Ухвала
від 12.01.2024 по справі 677/1476/23
КРАСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красилівський районний суд Хмельницької області

Справа № 677/1476/23

У Х В А Л А

12.01.2024 м.Красилів

Суддя Красилівського районного суду Хмельницької області Вознюк Р.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , треті особи: Красилівська міська рада Хмельницької області, Головне управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, державний реєстратор комунального підприємства Городоцької міської ради «Городоцьке бюро технічної інвентаризації» Костюк Анна Михайлівна, про скасування запису щодо державної реєстрації речового права на нерухоме майно,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

11.01.2024 представник третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Плюх В.О. подала до суду через систему «Електронний суд» письмові пояснення Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.

Відповідно до ч. 3 ст. 181 ЦПК України до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою, дев`ятою статті 178 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 4 ст. 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Відповідно до п. 2 ч. 5 ст. 178 ЦПК України до відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Згідно з п. 1 ч. 7 ст. 43 ЦПК України у разі подання до суду в електронній формі заяви по суті справи, зустрічного позову, заяви про збільшення або зменшення позовних вимог, заяви про зміну предмета або підстав позову, заяви про залучення третьої особи, апеляційної скарги, касаційної скарги та документів, що до них додаються, учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання таких матеріалів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 2 ст. 174 ЦПК України заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 183 ЦПК України будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Як вбачається зі змісту поданих суду пояснень, представником третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області не виконано вимоги п. 1 ч. 7 ст. 43, ч. 4 ст. 178, п. 7 ч. 1 ст. 183 ЦПК України щодо надання доказу надсилання таких пояснень іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З урахуванням викладеного, зважаючи на те, що представником третьої особи не надано суду доказів надіслання пояснень третьої особи іншим учасниками справи, суд доходить висновку, що пояснення представника третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Плюх В.О. необхідно повернути їй без розгляду.

Керуючись ст. ст. 43, 174, 178, 183 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Пояснення представника третьої особи Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області Плюх В.О. від 11.01.2024 - повернути без розгляду.

Довести до відома представника відповідача щодо неприпустимості зловживання процесуальними правами.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено ЦПК України.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Хмельницького апеляційного суду області через Красилівський районний суд Хмельницької області протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Р. В. Вознюк

СудКрасилівський районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116257067
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: щодо визнання незаконним акта, що порушує право власності

Судовий реєстр по справі —677/1476/23

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Вознюк Р. В.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Красилівський районний суд Хмельницької області

Гладій Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні