Ухвала
від 08.01.2024 по справі 352/42/24
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/42/24

Провадження № 2/352/208/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

08 січня 2024 року м. Івано-Франківськ

Суддя Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Струтинський Р. Р., ознайомившись з матеріалами справи за позовом ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 ,

про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення юридичного факту,

у с т а н о в и в:

Позивачка звернулися до суду з позовом до відповідачки про визнання права власності на будинковолодіння в порядку спадкування за законом.

З огляду на відсутність підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження приходжу до висновку про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження, у рамках якого слід провести підготовче засідання з повідомленням учасників справи.

Підлягає до задоволення клопотання позивачки про витребування від ОСОБА_3 , державного нотаріуса Тисменицької державної нотаріальної контори Івано-Франківської області інформації про заведення спадкової справи і належним чином завіреної її копії після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Керуючись ст. 84, 187 ЦПК України,

п о с т а н о в и в:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення юридичного факту.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Підготовче засідання провести у приміщенні Тисменицького районного суду Івано-Франківської області (м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності, 150) о 13 год 30 хв 15 лютого 2024 року.

Відповідачка вправі подати протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження письмовий відзив з викладом заперечення проти позову, який має відповідати вимогам, встановленим ч.3 ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивачка вправі подати відповідь на відзив відповідачки протягом строку, який не може бути меншим десяти днів з дня отримання відзиву від відповідачів, але не пізніше, ніж до початку розгляду справи по суті.

Витребувати у державного нотаріуса Тисменицької державної нотаріальної контори Івано-Франківської області Колтун С. В. (м. Тисмениця, вул. Галицька, 32, Івано-Франківської обл., 77401, ЄДРПОУ: 02891670)інформацію про заведення спадкової справи і належним чином засвідчену її копію після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_4 .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: ts.if.court.gov.ua

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Руслан СТРУТИНСЬКИЙ

Дата ухвалення рішення08.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116224583
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на майно в порядку спадкування за заповітом та встановлення юридичного факту

Судовий реєстр по справі —352/42/24

Рішення від 20.02.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні