Ухвала
від 15.01.2024 по справі 310/8713/15-ц
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 310/8713/15-ц

Провадження № 2-в/331/6/2024

У Х В А Л А

про залишення заяви про відновлення

втраченого судового провадження без руху

15 січня 2023 року місто Запоріжжя

Суддя Жовтневого районного суду міста Запоріжжя Яцун О.О., розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», в особі представника Змієвської Т.П., заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», боржник ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Капсіс Лігал», Бердянський відділ державної виконавчої служби у Бердянському районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про відновлення втраченого судового провадження,

В С Т А Н О В И В:

12 січня 2024 року заявник Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», в особі представника Змієвської Т.П. звернувся до Жовтневого районного суду Запорізької області з заявою про відновлення втраченого судового провадження, в якій просить суд: відновити втрачене судове провадження у судовій справі № 310/8713/15-ц за позовом (заявою) ПАТ «Альфа-Банк» до ОСОБА_2 про стягнення суми заборгованості за кредитним договором № 500464362.

Відповідно до положень ст. 488 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно положень статті 491 ЦПК України у заяві про відновлення втраченого судового провадження повинно бути зазначено:

1) про відновлення якого судового провадження або якої його частини просить заявник;

2) які особи брали участь у справі і в якому процесуальному статусі, їх найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові, за його наявності, для фізичних осіб), їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб); ідентифікаційні коди юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України або реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), за його наявності, або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України - якщо відповідні дані відомі заявникові;

3) номери засобів зв`язку учасників судового процесу (телефон, факс, засоби електронного зв`язку, офіційна електронна адреса тощо) - якщо вони відомі заявникові;

4) наявні у заявника відомості про обставини втрати судового провадження, місцезнаходження копій матеріалів провадження або даних стосовно таких копій;

5) документи, відновлення яких заявник вважає необхідним і з якою метою.

До заяви про відновлення втраченого судового провадження додаються документи або їх копії, навіть якщо вони не посвідчені в установленому порядку, що збереглися в заявника або у справі, копії заяви відповідно до кількості учасників справи, а у разі необхідності - клопотання про поновлення строку на подання заяви про відновлення втраченого судового провадження.

Заява про відновлення втраченого судового провадження може бути подана до суду незалежно від строку зберігання судового провадження, крім випадку, передбаченого частиною п`ятою цієї статті.

Водночас, заявником не вказані документи, відновлення яких заявник вважає необхідним, що суперечить положенням ст. 491 ЦПК України.

Отже, заявнику необхідно вказати документи, відновлення яких він вважає необхідним.

Відповідно до абз. 2 ч.2 ст. 183 ЦПК України, до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

В той же час представником заявника не додано до матеріалів заяви докази надіслання (надання) заяви з додатками іншим учасникам справи.

Також представник заявника до заяви про відновлення втраченого судового провадження додано рішення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 07.12.2015 року, яке роздруковане з Єдиного державного реєстру судових рішень, згідно якого стягнуто з ОСОБА_1 на користь публічного акціонерного товариства «Альфа-Банк» заборгованість у розмірі 52324,42 грн., а також 523,24 грн. судового збору, тобто не зрозуміло хто саме є відповідачем по справі. Тобто надане рішення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 07.12.2015 року не завірене належним чином.

Так, у разі невідповідності заяви про відновлення втраченого судового провадження вимогам, встановленим ст. 491 цього Кодексу, застосовуються правила ст. 185 цього Кодексу (ч. 1 ст. 492 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, оскільки заявником не дотримані вищенаведені положення ЦПК України, заява має бути залишена без руху відповідно з наданням заявникові строку для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 183, 185, 491, 492 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Дебт Форс», в особі представника Змієвської Т.П., заінтересовані особи: Товариство з обмеженою відповідальністю «Вердикт капітал», боржник ОСОБА_1 , Товариство з обмеженою відповідальністю «Капсіс Лігал», Бердянський відділ державної виконавчої служби у Бердянському районі Запорізької області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про відновлення втраченого судового провадження - залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків у встановленому порядку, який не може перевищувати п`яти днів з дня отримання заявником копії ухвали, попередивши, що у випадку невиконання зазначених вимог заява буде визнана неподаною та повернута заявнику.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Яцун

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено16.01.2024
Номер документу116283143
СудочинствоЦивільне
Сутьвідновлення втраченого судового провадження

Судовий реєстр по справі —310/8713/15-ц

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. О.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Антоненко М. В.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Полянчук Б. І.

Рішення від 07.12.2015

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Полянчук Б. І.

Рішення від 07.12.2015

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Полянчук Б. І.

Ухвала від 26.10.2015

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Полянчук Б. І.

Ухвала від 06.10.2015

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Полянчук Б. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні