Ухвала
від 11.01.2024 по справі 757/121/24-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/121/24-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 січня 2024 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні судове провадження за клопотанням адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ТОВ «Агробіостандарт» про скасування арешту майна,-

ВСТАНОВИВ:

04.01.2024 до Печерського районного суду міста Києва надійшло клопотання адвоката ОСОБА_3 , поданого в інтересах ТОВ «Агробіостандарт» про скасування арешту майна..

В обґрунтування доводів клопотання зазначено, що ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва № 757/54532/23-к від 28.11.2023 у кримінальному провадженні № 62023100110000182 від 19.10.2023 накладено арешт на майно ДП «ВОЛИНТОРФ» (код за ЄДРПОУ 00426302) - єдиний майновий комплекс із забороною державним реєстраторам та органам державної реєстрації прав (в тому числі, але не виключно Міністерству юстиції України та його територіальним органам), виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, районним державним адміністраціям на території яких знаходиться майно чи зареєстровані юридичні особи, яким воно належить, акредитованим суб`єктам, нотаріусам, іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора, вчиняти реєстраційні дії стосовно майна єдиного майнового комплексу ДП «ВОЛИНТОРФ», зазначеного в ухвалі.

Сторона захисту вважає оскаржувану ухвалу про накладення арешту на майно необґрунтованою, а висновки слідчого судді про наявність підстав для арешту майна такими, що не відповідають фактичним обставинам справи, не ґрунтуються на положеннях КПК України, а накладений арешт порушує законне право добросовісного переможця аукціону, який сплатив до державного бюджету України 254,7 млн. грн. та має право на укладення за результатом проведених прилюдних торгів договір купівлі-продажу єдиного майнового комплексу.

Таким чином, вважає, що майно, набуте на законних підставах та на яке накладено арешт, не відповідає критеріям речового доказу, а такі дії органу досудового розслідування перешкоджають залучати кошти до бюджету.

Окрім того, вказує, що Фонд державного майна України запланував на 06.10. приватизаційний аукціон з продажу державного підприємства «Волиньторф», зі стартовою ціною 190,2 млн. грн.

Потенційні учасники торгів мали можливість подати свої пропозиції до 20:00 5.10.2023. На це мав право будь-хто, крім тих, для кого є заборона в Законі, зокрема, для осіб, пов`язаних з державою-агресором або стосовно яких застосовано санкції, а також для інвестицій з офшорів та компаній з непрозорою структурою власності. Для участі необхідно було сплатити гарантійний (38 млн. грн.) і реєстраційний (1340 грн.) внески.

Пропозицію подав лише один потенційний інвестор. У відповідності із законодавством, він і має право придбати актив шляхом викупу.

Інвестор (ТОВ «АГРОБІОСТАНДАРТ») запропонував за державне підприємство 212,2 млн. грн., тобто на 30 млн. грн. вище від стартової пропозиції. На цю суму також буде нарахований ПДВ в розмірі 20%. Таким чином, остаточна сума, яку сплачено за об`єкт, складає 254,7 млн. грн. Також підприємство має борги на суму приблизно 20 млн гривень, які має сплатити новий власник.

Адвокат ОСОБА_3 вважає, що якби ТОВ «Агробіостандарт» вступав у злочинну змову, як вказує орган досудового розслідування, то він був би обізнаний про відсутність інших покупців, та навряд чи переплачував 30 млн. грн. від стартової ціни.

Покупець повинен продовжити надавати послуги з постачання теплової енергії споживачам, з якими «Волиньторф» уклав відповідні договори; сплатити протягом 6 місяців борги із заробітної плати та перед бюджетом; не звільняти працівників протягом 6 місяців.

Станом на 30.06.2023 року поточна кредиторська заборгованість «Волиньторфу» становила 20,2 млн. грн. (зокрема, за розрахунками з бюджетом 8,9 млн. грн.., за розрахунками з оплати праці - 2,6 млн. грн..).

Таким чином, зазначене вказує, що відсутні обставини з якими закон пов`язує забезпечення заходів кримінального провадження шляхом накладення арешту на майно, та свідчить про необґрунтованість такого арешту.

Сторона захисту вважає, що єдиний майновий комплекс ДП «ВОЛИНТОРФ» на сьогоднішній день не є об`єктом, який може бути використаний як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Окрім того, зазначає, що арешт на вказане майно вже скасовувався ухвалою слідчого судді від 14.12.2023, а повторне накладення арешту свідчить про зловживання органом досудового розслідування своїми правами, обмежуючи права добросовісного набувача.

Представник ТОВ «Агробіостандарт» в судове засідання не з`явився. Від адвоката ОСОБА_3 подано заяву про розгляд клопотання за її відсутності, долучила до матеріалів судової справи додаткові пояснення.

Прокурор ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився. Надав на адресу суду заяву про розгляд клопотання без його участі, та письмові заперечення, проти задоволення клопотання заперечив, посилаючись на обґрунтованість ухвали слідчого судді, якою накладено арешт на єдиний майновий комплекс.

Згідно норми ч. 4 ст. 107 КПК України фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання слідчим суддею не здійснювалась.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали клопотання, письмові заперечення, доходить наступного.

В судовому засіданні встановлено, що ТУ ДБР, розташованого у м. Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 62023100110000182 від 19.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26.10.2023 у справі № 757/47989/23-к накладено арешт на майно ДП «ВОЛИНТОРФ» (код за ЄДРПОУ 00426302) - єдиний майновий комплекс.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 28.11.2023 у справі № 757/54532/23-к повторно накладено арешт на майно ДП «ВОЛИНТОРФ» (код за ЄДРПОУ 00426302) - єдиний майновий комплекс.

Вказаною ухвалою заборонено державним реєстраторам та органам державної реєстрації прав (в тому числі, але не виключно Міністерству юстиції України та його територіальним органам), виконавчим органам сільських, селищних та міських рад, районним державним адміністраціям на території яких знаходиться майно чи зареєстровані юридичні особи, яким воно належить, акредитованим суб`єктам, нотаріусам, іншим особам та органам, які виконують функції державного реєстратора, вчиняти реєстраційні дії стосовно майна єдиного майнового комплексу ДП «ВОЛИНТОРФ» зазначеного в ухвалі.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 14.12.2023 у справі № 757/55296/23-к скасовано арешт, накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26.10.2023 у справі № 757/47989/23-к на зазначене вище майно через недоведеність належності єдиного майнового комплексу до предмету злочину чи його отримання незаконним щляхом.

Відповідно до ст. 174 КПК України, підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Так, статтями 7, 16 КПК України встановлено, що загальною засадою кримінального провадження є недоторканість права власності. Позбавлення або обмеження права власності під час кримінального провадження здійснюється лише на підставі вмотивованого судового рішення, ухваленого в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Згідно ст. 2 КПК України, завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до рішення Європейського суду з прав людини у справі «Ісмаїлов проти Росії» від 06.11.2008 року, де вказувалися порушення ст. 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, в якому зазначено, що кожна фізична та юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше, як в інтересах суспільства на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права».

Відповідно до усталеної практики Європейського суду з прав людини, продовження заходів забезпечення кримінального провадження, як упродовж досудового розслідування так і судового розгляду, ґрунтується на презумпції, що з перебігом ефективного розслідування справи та її судового розгляду зменшуються ризики, які стали підставою для застосування заходу забезпечення кримінального провадження, відповідно зі спливом певного часу орган досудового розслідування має навести додаткові доводи в обґрунтування наявних ризиків, що залишаються та їх аналіз, як підстави для подальшого втручання у права особи в тому числі щодо позбавлення або обмеження права власності.

Окрім того, Європейський суд з прав людини через призму своїх рішень неодноразово акцентував увагу на тому, що володіння майном повинно бути законним (див. рішення у справі "Іатрідіс проти Греції" [ВП], заява № 31107/96, п. 58, ECHR 1999-II). Вимога щодо законності у розумінні Конвенції вимагає дотримання відповідних положень національного законодавства та відповідності принципові верховенства права, що включає свободу від свавілля (див. рішення у справі "Антріш проти Франції", від 22 вересня 1994 року, Series А № 296-А, п. 42, та "Кушоглу проти Болгарії", заява № 48191/99, пп. 49 - 62, від 10 травня 2007 року). Будь-яке втручання державного органу у право на мирне володіння майном повинно забезпечити "справедливий баланс" між загальним інтересом суспільства та вимогами захисту основоположних прав конкретної особи. Необхідність досягнення такого балансу відображена в цілому в структурі статті 1 Першого протоколу. Необхідного балансу не вдасться досягти, якщо на відповідну особу буде покладено індивідуальний та надмірний тягар (див., серед інших джерел, рішення від 23 вересня 1982 року у справі "Спорронг та Льонрот проти Швеції", пп. 69 і 73, Series A № 52). Іншими словами, має існувати обґрунтоване пропорційне співвідношення між засобами, які застосовуються, та метою, яку прагнуть досягти (див., наприклад, рішення від 21 лютого 1986 року у справі "Джеймс та інші проти Сполученого Королівства", №. 50, Series A № 98).

Враховуючи викладене, зокрема те, що ухвалою слідчого судді від 14.12.2023 року вже скасовано аналогічний арешт, накладений ухвалою слідчого судді від 26.10.2023 року на єдиний майновий комплекс ДП «ВОЛИНЬТОРФ», через доведеність позиції сторони захисту, яка не була присутня при вірішенні питання щодо арешту майна, про відсутність підстав для подальшого збереження арешту, а наявність повторного арешту, накладеного на підставі ухвали слідчого судді від 28.11.2023 року на одне й те саме майно ДП «ВОЛИНЬТОРФ», а саме єдиний майновий комплекс, на підставі тих же доводів і доказів сторони обвинувачення є порушенням процесуального законодавства та права власності через призму сутності res judicata, як елемента принципу правової визначеності.

За таких обставин, слідчий суддя дійшов висновку про задоволення клопотання та скасування арешту майна, накладеного на нежитлові будівлі та земельні длянки, що належать ТОВ «Агробіостандарт».

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 170-175, 309, 392, 532 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання- задовольнити.

Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва № 757/54532/23-к від 28.11.2023 на майно єдиного майнового комплексу ДП «ВОЛИНЬТОРФ» (код за ЄДРПОУ 00426302), а саме:

- адміністративно-побутового корпусу А-2, загальною площею 738,4 кв.м.., реєстраційний номер 2623623107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- будинку обрядових подій А-1, загальною площею 398,7 кв.м.., реєстраційний номер 2623605407040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 3-А;

- теплиці-складу О-1, загальною площею 373,9 кв.м.., реєстраційний номер 2623642307040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- павільйону для велосипедистів В1, загальною площею 55,3 кв.м.., реєстраційний номер 2626808907040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- пилорами П1, загальною площею 204,1 кв.м.., реєстраційний номер 2624620907000, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- гаражу на 5 автомобілів К1, загальною площею 719,5 кв.м.., реєстраційний номер 2623575107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- бункерної сировини Д1, загальною площею 235,4 кв.м.., реєстраційний номер 2624638307040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- головного корпусу з котельнею, загальною площею 4990,1 кв.м.., реєстраційний номер 2623622507040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- естакади до головного корпусу (2гал.) Є, загальною площею 161,6 кв.м.., реєстраційний номер 2623632607040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- естакади до підготовчого відділення (1гал.) Ж, загальною площею 175,9 кв.м.., реєстраційний номер 2626001607040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- естакади подачі брикету Я, загальною площею 179,9 кв.м.., реєстраційний номер 2626058207040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- підготовчого відділення Е4, загальною площею 589,2 кв.м.., реєстраційний номер 2624086807040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- автомобільного складу брикетів З1, загальною площею 100,8 кв.м., реєстраційний номер 2624073807040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- з/д складу брикетів Т1, загальною площею 568,1 кв.м., реєстраційний номер 2623982407040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- технологічної печі Ш1, загальною площею 24,8 кв.м.., реєстраційний номер 2623973507040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- приміщення вагової Р1, загальною площею 33,3 кв.м.., реєстраційний номер 2623966107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- ангару С1, загальною площею 507,8 кв.м.., реєстраційний номер 2623956207040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- приміщення під пакувальну лінію торфобрикету Ц1, загальною площею 176,0 кв.м.., реєстраційний номер 2626936607040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- приміщення торгової точки Ю1, загальною площею 128,0 кв.м.., реєстраційний номер 2626943107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- артсвердловини з насосом М1, загальною площею 8,1 кв.м.., реєстраційний номер 2626953907040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- насосної станції Л1, загальною площею 67,0 кв.м.., реєстраційний номер 2626704807040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- площадки відпочинку з фонтаном Б, загальною площею 101,2 кв.м.., реєстраційний номер 2626957607040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- матеріального складу Н1, загальною площею 623,4 кв.м.., реєстраційний номер 2624627407040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- складу нафтопродуктів Щ1, загальною площею 121,9 кв.м.., реєстраційний номер 2626492007040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- пождепо Г1, загальною площею 598,2 кв.м.., реєстраційний номер 2624614907040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- сушилки Х1, загальною площею 27,6 кв.м.., реєстраційний номер 2624600107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- центральної ремонтної майстерні Й2, загальною площею 1610,7 кв.м.., реєстраційний номер 2626532907040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- локомотивного депо широкої колії Ч1, загальною площею 102,5 кв.м.., реєстраційний номер 2626540807040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- локомотивного депо ВУЗКа Ї1, загальною площею 214,3 кв.м.., реєстраційний номер 26264740907040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- автодороги з очисними спорудами за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- автодороги за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- автостоянки за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площі та дороги за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньозаводської площі та дороги за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- огорожі заводу за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- тротуару за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- масло-насосної станції за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- технологічної площадки за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- шламових ставків за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площі електромережі за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площі мережі каналів за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площі електромережі 10 кіловат за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площадки водопровода за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площадки електромережі слабострумневої за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площадки електромережі за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрішньої площадки тепломережі за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- каналізації побутової за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- високовольтної лінії за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- колії ВЗК 8474м за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- ВУЗКа постійна 7 за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- ВУЗКа ст. Заводська 2.7 км за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- ВУЗКа тимчасова 10.5 км за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- полів фільтрації за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- під`їздної з/д колії широкої колії 12,62 км за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрімасивної постійної колії 1,66 км за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- внутрімасивної постійної колії 2,094 км за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- огорожі артсвердловини за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- блок-пункту обліку теплоенергії за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- вагончику за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н.,с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- вагончику побутовий за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- вагончику побутовий за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне, вул. Сойне, 15;

- поля «Засвіття-Ситнелюк» 3 черга;

- торфородовища «Засвіття-Ситнелюк» (ділянка № НОМЕР_1 );

- тимчасової під`їзної дороги до сировинної бази «Засвіття-Ситнелюк»;

- площадки для перевантаження торфу;

- оптичної локальної мережі;

- адмінбудинку А-2, загальною площею 272,4 кв.м., реєстраційний номер 2623736107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- пождепо Н2, загальною площею 133,3 кв.м., реєстраційний номер 2623123507040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- головного корпусу брикетного цеху З-4, загальною площею 581,3 кв.м., реєстраційний номер 2623052307040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- бункерної сировини Є-1, загальною площею 328,2 кв.м., реєстраційний номер 2624123107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- підготовчого відділення Ж1, загальною площею 161,0 кв.м., реєстраційний номер 2623075407040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- складу брикетів И-1, загальною площею 1491,0 кв.м., реєстраційний номер 2624175707040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- котельні К-1, загальною площею 105,4 кв.м., реєстраційний номер 2624190907040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- механічної майстерні Д2, загальною площею 999,5 кв.м., реєстраційний номер 2623744307040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- складу зберігання овочів Б1, загальною площею 56,7 кв.м., реєстраційний номер 2623754107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- складського приміщення М1, загальною площею 1349,7 кв.м., реєстраційний номер 2623659007040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- будинку-столової П1, загальною площею 244,1 кв.м., реєстраційний номер 2623665307040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- матеріального складу Е1, загальною площею 299,9 кв.м., реєстраційний номер 2625731307040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- артскважени Й1, загальною площею 15,1 кв.м., реєстраційний номер 2623736107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- побутового корпусу Г1, загальною площею 335,7 кв.м., реєстраційний номер 2625760107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- ваг автомобільних І1, загальною площею 102,5 кв.м., реєстраційний номер 2623657007040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- трансформаторної Л1, загальною площею 38,6 кв.м., реєстраційний номер 2623652007040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- піднавісу О1, загальною площею 451,8 кв.м., реєстраційний номер 2623646907040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- локомотивного депо А1, загальною площею 204,4 кв.м., реєстраційний номер 2663826107040, за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Маневицька територіальна громада, комплекс будівель та споруд, будинок 3;

- естакади бункеру сировини за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- естакади подачі сировини за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- естакади за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- протипожежних споруд за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- залізничної дороги ВУЗК 2968м за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- залізничної дороги ВУЗК 1610м за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- благоустрою території за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт. Маневичі, вул. Луцька, 21;

- Путь УЗК 360м за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21;

- Автопід`їзд до сировинної бази за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21;

- Залізнична дорога ВУЗК 1060м за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21;

- Осушувальна система за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Технологічний майданчик за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Внутріпромислові електролінії за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Лінії водопроводу за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Виробнича каналізація за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Дизельна електростанція за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Госфикальна каналізація за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- 1Торфовище «Вутишно» за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Колія УЗК 1650 м за адресою: Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Болотна площа Вутишно за адресою Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Огорожа заводу за адресою Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Тимчасова споруда за адресою Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Шлагбаум за адресою Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Майданчик для стоянки автомобілів за адресою Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- Фонтан за адресою Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., смт.Маневичі, вул.Луцька, 21 ;

- автомобілю SKODA OCTAVIA, 2006 р.в., днз. НОМЕР_2 ;

- автомобілю ВАЗ-21043, 2004 р.в., днз. НОМЕР_3 ;

- автомобілю FIAT DOBLO, 2014 р.в., днз. НОМЕР_4 ;

- автомобілю УАЗ-2206, 2004 р.в., днз. НОМЕР_5 ;

- автомобілю ПАЗ-32053, 2008 р.в., днз. НОМЕР_6 ;

- автомобілю ГАЗ 3307, 1994 р.в., днз. НОМЕР_7 ;

- автомобілю КАМАЗ 55102, 2003 р.в., днз. НОМЕР_8 ;

- причіпу платформи ГКБ-8350, 1988 р.в., днз. НОМЕР_9 ;

- причіпу самоскида ПП, 2003 р.в., днз. НОМЕР_10 ;

- автомобілю КАМАЗ 6520, 2012 р.в., днз. НОМЕР_11 ;

- автомобілю КАМАЗ 6520, 2012 р.в., днз. НОМЕР_12 ;

- автомобілю КАМАЗ 55102, 2003 р.в., днз. НОМЕР_13 ;

- причіпу бортового ПП, 2003 р.в., днз. НОМЕР_14 ;

- автомобілю КАМАЗ 45143-012-15, 2011 р.в., днз. НОМЕР_15 ;

- причіпу самоскиду ПР НЕФАЗ-8560-82-02, 2011 р.в., днз. НОМЕР_16 ;

- автомобілю КАМАЗ 55102, 2004 р.в., днз. НОМЕР_17 ;

- причіпу самоскиду ПП, 2004 р.в., днз. НОМЕР_18 ;

- автомобілю КАМАЗ 55102, 2003р.в., днз. НОМЕР_19 ;

- причіпу самоскиду ПП, 2003 р.в., днз. НОМЕР_10 ;

- автомобілю ЗІЛ-131А, 1985 р.в., днз. НОМЕР_20 ;

- причіпу ЛУАЗ 8148, 2004 р.в., днз. НОМЕР_21 ;

- навантажувача ТО-30, 1988 р.в., днз. НОМЕР_22 ;

- автомобілю КАМАЗ 5320*, 1992 р.в., днз. НОМЕР_23 ;

- причіпу ГКБ 8535*, 1989 р.в., днз. НОМЕР_24 ;

- навантажувача ТО-18Б.3, 2003 р.в., днз. НОМЕР_25 ;

- навантажувача ТО-1863, 2004 р.в., днз. НОМЕР_26 ;

- навантажувача Т-156Б, 2005 р.в., днз. НОМЕР_27 ;

- трактора гусеничного ДТ-75Б, 1987 р.в., днз. НОМЕР_28 ;

- автобуса ПАЗ 3205, 2004 р.в., днз. НОМЕР_28 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 1984 р.в., днз. НОМЕР_29 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 1985 р.в., днз. НОМЕР_30 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 1995 р.в., днз. НОМЕР_31 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 1989 р.в., днз. НОМЕР_32 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 2003 р.в., днз. НОМЕР_33 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 2008 р.в., днз. НОМЕР_34 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 2008 р.в., НОМЕР_35 ;

- причіпу ПТС-4, 2007 р.в., днз. НОМЕР_36 ;

- причіпу ПТС-4, 2007 р.в., днз. НОМЕР_37 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2008 р.в., днз. НОМЕР_38 ;

- трактора МТЗ -82.1, 2008 р.в., днз НОМЕР_39 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2005 р.в., днз. НОМЕР_40 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_41 ;

- трактора TS-354С, 2008 р.в., днз. НОМЕР_42 ;

- торфозбирального комплексу МТФ-13М/МТЗ-82, 2007 р.в., днз. НОМЕР_43 ;

- трактора гусеничного Т-10МБ, 2006 р.в., днз. НОМЕР_44 ;

- екскаватора ЕО-4225 А-071, 2007 р.в., днз. НОМЕР_45 ;

- екскаватора ЕТ-16-20, 2011 р.в., днз. НОМЕР_46 ;

- трактора колісного БЕЛАРУС-920, 2011 р.в., днз. НОМЕР_47 ;

- навантажувача фронтального АМКОДОР 342Р-01, 2011 р.в., днз. НОМЕР_48 ;

- навантажувача фронтального АМКОДОР 342Р-01, 2012 р.в., днз. НОМЕР_49 ;

- причіпа двохвісного 2ПТС-4.5, 2016 р.в., днз. НОМЕР_50 ;

- трактора гусеничного Т-130 БМГ, 1987 р.в., днз. НОМЕР_51 ;

- трактора гусеничного ДТ-75, 1988 р.в., днз. НОМЕР_52 ;

- автомобіля КАМАЗ 532150, 2005 р.в., днз. НОМЕР_53 ;

- причіпа самоскида ПП*, 2005 р.в., днз. НОМЕР_54 ;

- автобуса пасажир ПАС 32054, 2008 р.в., днз. НОМЕР_55 ;

- автокрана ЗІЛ 431412, 1993 р.в., днз. НОМЕР_56 ;

- вантажного автокрана КС 35715 база МАЗ5337, 2005 р.в., днз. НОМЕР_57 ;

- автомобіля OPEL ASTRA, 2002 р.в., днз. НОМЕР_58 ;

- автомобіля MITSUBISHI OUTLANDER, 2008 р.в., днз. НОМЕР_59 ;

- автомобіля VOLKSWAGEN TRANSPORTER, 2006 р.в., днз. НОМЕР_60 ;

- автомобіля ВАЗ 21150, 2006 р.в., днз. НОМЕР_61 ;

- платформи ГАЗ 33021, 2000 р.в., днз. НОМЕР_62 ;

- автомобіля ГАЗ 5201, спеціальний вантажний-спеціальний цистерна пожежна-С, 1992 р.в., днз. НОМЕР_63 ;

- автомобіля ГАЗ 66*, днз. НОМЕР_64 ;

- автомобіля ГАЗ 66*, днз. НОМЕР_65 ;

- автомобіля спеціалізованого вантажного - спеціалізованого самоскиду ГАЗ-САЗ 350701, 1991 р.в., днз. НОМЕР_66 ;

- спеціального вантажного фургону ГАЗ 66 ТС*, днз. НОМЕР_67 ;

- спеціального вантажного фургону ГАЗ 66*, днз. НОМЕР_68 ;

- автомобіля КАМАЗ*, днз. НОМЕР_69 ;

- автомобіля КАМАЗ 45143-013-15, 2007 р.в., днз. НОМЕР_70 ;

- автомобіля вантажного КАМАЗ 55102, 2003 р.в., днз. НОМЕР_71 ;

- вантажного самоскиду КАМАЗ 55102, 2004 р.в., днз. НОМЕР_72 ;

- вантажного самоскиду КАМАЗ 45143-013-15, 2010 р.в., днз. НОМЕР_73 ;

- причіпа самоскиду ПР НЕФАЗ 8560-1202, 2010 р.в., днз. НОМЕР_74 ;

- автомобіля MERCEDES-BENZ 200, 1987 р.в., днз. НОМЕР_75 ;

- автомобіля КАМАЗ 6520, 2012 р.в., днз. НОМЕР_76 ;

- автомобіля КАМАЗ 6520, 2012 р.в., днз. НОМЕР_77 ;

- автомобіля MUDAN MD 1044Z, 2008 р.в., днз. НОМЕР_78 ;

- автомобіля УАЗ*, днз. НОМЕР_79 ;

- автомобіля УАЗ 31519, 2004 р.в., днз. НОМЕР_80 ;

- автонавантажувача TOYOTA FD25, 2004 р.в., днз. НОМЕР_81 ;

- навантажувача MITSUBISHI FD25F18A, 1990 р.в., днз. НОМЕР_136;

- машини МТФ-71, 1990 р.в., днз. НОМЕР_82 ;

- автомобіля КАМАЗ 53228, 2012 р.в., днз. НОМЕР_83 ;

- навантажувача ПЕА-1.0, 1995 р.в., днз. НОМЕР_84 ;

- автомобіля ГАЗ 53, спеціального, пожежної цистерни, 1981 р.в., днз. НОМЕР_135;

- причіпа, днз. НОМЕР_85 ;

- спеціалізованого причіпа - спеціалізований ПР-самоскид-Е СЗАП 8551, 2007 р.в., днз. НОМЕР_86 ;

- причіпа ПП, 2003 р.в., днз. НОМЕР_87 ;

- загального причіпа ЛЕВ 183625, 2018 р.в., днз. НОМЕР_88 ;

- причіпа платформи ЛУАЗ3814802, 1997 р.в., днз. НОМЕР_89 ;

- причіпа самоскида ПР, 2004 р.в., днз. НОМЕР_90 ;

- трактора ДТ75, 1990 р.в., днз. НОМЕР_143;

- трактора колісного МТЗ-821, 2002 р.в., днз. НОМЕР_91 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_92 ;

- навантажувача В-138.00110, 2008 р.в., днз. НОМЕР_93 ;

- автоцистерни пожежної ГАЗ-66, 1982 р.в., днз. НОМЕР_94 ;

- автомобіля ЗИЛ 130АЦ 40/130/63Б, спеціальний вантажний - цистерна пожежна - С, 1982 р.в., днз. НОМЕР_95 ;

- екскаватора ЕТ-16-20, 2012 р.в., днз. НОМЕР_137;

- екскаватора ЕТ-16-20, 2012 р.в., днз. НОМЕР_138;

- екскаватора ЕО-4225А, 2007 р.в., днз. НОМЕР_96 ;

- машини МТП-71, 1982 р.в., днз. НОМЕР_97 ;

- трактора Т-170.Б.00, 2004 р.в., днз. НОМЕР_98 ;

- ковалеророзрівнювача Т10МБ.0121-0, 2007 р.в., днз. НОМЕР_99 ;

- трактора Т-130, 1990 р.в., днз. НОМЕР_100 ;

- машини штабелюючої МТФ - 71М, 2010 р.в., днз. НОМЕР_139;

- трактора НОМЕР_103 , 1989 р.в., днз. НОМЕР_102 ;

- причепа 2птс-6, 1991 р.в., днз. НОМЕР_103 ;

- причепа 2ПТС-4, 1988 р.в., днз. НОМЕР_144;

- причіпа ПТС-4, 2007 р.в., днз. НОМЕР_104 ;

- причіпа ПТС-4**, днз. НОМЕР_105 ;

- причіпа ПТС-4, 2007 р.в., днз. НОМЕР_104 ;

- трактора Беларус-920, 2007 р.в., днз. НОМЕР_106 ;

- трактора Беларус-920, днз. НОМЕР_107 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_108 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_109 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_110 ;

- трактора колісного Беларус-892, 2016 р.в., днз. НОМЕР_111 ;

- трактора колісного Беларус-892, 2015 р.в., днз. НОМЕР_112 ;

- трактора колісного Беларус-952, 2015 р.в., днз. НОМЕР_113 ;

- бульдозера ДТ-75 ДРС2, 2005 р.в., днз. НОМЕР_145;

- трактора гусеничного ДТ-75ДТХС4, 2005 р.в., днз. НОМЕР_114 ;

- трактора гусеничного ДТ-75ДТ, 2007 р.в., днз. НОМЕР_115 ;

- трактора гусеничного ДТ-75ДТХС4, 2003 р.в., днз. НОМЕР_116 ;

- трактора на гусеничному ходу ДТ-75ДТХС4, 2003 р.в., днз. НОМЕР_117 ;

- трактора на гусеничному ходу ДТ-75ДТХС4, 2003 р.в., днз. НОМЕР_118 ;

- трактора гусеничного ДТ-75ДТХС4, 2003 р.в., днз. НОМЕР_119 ;

- трактора на гусеничному ходу ДТ-75ДТХС4, 2003 р.в., днз. НОМЕР_120 ;

- трактора ДТ-75, 1991 р.в., днз. НОМЕР_121 ;

- трактора ДТ-75, 1989 р.в., днз. НОМЕР_122 ;

- трактора колісного Беларус-892, 2012 р.в., днз. НОМЕР_123 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2002 р.в., днз. НОМЕР_124 ;

- трактора колісного МТЗ-1221, 2014 р.в., днз. НОМЕР_125 ;

- трактора МТЗ-80.1, 2003 р.в., днз. НОМЕР_126 ;

- трактора колісного МТЗ-80, 1995 р.в., днз. НОМЕР_127 ;

- трактора колісного МТЗ-80, 1989 р.в., днз. НОМЕР_128 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_129 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_130 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2004 р.в., днз. НОМЕР_131 ;

- трактора МТЗ-82.1, 2005 р.в., днз. НОМЕР_132 ;

- машини штабелюючої МТФ-71М, 2007 р.в., днз. НОМЕР_140;

- навантажувача «Амкодор» 342Р-01, 2008 р.в., днз. НОМЕР_141;

- навантажувача «Амкодор» 342Р-01, 2008 р.в., днз. НОМЕР_133 ;

- навантажувача колісного «Амкодор» 342Р-01, 2008 р.в., днз. НОМЕР_142;

- гусеничного крану МТТ-16, 1995 р.в.;

- колієвкладача, 1988 р.в.;

- крану МТТ-16, 1986 р.в.;

- тепловозу ТУ-7, 1981 р.в.;

- тепловозу ЕСУ-2, 1980 р.в.;

- тепловозу ЄСУ-2А, 1988 р.в.;

- тепловозу ТУ 7А, 2013 р.в.;

- тепловозу ТУ-6А, 1981 р.в.;

- тепловозу ТУ-6А, 1981 р.в.;

- тепловозу ТУ-7, 1996 р.в.;

- тепловозу ТУ-7А, 1995 р.в.;

- тепловозу ТГМ-4А, 1983 р.в.;

- машини МТФ-71А, 1988 р.в.;

- трактора ДТ-75б бульдозер -606, 2001 р.в.;

- трактора ДТ-75, 2006 р.в.;

- крану МПТ-16А, 2011 р.в.;

- тепловоза ТУ-6А, 2017 р.в.;

- тепловоза ТУ6, 1997 р.в.;

- вантажного КАМАЗ-5320 Платформа-С, реєстраційний номер НОМЕР_134 , 1988/2023 НОМЕР_134 ;

- земельної ділянки 0723685500:01:001:0353, площа 0,1782 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне;

- земельної ділянки 0723685500:01:001:0354, площа 0,6810 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне;

- земельної ділянки 0723685500:01:002:0316, площа 3,1081 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., с. Прилісне;

- земельної ділянки 0723681500:01:003:0124, площа 3,2797 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Галузійський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723681500:02:003:0375, площа 4,0767 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Галузійський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723681500:02:001:0183, площа 4,4886 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Галузійський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723686200:03:003:0140, площа 10,9712 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., родовище «Засвіття-Ситнелюк»;

- земельної ділянки 0723686200:03:002:0113, площа 65,8052 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., родовище «Засвіття-Ситнелюк»;

- земельної ділянки 0723686200:02:002:0124, площа 0,9351 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Серхівський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723686200:02:004:0009, площа 11,1117 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Серхівський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723686200:02:002:0137, площа 22,9229 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Серхівський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723686200:02:001:0010, площа 8,8509 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Серхівський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723682800:03:003:0164, площа 0,6582 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Карасинський старостинський округ;

- земельної ділянки 0723682800:03:003:0190, площа 8,1353 га, Волинська обл., Камінь-Каширський р-н., Карасинський старостинський округ.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено12.01.2024
Номер документу116242456
СудочинствоКримінальне
Сутьскасування арешту майна

Судовий реєстр по справі —757/121/24-к

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Смик С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні