Рішення
від 09.03.2010 по справі 2-163/10/1605
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 2-163/10/1605

Провадження № -

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

09 березня 2010 року м. Гребінка

09 березня 2010 року Гребінківський районний суд Полтавської області у складі: головуючого судді Радзівона 0.1, при секретарі Кузуб В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Гребінці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Овсюківськог сільської ради, Гребінківського району Полтавської області про визнання права власності на спадщину в порядку спадкування за заповітом, -

ВСТАНОВИВ :

Позивач звернувся до суду із зазначеним позовом, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що у зв`язку із відсутністю правового документу на будинок не має можливості отримати свідоцтво про право на спадщину за заповітом.

В судовому засіданні позивач позовні вимоги підтримав повністю, прохаючи їх задовольнити. Відповідач в судове засідання не з \явився, надіславши до суду заяву, в якій вказав, що проти задоволення позовних вимог не заперечує, просить справу розглянути без його присутності.

За таких обставин суд вважає, що рішення у справі можливо постановити у попередньому судовому засіданні. Відповідно до ч. 4 ст. 130 ЦПК України, при визнанні позову ухвалюється рішення в порядку, встановленому ст.. 174 цього Кодексу. Згідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України, разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Відповідно до ч. 1 ст. 224 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання відповідача, який належним чином повідомлений і від якого не надійшло повідомлення про причини неявки або якщо зазначені ним причини визнані неповажними, суд може ухвалити заочне рішення на підставі наявних у справі доказів, якщо позивач не заперечує проти такого вирішенняІ справи.

Заслухавши пояснення позивача, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Під час розгляду справи судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Овсюки Гребінківського району Полтавської області, померла його мати, ОСОБА_2 , що підтверджується свідогрпвом про смерть серії НОМЕР_1 , видане 09 січня 2002 року Овсюківською сільською радою Гребінківського району Полтавської області, актовий запис №2.

За життя ОСОБА_2 , мала у власності:

- житловий будинок з допоміжними побудовами, який зареєстрований в АДРЕСА_1 ;

- земельну ділянку площею 0,85 га в межах згідно з планом, яка розташована на території с. Овсюки Овсюківськог сільської Ради народних депутатів для обслуговування житлового будинку та ведення особистого підсобного господарства, згідно Державного акта на право приватної власності на землю серіїПЛ №451, виданого 07.12.1996року виконкомом Овсюківськог сільської Радм народних депутатів (актовий запис № 55);

земельну ділянку площею 3,95 га в межах згідно з планом, яка розташована яні території Овсюківськог сільської ради Гребінківського району Полтавськая

області для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, згідно Державного акта на право приватної власності на землю серії ПЛ N2 451, виданого28 лютого 2001 року виконкомом Овсюківськдї сільської ради Полтавської області (актовий запис N2 55).

На випадок смерті ОСОБА_2 склала заповіт, який було посвідчено 15 листопада 1995 року виконавчим комітетом Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області, згідно якого все своє майно, де б воно не було і з чого б воно не складалося і взагалі все те, що належатиме їй на день смерті по закону і на що вона згідно із законом буде мати право, заповіла своєму сину, позивачу по справі.

Після смерті ОСОБА_2 спадщину прийняв лише позивач, шляхом фактичного вступу в управління ми володіння спадковим майном, шляхом постійного проживання разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, що підтверджується довідкою виконкому Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області N2 442 від 01.12.2005року.

Беручи до уваги, що позивач являється спадкоємцем за заповітом та прийняв спадщину шляхом фактичного вступу в управління та володіння спадковим майном, суд вважає, що ОСОБА_1 набув права власності на спадкове майно, що належало померлій ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 з часу відкриття спадщини.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 1225; ч. 1 ст. 1233; ч. 1 ст. 1235; ч. 1, 5 ст. 1268 ; відповідно до ст.. ст.. 8; 10; 60; ч. 4 ст. 130; ст. 170; 212-215, ч. 1 ст. 223; 224 - 226 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ:

Позовні вимоги ОСОБА_1 задовольнити повністю.

- Визнати за ОСОБА_1 в порядку спадкування за заповітом право власності на житловий будинок з допоміжними побудовами, який зареєстрований в АДРЕСА_1 ; земельну ділянку площею 0,85 га в межах згідно з планом, яка розташована на території с. Овсюки Овсюківської сільської Ради народних депутатів для обслуговування житлового будинку та ведення особистого підсобного господарства, згідно Державного акта на право приватної власності на землю серії ПЛ Ля 451;

- земельну ділянку площею 3,95 га в межах згідно з планом, яка розташована на території Овсюківської сільської ради Гребінківського району Полтавської області для ведення товарного сільськогосподарського ' виробництва, згідно Державного акта на право приватної власності на землю серії ПЛ N2 451.

Заяву про апеляційне оскарження рішення суду може бути подано впродовж 10 днів з дня проголошення рішення. Апеляційна скарга на рішення суду подається впродовж 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений статтею 294 цього Кодексу, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя О. І. Радзівон

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення09.03.2010
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116278636
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-163/10/1605

Рішення від 09.03.2010

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Радзівон О. І.

Ухвала від 09.03.2010

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Радзівон О. І.

Ухвала від 23.02.2010

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Радзівон О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні