Ухвала
від 11.01.2024 по справі 395/1665/23
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/1665/23 Провадження № 2-а/395/1/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2024 року м. Новомиргород

Суддя Новомиргородського районного суду Кіровоградської області Забуранний Р.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Новоукраїнського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області про визнання протиправним рішення суб`єкта владних повноважень та скасування цього рішення, -

ВСТАНОВИВ:

До Новомиргородського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Новоукраїнського районного відділу поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області про визнання протиправним рішення суб`єкта владних повноважень та скасування цього рішення.

11січня 2023року позивач ОСОБА_1 подав досуду заявупро згодуна замінувідповідача посправі тапросив замінитиненалежного відповідача Новоукраїнський районний відділ поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області, на належного відповідача Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка, буд. 41, код ЄДРПОУ 40108709), оскільки належним відповідачем є саме відповідний орган, на який, зокрема положеннямист. 242-1 КУпАПпокладено функціональний обов`язок розглядати справи про адміністративне правопорушення.

Визначаючись щодо заміни відповідача, суд враховує наступне.

Так, відповідно до частини 3 ст. 48КАС України якщопозов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача (ч. 4ст. 48КАС України).

Таким чином, законодавцем встановлені дві умови заміни неналежного відповідача: 1) згода позивача на заміну первинного відповідача; 2) якщо заміна неналежної сторони не приведе до зміни підсудності.

Виходячи з системного аналізу положень ст. 48КАС України, умовою заміни неналежного відповідача є обов`язкова згода особи, яка звернулась із позовною заявою до суду.

Враховуючи вищевказане, суд встановив, що адміністративний позов пред`явлений не до тієї особи, яка повинна за ним відповідати.

На підставі вищевикладеного, враховуючи те, що заміна неналежної сторони не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи, позивач не заперечує щодо заміни неналежного відповідача, суд дійшов висновку про наявність підстав заміни неналежного відповідача Новоукраїнський районний відділ поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області, на належного відповідача Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Керуючись: ст. ст.48,248,256 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Замінити первісного відповідачаНовоукраїнський районний відділ поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській областіна належного - Головне управління Національної поліції в Кіровоградській області (місцезнаходження за адресою: 25006, м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка, буд. 41, код ЄДРПОУ 40108709).

Встановити відповідачу строк 10 (десять) днів з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів учасникам справи, та роз`яснити, що відзив на позовну заяву повинен відповідати вимогам частин другої-четвертоїстатті 162КАС України.

Розгляд справи відкласти на 18 січня 2024 року о 15 годині 00 хвилин, без виклику сторін.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Р. А. Забуранний

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116224728
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним рішення суб`єкта владних повноважень та скасування цього рішення

Судовий реєстр по справі —395/1665/23

Рішення від 18.01.2024

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

Ухвала від 26.12.2023

Адміністративне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Забуранний Р. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні