви.

Відповідно до пункту 1 частини 4 статті 169 КАС України визначено, що позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк.

Підставою для залишення поданої до суду позовної заяви без руху стало недотримання позивачем вимог частини 3 статті 161 КАС України (ненадання позивачем доказів сплати судового збору), а також частини 9 статті 44, частин 1, 2 статті 161 КАС України (ненадання позивачем належних доказів направлення відповідачу копії позовної заяви з додатками).

Враховуючи те, що позивачем не були виконані вимоги ухвали Донецького окружного адміністративного суду від 18.12.2023 року та не усунені недоліки даної позовної заяви у встановлений судом строк, суд дійшов висновку про необхідність повернення цієї позовної заяви разом з усіма доданими до неї матеріалами позивачу.

Згідно з частиною 8 статті 169 КАС України повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 243, 248, 256 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" Відособленого підрозділу Приватного акціонерного товариства "Укрвуглебуд" про стягнення суми заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій - повернути позивачу разом із доданими до неї матеріалами.

Повернення позовної заяви не позбавляє позивача права повторного звернення з цим позовом до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала складена і підписана 10 січня 2024 року у порядку письмового провадження.

Дана ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя С.І. Бабіч

Дата ухвалення рішення10.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116207732
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення суми заборгованості з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій

Судовий реєстр по справі —200/7197/23

Ухвала від 10.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

Ухвала від 18.12.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Бабіч С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні