Ухвала
від 12.01.2024 по справі 128/108/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/108/24

У Х В А Л А

"12" січня 2024 р. м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Бондаренко О.І., перевіривши позовну заяву керівника Немирівської окружної прокуратури Р. Петраша в інтересах держави в особі Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Аліанд СВ» про визнання договору недійсним, усунення перешкод в користуванні і розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення, -

ВСТАНОВИВ:

Керівник Немирівсьокї окружної прокуратури Р. Петраш в інтересах держави в особі Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області звернувся до Вінницького районного суду Вінницької області з позовною заявою до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Аліанд СВ» про визнання договору недійсним, усунення перешкод в користуванні і розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення.

Згідност. ст. 19, 27 30 ЦПК України, справа підсудна Вінницькому районному суду Вінницької області.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимогстатей 175-177 ЦПК України. Позивачем додано документи, що підтверджують сплату судового збору. Відсутні підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Пунктом 2 частини другоїстатті 19 ЦПК Українивизначено, що цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно ч. 4ст. 274 ЦПК Українивказана цивільна справа підлягає розгляду у порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 19,187,274 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою керівника Немирівської окружної прокуратури Р. Петраша в інтересах держави в особі Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області до ОСОБА_1 , товариства з обмеженою відповідальністю «Аліанд СВ» про визнання договору недійсним, усунення перешкод в користуванні і розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням учасників справи на 15 год. 00 хв. 13.03.2024 в приміщенні Вінницького районного суду Вінницької області.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач заперечення протягом 10 днів з дня їх отримання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - http://court.gov.ua/fair/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення Вінницького районного суду Вінницької області (в суді наявна технічна можливість).

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОксана БОНДАРЕНКО

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116253542
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору недійсним, усунення перешкод в користуванні і розпорядженні земельною ділянкою шляхом її повернення

Судовий реєстр по справі —128/108/24

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Бондаренко О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні