Ухвала
від 11.01.2024 по справі 460/677/23
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

11 січня 2024 року м. Рівне №460/677/23Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дудар О.М. розглянувши в письмовому провадженні процесуальне питання, пов`язане з розглядом справи за позовом

Академії Державної пенітенціарної служби доОСОБА_1 про відшкодування витрат, пов`язаних з утримання у вищому навчальному закладі,В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває адміністративна справа за позовом Академії Державної пенітенціарної служби (далі - позивач) до ОСОБА_1 (далі - відповідач) про відшкодування витрат, пов`язаних з утриманням у вищому навчальному закладі.

Позовні вимоги обгрунтовано тим, що відповідач, всупереч умовам контракту, не відшкодував після звільнення зі служби витрати, пов`язані з утриманням під час навчання в Академії Державної пенітенціарної служби, в сумі 107142грн 95коп.

Розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідно до ч.2 ст.49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Судом встановлено, що 01.05.2018 між Академією Державної пенітенціарної служби (Виконавець), Західним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції (Замовник) та громадянином України рядовим внутрішньої служби ОСОБА_1 (Особою) було укладено контракт №308 про здобуття освіти у закладах вищої освіти, які здійснюють підготовку фахівців для потреб Міністерства юстиції України.

Згідно із умовами зазначеного контракту, Особа зобов`язується, зокрема, у разі звільнення зі служби в Державній кримінально-виконавчій службі України протягом трьох років після закінчення навчання у вищому навчальному закладі відшкодувати Міністерству юстиції України витрати, пов`язані із його утриманням у вищому навчальному закладі відповідно до частини 74 Закону України "Про національну поліцію". Витрати відшкодовуються Особою у повному розмірі за весь період її фактичного навчання.

Таким чином, рішення у цій справі стосуватиметься прав та інтересів Міністерства юстиції України.

З урахуванням наведеного, суд дійшов висновку про необхідність залучення як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача Міністерства юстиції України.

На підставі викладеного, керуючись статтями 49, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Міністерство юстиції України (вул.Городецького, 13, м.Київ, 01001, ідентифікаційний код юридичної особи 00015622).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала окремо не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.М. Дудар

Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116264875
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —460/677/23

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 22.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Рішення від 16.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.М. Дудар

Ухвала від 11.01.2024

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.М. Дудар

Ухвала від 18.01.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

О.М. Дудар

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні