Ухвала
від 15.01.2024 по справі 344/11568/23
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/11568/23

Провадження № 2/352/115/24

УХВАЛА

про розгляд справи в режимі відеоконференції

15 січня 2024 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої Гриньків Д.В.,

секретар судового засідання Радишевська З.М.,

розглянувши клопотанняпредставника позивачав цивільнійсправі за позовом ПАТ «ПРОСТО-страхування» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Тисменицького районного суду Івано-Франківської області знаходиться цивільна справа за позовом ПАТ «ПРОСТО-страхування» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди.

Судові засідання, призначені на 22.11.2023 року, 14.12.2023 року та 11.01.2024 року відкладалися, у зв`язку із поданням представником відповідача клопотань про відкладення розгляду справи.

13.10.2023до судунадійшло клопотання представника позивача ОСОБА_2 про проведеннярозгляду справибез участіпозивача тайого представникаабо врежимі відеоконференції.Зазначивши,що вразі визнаннясудом необхідностінадання додатковихпояснень збоку АТ«ПРОСТО-страхування»та зврахуванням ст.212ЦПК України,забезпечити проведеннясудового засідання поданій справі в режимі відеоконференції за участю представника позивача ОСОБА_2 .

В той же час, в судовому засіданні 11.01.2024 року представник відповідача повідомив про те, що він звернувся до Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України з метою проведення експертного дослідження для визначення суми збитку колісного транспортного засобу Фольцваген Транспортер 2000 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 внаслідок ДТП, яка мала місце 19.11.2022 року.

Відтак, з огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне розгляд справи проводити у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за участю у ньому представника позивача.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, із участю представника ПАТ «ПРОСТО-страхування» Синюка Станіслава Леонідовича.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача Синюка С.Л. про участь представника в судовому засіданні в режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом ПАТ «ПРОСТО-страхування» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, задовольнити.

Забезпечити участь представнику позивача - адвокату Синюку Станіславу Леонідовичу у судовому засіданні 31.01.2024 року о 10-00 годині в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у справі за позовом ПАТ «ПРОСТО-страхування» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди.

Попередити представника позивача, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Роз`яснити представнику позивача, що з 1 жовтня 2022 року вхід (авторизація) до підсистеми відеоконференцзв`язку здійснюється виключно через Електронний кабінет Електронного суду (https://cabinet.court.gov.ua/login).

Відповідно до порядку, визначеномуЦПК України, проінформувати учасників справи, в тому числі і засобами телефонного зв`язку та електронної пошти, щодо технічної можливості проведення засідання в режимі відеоконференції поза межами суду.

Копію цієї ухвали надіслати представнику АТ «ПРОСТО-страхування» , для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяТисменицького районного суду

Івано-Франківської області Гриньків Д.В.

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116278240
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —344/11568/23

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Барков В. М.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Рішення від 04.04.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Мелещенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні