Ухвала
від 12.01.2024 по справі 615/27/24
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/27/24

Провадження № 2/615/6/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 січня 2024 року м. Валки

Суддя Валківського районного суду Харківської області Токмакова А.П., розглянувши позовну заяву

ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ,

до Валківської міської ради Харківської області, що розташована за адресою: вул. Харківська, 16, м. Валки Харківської області,

третя особа: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області, що знаходиться за адресою: вул. Харківська, 2, м. Валки Харківської області,

про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом,

встановив:

08.01.2024 позивач звернулася до суду з позовною заявою, в якій просить:

- встановити факт її спільного проживання з ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 ;

- визнати за нею право власності на частину житлового будинку з господарськими будівлями, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Перевіривши позовну заяву та додані до неї документи, при вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено, що позовна заява у відповідності до ч.1 ст.27 ЦПК України підсудна Валківському районному суду Харківської області, подана з додержанням вимог ст.175 ЦПК України.

З урахуванням вимог ст.274 ЦПК України розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження, що відповідно до положень ч.1 ст.196 ЦПК України передбачає проведення підготовчого судового засідання.

З огляду на викладене, суддя вважає за можливе відкрити провадження у справі та призначити дату, час та місце підготовчого судового засідання, про що повідомити учасників справи.

Будь-які заяви чи клопотання від позивача разом із позовом не надходили.

Керуючись ст.260-261 ЦПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Валківської міської ради Харківської області, третя особа: Валківська державна нотаріальна контора Харківської області, про встановлення факту, що має юридичне значення, визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити на 09:00год.12.02.2024 в залі Валківського районного суду Харківської області (м. Валки, вул. Харківська, 4).

Надіслати відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів та ухвалу суду - сторонам у справі.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що до відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Запропонувати позивачу, в разі отримання відзиву на позов, подати до суду свою відповідь на відзив у вигляді пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

Запропонувати відповідачу подати до суду заперечення щодо відповіді позивачів на відзив, протягом п`яти днів з дня отримання відповіді позивачів на відзив.

Роз`яснити сторонам, що до відповіді на відзив та до заперечень застосовуються правила, встановлені ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України.

Учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та до заперечень - до закінчення підготовчого провадження.

Відповідно до ч.7 ст.43 ЦПК України учасники справи мають зареєструвати свій електронний кабінет та можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.П. Токмакова

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116253493
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення, визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —615/27/24

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Токмакова А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні