Ухвала
від 12.01.2024 по справі 134/96/24
КРИЖОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 134/96/24

2/134/125/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

12 січня 2024 року смт. Крижопіль

Суддя Крижопільського районного суду Вінницької області Швець Л.В., ознайомившись із матеріалами позовної заяви керівника Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області (місцезнаходження: вул. Ростислава Покиньчереди, 14, м. Тульчин Вінницької області) в інтересах держави в особі Городківської сільської ради Тульчинського району Вінницької області (місцезнаходження: вул. Благовіщенська, 51, с. Городківка, Тульчинського району Вінницької області) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), приватного підприємства «Фатіма-Агро» (місцезнаходження: вул. Шевченка, буд. 31, с. Липівка, Тульчинського району Вінницької області) про витребування земельної ділянки, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управлінняДержгеокадастру у Вінницькій області (місцезнаходження: вул. Келецька, 63, м. Вінниця), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ),

встановила:

11 січня 2024 року керівник Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Городківської сільської ради Тульчинського району Вінницької області звернувся в суд з позовом до ОСОБА_1 , приватного підприємства «Фатіма-Агро» про витребування земельної ділянки.

12.01.2024 року суддею в порядку, передбаченому ч. 8 ст. 187 ЦПК України, отримано дані з Єдиного державного демографічного реєстру відносно відповідача ОСОБА_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст. ст. 175, 176, 177 ЦПК України.

Справа підсудна Крижопільському районному суду Вінницької області.

Підстав, передбачених ст. 185 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, її повернення, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідно ст. 186 ЦПК України, не вбачається.

За таких обставин, слід відкрити провадження у цивільній справі та прийняти до судового розгляду.

Керуючись ст. ст.175,177,187 ЦПК України,

постановила:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом керівника Тульчинської окружної прокуратури Вінницької області (місцезнаходження: вул. Ростислава Покиньчереди, 14, м. Тульчин Вінницької області) в інтересах держави в особі Городківської сільської ради Тульчинського району Вінницької області (місцезнаходження: вул. Благовіщенська, 51, с. Городківка, Тульчинського району Вінницької області) до ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), приватного підприємства «Фатіма-Агро» (місцезнаходження: вул. Шевченка, буд. 31, с. Липівка, Тульчинського району Вінницької області) про витребування земельної ділянки, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Головне управлінняДержгеокадастру у Вінницькій області (місцезнаходження: вул. Келецька, 63, м. Вінниця), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_2 ).

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на10 год. 00 хв. 01 лютого 2024 рокув приміщенні Крижопільського районного суду Вінницької області (Вінницька область, смт. Крижопіль, вул. Героїв України, 23).

Викликати у підготовче судове засідання учасників справи.

Відповідача викликати в підготовче судове засідання за адресою його місця реєстрації.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачці та третій особі також - копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити відповідачу 15-денний строк з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву з викладенням заперечення проти позову.

Роз`яснити, що відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів також надсилаються позивачу та третім особам. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач має право подати відповідь на відзив, в якій викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, протягом 10-ти днів з дня отримання відзиву на позов, у порядку, передбаченомустаттею 179 ЦПК України.

Відповідач має право подати заперечення на відповідь на відзив, в яких викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, протягом 7 днів з дня отримання відповіді на відзив, в порядку, передбаченомустаттею 180 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Крім того, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін; кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім встановлених законом випадків; кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних із вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій (частини перша, третя, четвертастатті 12 ЦПК України); учасники справи зобов`язані подавати усі наявні у них докази в порядку та строки, встановлені законом або судом, не приховувати докази (пункт 4 частини другоїстатті 43 ЦПК України); права та обов`язки сторін визначені в статтях43,49 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://kr.vn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116253663
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки,

Судовий реєстр по справі —134/96/24

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 07.03.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Швець Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні