Ухвала
від 11.01.2024 по справі 525/1379/23
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 525/1379/23

Номер провадження 2/525/79/2024

УХВАЛА

Іменем України

11 січня 2024 року Суддя Великобагачанського районного суду Полтавської області в складі Ячало Ю.І., розглянувши матеріали позовної заяви ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійної вимоги щодо предмета спору КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ''ЦЕНТР ОХОРОНИ ТА ДОСЛІДЖЕНЬ ПАМ`ЯТОК АРХЕОЛОГІЇ'' ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО ''ІНТЕРАГРОСЕРВІС'', про зобов`язання повернути земельну ділянку, -

встановив:

Представник ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ звернулася з позовною заявою до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійної вимоги щодо предмета спору КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ''ЦЕНТР ОХОРОНИ ТА ДОСЛІДЖЕНЬ ПАМ`ЯТОК АРХЕОЛОГІЇ'' ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО ''ІНТЕРАГРОСЕРВІС'', про зобов`язання повернути земельну ділянку.

08 січня 2024 року представник позивача ОСОБА_2 на електронну адресу суду направив заяву, в якій просить повернути позовну заяву на підставі п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК України.

Дослідивши зміст поданої заяви суд дійшов наступного висновку.

За приписами ч. 1ст. 43 ЦПК Україниучасники справи мають право, зокрема, подавати до суду заяви та клопотання.

Відповідно до п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК Українипозовна заява повертається у випадку, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч. 6ст. 185 ЦПК України, суд постановляє ухвалу про повернення позовної заяви, якщо позивач до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі подав заяву про повернення позовної заяви.

Таким чином, враховуючи, що позивач подав заяву про повернення позовної заяви до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі, що є його процесуальним правом, дана заява не суперечить вимогам закону, не є порушенням права на справедливий судовий захист та не може вважатися обмеженням права доступу до суду, суд дійшов переконання про задоволення заяви позивача про повернення позовної заяви на підставі п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України, оскільки звернення до суду із даною заявою є проявом принципу диспозитивності цивільного судочинства.

Відповідно до ч. 7ст. 185 ЦПК Україниповернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Керуючись ст.185, 260, 261, 354 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Заяву представника позивачаПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ Ворони Л.О. від 05 січня 2024 року, задовольнити.

Позовну заяву ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ до ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійної вимоги щодо предмета спору КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ''ЦЕНТР ОХОРОНИ ТА ДОСЛІДЖЕНЬ ПАМ`ЯТОК АРХЕОЛОГІЇ'' ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ, ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ НАУКОВО-ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО ''ІНТЕРАГРОСЕРВІС'', про зобов`язання повернути земельну ділянку,повернути позивачуна підставі п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що в силу положень ч. 7ст. 185 ЦПК Україниособа, позов якої повернуто, після усунення умов, що були підставою для повернення заяви, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного судового рішення безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Суддя Ю.І. Ячало

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116219171
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: спори про припинення права власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —525/1379/23

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

Ухвала від 22.12.2023

Цивільне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Ячало Ю. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні