Ухвала
від 12.01.2024 по справі 160/15797/23
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

12 січня 2024 року м.Дніпросправа № 160/15797/23

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Баранник Н.П.,

суддів: Малиш Н.І., Щербака А.А.,

розглянувши в порядку письмового провадження заяву Червоногригорівської селищної ради про залучення третьої особи у справі за апеляційною скаргою Комунального підприємства "ЛИМАН" Червоногригорівської селищної ради на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2023 року у справі № 160/15797/23 за адміністративним позовом Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства "ЛИМАН" Червоногригорівської селищної ради про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 20 листопада 2023 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Комунального підприємства "ЛИМАН" Червоногригорівської селищної ради на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 18 вересня 2023 року у справі № 160/15797/23 за адміністративним позовом Дніпропетровського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Комунального підприємства "ЛИМАН" Червоногригорівської селищної ради про стягнення суми адміністративно-господарських санкцій.

Від представника Червоногригорівської селищної ради надійшла заява про залучення Червоногригорівської селищної ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача у справі № 160/15797/23.

Розглянувши подану заяву, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

В даному випадку, представник Червоногригорівської селищної ради обґрунтовує свою заяву тим, що результати розгляду справи № 160/15797/23 вплинуть на законні інтереси заявника, оскільки Червоногригорівська селищна рада зацікавлена у планомірній та безперебійній роботі Комунального підприємства "ЛИМАН" Червоногригорівської селищної ради для забезпечення територіальної громади якісними та доступними комунальними послугами.

Зважаючи на встановлені обставини, колегія суддів вважає за можливе залучити Червоногригорівську селищну раду до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні Комунального підприємства "ЛИМАН" Червоногригорівської селищної ради.

Згідно ч.2 ст.321 КАС України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Керуючись ст.49, ч.2 ст.321 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника Червоногригорівської селищної ради про залучення Червоногригорівської селищної ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача у справі № 160/15797/23 - задовольнити.

Залучити Червоногригорівську селищну раду до участі в справі № 160/15797/23 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні Комунального підприємства "ЛИМАН" Червоногригорівської селищної ради.

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддяН.П. Баранник

суддяН.І. Малиш

суддяА.А. Щербак

Дата ухвалення рішення12.01.2024
Оприлюднено15.01.2024
Номер документу116266705
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —160/15797/23

Постанова від 29.02.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 12.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 12.01.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 09.11.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Баранник Н.П.

Рішення від 18.09.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рянська Вікторія В'ячеславівна

Ухвала від 19.07.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рянська Вікторія В'ячеславівна

Ухвала від 07.07.2023

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Рянська Вікторія В'ячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні