Ухвала
від 15.01.2024 по справі 9/4190
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа

15 січня 2024 року м. Житомир Справа № 9/4190

Категорія 6755

Житомирський окружний адміністративний суд

у складі головуючого - судді Романченка Є.Ю.,

розглянувши у письмовому провадженні заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про видачу дубліката виконавчого листа в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Брусилівського виробничого підприємства житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості на загальну суму 13974,60 грн ,

в с т а н о в и в:

Від Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області на адресу суду надійшла заява про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання.

В обґрунтування заяви зазначено, що внаслідок втрати виконавчого листа стало неможливим здійснення належного виконання рішення суду, а також пред`явлення його до виконання у строки, визначені законодавством.

Згідно з частиною четвертою статті 243 КАС України судове рішення, постановлене у письмовому провадженні, повинно бути складено у повному обсязі не пізніше закінчення встановлених цим Кодексом строків розгляду відповідної справи, заяви або клопотання.

Частиною п`ятою статті 250 КАС України встановлено, що датою ухвалення судового рішення в порядку письмового провадження є дата складення повного судового рішення.

Дослідивши надані матеріали, суд дійшов висновку, що заяву необхідно задовольнити з наступних підстав.

З матеріалів справи встановлено, що постановою Господарського суду Житомирської області від 27 листопада 2006 року в справі № 9/4190 позов Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області задоволено та стягнуто з Виробничого підприємства житлово - комунального господарства 13974,60 грн боргу.

Вказана постанова набрала законної сили.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 09.08. 2018 замінено вибувшого позивача у справі Управління Пенсійного фонду України в Брусилівському районі Житомирської області на його правонаступника - Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 20.01.2020 замінено вибувшого позивача Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області

У відповідь на запит Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, Коростишівський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області повідомив Управління, що виконавчий лист №9/4190 на примусовому виконанні не перебуває, оригінал виконавчого листа у відділі відсутній, оригінал виконавчого листа №9/4190 втрачено.

На підставі вищезазначеного, суд приходить до висновку, що з незалежних від заявника причин виконавчий лист було втрачено.

Суд зважає на те, що внаслідок втрати оригіналу виконавчого листа №9/4190 стало неможливим здійснення належного виконання рішення суду, а також пред`явлення його до виконання у строки, визначені законодавством.

Вирішуючи питання про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа у справі, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 1 - 3 ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно із ч. 1 ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох років, крім посвідчень комісій по трудових спорах та виконавчих документів, за якими стягувачем є держава або державний орган, які можуть бути пред`явлені до примусового виконання протягом трьох місяців.

Дослідивши наявні у справі матеріали, суд дійшов висновку щодо обґрунтованості доводів, викладених у заяві Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання та наявність підстав для її задоволення.

Відповідно до п/п. 18.4 Розділу VII "Перехідні положення" КАС України в редакції Закону № 2147-VIII у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Враховуючи наведене та з огляду на втрату оригіналу виконавчого листа №9/4190, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для видачі Головному управлінню Пенсійного фонду України в Житомирській області дублікату виконавчого листа.

Керуючись статтями 243, 248, 250, 256, 293, 295, пунктом 18.4 розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про видачу дубліката виконавчого листа задовольнити.

Видати Головному управлінню Пенсійного фонду України в Житомирській області дублікат виконавчого листа у справі №9/4190 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Брусилівського виробничого підприємства житлово-комунального господарства про стягнення заборгованості на загальну суму 13974,60 грн

Визнати поважними причини пропуску Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області строку пред"явлення виконавчого листа №9/4190 до виконання та поновити такий строк.

За видачу стягувачу дубліката виконавчого листа справляється судовий збір у розмірі, встановленому законом.

Для отримання дубліката виконавчого листа заявнику необхідно звернутися до суду із відповідною письмовою заявою до якої додати платіжний документ про оплату судового збору у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб:

Отримувач коштів ГУК у Жит. обл./ТГ м. Житомир/22030101;

Код (ЄДРПОУ) отримувача 37976485;

Банк отримувача Казначейство України (ел. адм. подат.);

Код банку отримувача (МФО) 899998;

Рахунок отримувача UA048999980313181206084006797;

Код класифікації доходів бюджету 22030101;

Призначення платежу: судовий збір за видачу дубліката виконавчого листа у справі №9/4190, Житомирський окружний адміністративний суд (код ЄДРПОУ 34854954), або документ на підтвердження звільнення від сплати судового збору.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя Є.Ю. Романченко

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116293654
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості на загальну суму 13974,60 грн

Судовий реєстр по справі —9/4190

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

Ухвала від 20.01.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

Ухвала від 09.08.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Романченко Євген Юрійович

Ухвала від 16.07.2018

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кравець С.Г.

Постанова від 27.11.2006

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Алексєєв М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні