Ухвала
від 12.01.2024 по справі 766/7750/23
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/7750/23

н/п 2/766/934/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого судового засідання та

призначення справи до розгляду по суті

12.01.2024 року Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючого суддіСкрипніка Л.А.,

при секретаріОніщенко О.М.,

за участі:

представника позивача ОСОБА_1 ,

третьої особи ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду, в м. Херсоні цивільну справу за позовом Виконавчого комітету Суворовської районної у м. Херсоні ради орган опіки та піклування Суворовського району м.Херсона до ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_2 , Комунальне некомерційне підприємство «Херсонський обласний Будинок дитини», Херсонської обласної ради про позбавлення батьківських прав,

встановив:

Позивачі звернулись до суду із позовом до ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_2 , Комунальне некомерційне підприємство «Херсонський обласний Будинок дитини», Херсонської обласної ради про позбавлення батьківських прав.

11.10.2023 року судом отримано відповідь з Єдиного державного демографічного реєстру про зареєстровану адресу проживання відповідача, яка за даними реєстру зареєстрованою або знятою з місця проживання по Херсонській області не значиться.

Ухвалою Херсонського міського суду Херсонської області від 20.11.2023 року розгляд справи призначено у підготовчому судовому засіданні із повідомленням учасників справи про дату, час та місце судового засідання.

Представник позивача та третя особа у судовому засіданні вважали за можливе призначити справу до судового розгляду, заяв та клопотань у підготовчому судовому засіданні не надали.

Відповідач в судове засідання не з`явилась, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялась у встановленому законом порядку, зокрема через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України.

Від представника КНП «Херсонський обласний Будинок дитини», Херсонської обласної ради на адресу суду надійшло клопотання, яким останні просили проводити розгляд справи за їх відсутності.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

З урахування положень ст. 189, 200 ЦПК України, суд дійшов висновку, що у підготовчому судовому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження з метою виконання завдань підготовчого судового засідання, спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає. Підстави для відкладення підготовчого судового засідання або оголошення перерви у підготовчому судовому засіданні відсутні.

Враховуючи наведене, ту обставину, що в даному судовому засіданні справа по суті не вирішується, а також необхідність забезпечення розумних строків її розгляду, суд приходить до висновку щодо відсутності підстав для відкладення підготовчого судового засідання, зважаючи на що закриває підготовче судове засідання та призначає справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 2, 19, 81, 83, 84, 91, 175, 198, 258-261, 353 ЦПК України, суд,-

постановив:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Виконавчого комітету Суворовської районної у м. Херсоні ради орган опіки та піклування Суворовського району м. Херсона до ОСОБА_3 , треті особи: ОСОБА_2 , Комунальне некомерційне підприємство «Херсонський обласний Будинок дитини», Херсонської обласної ради про позбавлення батьківських прав.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 15 лютого 2024 року на 09 год. 00 хв., у приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області (м. Херсон, вул. Маяковського,6/29, каб.410).

Викликати учасників справи в судове засідання.

Повідомити учасників справи про дату, час та місце судового засідання.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Л.А. Скрипнік

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116258986
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —766/7750/23

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Рішення від 15.02.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Скрипнік Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні