Ухвала
від 20.12.2023 по справі 932/7068/22
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 932/7068/22

Провадження №2/932/615/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 грудня 2023 рокуБабушкінський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Кудрявцевої Т.О.

при секретарі - Рошошка Є.А.

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні вм.Дніпро цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Державного підприємства виробниче об`єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова, треті особи Товарна біржа «Катеринославська», приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Одинцова Світлана Олександрівна, про визнання права власності в порядку спадкування, визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним, -

ВСТАНОВИВ:

21.11.2022 року до Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Державного підприємства виробниче об`єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова, треті особи Товарна біржа «Катеринославська», приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Одинцова С.О., про визнання права власності в порядку спадкування, визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.11.2022 року позовна заява передана в провадження судді Кудрявцевій Т.О.

Ухвалою суду від 22.11.2022 року позовну заяву було залишено без руху.

Ухвалою від 15.02.2023 року суддя Кудрявцева Т.О. відкрила провадження у справі, розгляд справи вирішено проводити за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання.

Ухвалою суду від 31.10.2023 року були витребувані необхідні для розгляду справи документи.

Позивач в підготовче засідання не з`явилась, представник позивача надав суду заяву про розгляд справи в його відсутність та відсутність позивача, закрити підготовчепровадження та призначити справу до розгляду по суті.

Відповідач в підготовче засідання не з`явилась, про день, час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, причини неявки суду не повідомила.

Представник відповідача ДПВО Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова в підготовче засідання не з`явився, про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Треті особи в підготовче засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, причини неявки суду не повідомили.

Ознайомившись з матеріалами справи, суд вважає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 ЦПК України здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом або договором.

Статтею 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ст. 210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Таким чином, в порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, з`ясовані обставини справи, які підлягають встановленню під час судового розгляду, витребувані необхідні документи, тому суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, і приходить до висновку про необхідність його закриття та призначення справи до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні в порядку загального провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст.ст. 197, 200, 260 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Державного підприємства виробниче об`єднання Південний машинобудівний завод імені О.М.Макарова, треті особи Товарна біржа «Катеринославська», приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Одинцова Світлана Олександрівна, про визнання права власності в порядку спадкування, визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним, та призначити справу до розгляду по суті на 09-30 год. 11 березня 2024 року, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються в апеляційну скаргу на рішення суду.

Суддя Т.О.Кудрявцева

Дата ухвалення рішення20.12.2023
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116270081
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування, визнання договору купівлі-продажу нерухомого майна дійсним

Судовий реєстр по справі —932/7068/22

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Кудрявцева Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні