Ухвала
від 15.01.2024 по справі 295/549/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/549/24

Категорія 38

2/295/869/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.01.2024 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Перекупка І.Г., розглянувши цивільну справу за позовом поданим представником ОСОБА_1 (АДРЕСА_1 ) адвокатом КузьмінимДмитром Леонідовичем( АДРЕСА_2 )до Товариства зобмеженою відповідальністю«АВАНСАР» (м.Київ, вул. Січових Стрільців, 21/27, оф. 405) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивачки звернувся до суду з позовом, в якому просить: визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис, вчинений 01.06.2021 приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Остапенком Євгеном Михайловичем, зареєстрований за № 77106, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства зобмеженою відповідальністю«АВАНСАР» боргу в сумі 52914,00 грн; стягнути з відповідача судові витрати.

Позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, спір підвідомчий районному суду.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення та відмови у відкритті провадження у справі, передбачених ст.ст. 185, 186 ЦПК України, не вбачається.

Відповідно дост. 274 ЦПК України,справа підлягаєрозгляду заправилами спрощеногопозовного провадження.

Одночасно представником позивача до позовної заяви долучено заяву, в якій просить залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - приватного нотаріуса Київського міськогонотаріального округуОстапенка ЄвгенаМихайловича (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 6/5) та приватного виконавця виконавчого округу Житомирської області Клименюка Андрія Миколайовича (м. Житомир, бульвар Новий, 5, оф. 2.8) до участі у справі за вищевказаною позовною заявою.

Крім того, враховуючи те, що рішення суду може вплинути на права та обов?язки осіб, що не є стороною у справі, є підстави для задоволення заяви про залучення третіх осіб.

Відповідно до статті 53 Цивільного процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19, 53, 175, 177, 187, 274, 277 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти досвого провадженнята відкритиспрощене позовнепровадження поцивільній справіза позовомподаним представником ОСОБА_1 адвокатом КузьмінимДмитром Леонідовичемдо Товариства з обмеженою відповідальністю «АВАНСАР» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Призначити судове засідання на 11:00 год. 12 березня 2024 року, викликати сторони по справі до Богунського районного суду м. Житомира за адресою: м. Житомир, м-н Соборний 1, Зал № 2-Б-4.

Заяву представника ОСОБА_1 адвоката КузьмінаДмитра Леонідовичапро залучення до участі в справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, задовольнити.

В цивільнійсправі запозовом поданимпредставником ОСОБА_1 адвокатомКузьміним ДмитромЛеонідовичемдо Товариства з обмеженою відповідальністю «АВАНСАР» про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню, залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору приватного нотаріуса Київського міськогонотаріального округуОстапенка ЄвгенаМихайловича та приватного виконавця виконавчого округу Житомирської області Клименюка Андрія Миколайовича.

Одночасно з копією цієї ухвали відповідачу та третім особам надсилається копія позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Визначити відповідачу строк 5 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання заяви із запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Встановити відповідачу строк 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подачі відзиву на позов та доказів що підтверджують обставини на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, документи, що підтверджують надіслання( надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк, без поважних причин, справа буде розглянута за наявними матеріалами.

Позивач має право надати відповідь на відзив на протязі5 днів з моменту отримання відзиву.

Відповідач має право подати заперечення на відповідь на відзив на протязі 5 днів з моменту отримання відповіді на відзив.

Третя особа має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, викладає свої аргументи і міркування в підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Встановити третій особі строк для подання пояснень щодо предмета позову в строк 10 днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі

Одночасно з подачею пояснень на позовну заяву третя особа надає суду докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються аргументи та міркування на підтримку або заперечення щодо предмета позову, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядаєтьсяза електронною адресою https://court.gov.ua/sud0604/ на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя І.Г.Перекупка

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116274695
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —295/549/24

Рішення від 12.03.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні