Ухвала
від 09.01.2024 по справі 335/9910/23
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/9910/23 2/335/368/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 січня 2024 року Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя у складі: головуючого судді Шалагінової А.В., за участі секретаря судового засідання Савченко О.І., представника позивача Богославського В.А., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду № 8 за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 107Б, клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Богославського Віктора Анатолійовича про залучення приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Буцикіної Лілії Олексіївни в якості третьої особи до участі у справі за позовом ОСОБА_1 в особі представника адвоката Богославського Віктора Анатолійовича до товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес центр «Маяковський» про розірвання договору купівлі-продажу, припинення права власності,

ВСТАНОВИВ:

13.10.2023 ОСОБА_1 в особі представника адвоката Богославського В.А. звернувся до суду з позовом до ТОВ «Бізнес центр «Маяковський» про розірвання договору купівлі-продажу, припинення права власності, в якому просив розірвати договір купівлі-продажу, укладений 20.12.2017 між ОСОБА_1 та ТОВ «Бізнес центр «Маяковський», припинити право власності ТОВ «Бізнес центр «Маяковський» на нежиле приміщення першого поверху літ. Л1-11 загальною площею 478,90 кв.м, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер 1773023101, скасувати рішення приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Буцикіної Л.О. (індексний номер 38864061 від 20.12.2017) про реєстрацію права власності на вищезазначене нежиле приміщення.

Ухвалою судді від 16.10.2023 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження, розпочато підготовче провадження та призначено підготовче судове засідання, встановлено строки для подання заяв по суті справи.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, направив до суду свого представника.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про залучення до участі у справі приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Буцикіної Лілії Олексіївни в якості третьої особи, яка не заявляє вимог щодо предмету спору, на стороні позивача, оскільки у позовній заяві ставиться питання щодо скасування рішення цього нотаріуса про реєстрацію права власності на спірне нерухоме майно, отже, рішення у справі може вплинути на права та обов`язки цього приватного нотаріуса.

Представник відповідача у підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив. Заяв, клопотань про відкладення підготовчого судового засідання не подавав. За таких обставин суд вважав за можливе розглянути клопотання представника позивача за його відсутності.

Заслухавши клопотання представника позивача, вивчивши матеріали справи в межах вирішуваного питання, суд дійшов такого висновку.

Згідно з ч. 3 ст. 53 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

За змістом позовних вимог, ОСОБА_1 просить, у тому числі, скасувати рішення приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Буцикіної Л.О. (індексний номер 38864061 від 20.12.2017) про реєстрацію права власності на нежиле приміщення першого поверху літ. Л1-11 загальною площею 478,90 кв.м, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер 1773023101.

У той же час, підставою цієї позовної вимоги не є протиправність даного рішення нотаріуса, ця позовна вимога пов`язана із підставами вимоги позивача про розірвання договору купівлі-продажу цього нежитлового приміщення.

З огляду на викладене, суд доходить висновку, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Буцикіної Л.О., а тому вважає за необхідне залучити її до участі у цій справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 13, 53, 260, 261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 адвоката Богославського Віктора Анатолійовича про залучення до участі у справі третьої особи задовольнити.

Залучити до участі у даній цивільній справі приватного нотаріуса Запорізького міського нотаріального округу Буцикіну Лілію Олексіївну в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Копії цієї ухвали, ухвали про відкриття провадження у справі, позовної заяви з доданими до неї документами, та копії інших матеріалів справи надіслати третій особі.

Встановити третій особі строк для подання письмових пояснень на позов 10 днів з дня отримання копії цієї ухвали, роз`яснивши, що пояснення мають відповідати ст. 181 ЦПК України.

Інші учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Вступна та резолютивна частини ухвали постановлені в нарадчій кімнаті та проголошені в судовому засіданні 09 січня 2024 року.

Повний текст ухвали виготовлений 11 січня 2024 року.

Суддя А.В. Шалагінова

Дата ухвалення рішення09.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116244777
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору купівлі-продажу, припинення права власності

Судовий реєстр по справі —335/9910/23

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Шалагінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні