Ухвала
від 11.01.2024 по справі 915/26/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

11 січня 2024 року Справа № 915/26/24

м. Миколаїв.

Господарський суд Миколаївської області

головуючий суддя Коваль С.М.,

розглянувши матеріали позову Фермерського господарства Діамантові зорі,

55553, провул. Янтарний, буд. 8, Миколаївська область, Єланецька ТГ, с.Калинівка;

до державного підприємства Зорі над Бугом Інститут захисту рослин Національної академії аграрних наук України,

56564, вул. Центральна, 4, с. Яструбинове, Вознесенськиц район, Миколаївська область;

про стягнення грошових коштів у сумі 77456 грн. 83 коп. за договором перевезення від 01.06.2023 №9,-

В С Т А Н О В И В:

Фермерським господарством (ФГ) Діамантові зорі пред`явлено позов до державного підприємства Зорі над Бугом Інститут захисту рослин Національної академії аграрних наук України (далі- ДП Зорі над Бугом) з вимогами про стягнення з останнього грошових коштів у сумі 77456 грн. 83 коп., з посиланням на неналежне виконання ДП Зорі над Бугом зобов`язань за укладеним з позивачем договором перевезення від 01.06.2023 №9 (далі-договір), а саме, зобов`язань щодо своєчасної та у повному обсязі оплати вартості наданих позивачем послуг з перевезення, внаслідок чого утворився основний борг у спірній сумі.

У позивній заяві також викладено вимогу про стягнення з ДП Зорі над Бугом грошових коштів на відшкодування витрат з оплати позовної заяви судовим збором.

Так як позов ФГ Діамантові зорі не містить клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження; проте, беручи до уваги те, що справа не є складною, не перевищує сто розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, не вимагає дослідження великої кількості доказів та не становить значного суспільного інтересу, суд вважає розглядати дану справу у порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Разом з тим судом враховується, що у зв`язку з військовою агресією проти України та на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України, Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX (зі змінами) продовжено строк дії воєнного стану в Україні з 05 години 30 хвилин 16 листопада 2023 року строком на 90 діб до 14 лютого 2024 року.

Ураховуючи наведене, та з метою забезпечення законних прав та інтересів сторін, повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи, а також з метою надання можливості учасникам справи скористатись своїми процесуальними правами, дотримання принципу пропорційності, реалізації засад змагальності, враховуючи завдання господарського судочинства, і з метою запобігання загрози життю, здоров`ю та безпеці сторін в умовах воєнної агресії проти України, суд вважає за необхідне розглянути вказану справу поза межами встановленого ст. 248 Господарського процесуального кодексу України строку.

Керуючись ст.ст. 12, 174, 176, 234, 247 ГПК України, суд,

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Провести розгляд справи №915/26/24 поза межами встановленого ГПК України строку у розумний строк, тривалість якого визначається з урахуванням існування в Україні воєнного стану.

4. Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов, оформленого згідно вимог ст. 165 ГПК України, та заяви із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

5. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив, з урахуванням вимог ст. 166 ГПК України, п`ять днів з моменту отримання відзиву на позов.

6. Встановити відповідачу строк для подання заперечень, з урахуванням вимог ст. 167 ГПК України, п`ять днів з моменту отримання відповіді на відзив.

Суд зауважує, що до відзиву, відповіді на відзив або заперечень, у відповідності до ст. ст. 165-167 ГПК України, мають бути додані, зокрема, документи, що підтверджують надіслання (надання) таких документів та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Повідомити учасників справи про можливість подати процесуальні документи (заяви, клопотання, скарги, відзиви тощо), на електронну адресу суду (inbox@mk.arbitr.gov.ua), через особистий кабінет в системі "Електронний суд".

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://mk.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, проте заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя С.М. Коваль.

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116257971
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення грошових коштів у сумі 77456 грн. 83 коп. за договором перевезення від 01.06.2023 №9

Судовий реєстр по справі —915/26/24

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні