Ухвала
від 15.01.2024 по справі 360/2890/21
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

15 січня 2024 року справа №360/2890/21

м. Дніпро

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: Гайдара А.В., Казначеєва Е.Г., Компанієць І.Д., розглянув у порядку письмового провадження апеляційну скаргу Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 16 грудня 2021 року (головуючий суддя І інстанції Кисельова Є.О.) у справі № 360/2890/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельна фірма «ОКТАВА» до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду звернулось товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельної фірми «ОКТАВА» з позовом до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці в якому просило суд:

-визнати протиправними дії Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці щодо проведення позапланового державного нагляду (контролю) товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельна фірма ОКТАВА у формі інспекційного відвідування;

-визнати протиправною та скасувати постанову Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці від 14.04.2021 № СМУ611/1110/АВ/П-ФС про накладення на товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельна фірма ОКТАВА штрафу в сумі 240000,00 грн.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 16 грудня 2021 року позовні вимоги задоволено частково.

Визнано протиправною та скасовано постанову Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці від 14.04.2021 № СМУ611/1110/АВ/П-ФС про накладення на товариство з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельна фірма ОКТАВА штрафу в сумі 240000 (двісті сорок тисяч) гривень 00 копійок.

В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Відповідач, не погодившись із рішенням суду першої інстанції подав апеляційну скаргу, просив її задовольнити, рішення суду першої інстанції скасувати та відмовити у задоволені позовних вимог у повному обсязі.

Ухвалою Першого апеляційного адміністративного суду відкладено розгляд апеляційної скарги по справі № 360/2890/21 та витребувано матеріали справи з Луганського окружного адміністративного суду.

На адресу суду апеляційної інстанції надійшов лист Луганського окружного адміністративного суду, в якому зазначено, зокрема, що всі документи по справі № 360/2890/21, які надійшли до суду в паперовому вигляді або через офіційну електронну пошту суду відскановані та експортовані в комп`ютерну програму "Діловодство спеціалізованого суду".

Також зазначено, що матеріали електронної справи № 360/2890/21 можна отримати, скориставшись функціоналом КП «ДСС» Витребування справ з ЦБД» (центральної бази даних).

20 листопада 2023 року від представника позивача до канцелярії суду надійшло клопотання, в якому зазначено, що в підсистемі електронний суд частково наявні матеріали справи, зокрема, відсутні відеозаписи перевірки, відзив на позовну заяву та відповідь позивача на нього, копії документів, які витребувані судом першої інстанції та долучені до матеріалів справи (копії штатного розпису та наказів про прийом на роботу працівників підприємства, копії трудових договорів, тощо).

Крім того. Представник позивача просив відкласти розгляд справи у зв`язку з відсутністю вищевказаних документів.

Суд апеляційної інстанції, перевірив наявність в КП «ДСС» вищевказаних матеріалів та встановив, що відзив на позовну заяву та відповідь позивача на нього, копії документів, які витребувані судом першої інстанції та долучені до матеріалів справи (копії штатного розпису та наказів про прийом на роботу працівників підприємства, копії трудових договорів, тощо) відсткановані та наявні в КП «ДСС», однак, відеозапис перевірки відсутній.

Відтак, розглянути справу через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему "Підсистема електронний суд" не вбачається можливим, оскільки відсутній відеозапис перевірки.

Зазначений відеозапис був долучений до позовної заяви (DVD-R диск № СМУ611/1110/АВ).

Відсутність зазначеного відеозапису унеможливлює встановити та оцінити обставини справи, які є предметом судового розгляду.

Відповідно до статті 384 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрито, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Статтею 385 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Останнє за часом рішення, яке ухвалено в адміністративній справі № 360/2890/21 датовано 16 грудня 2021 року та прийнято Луганським окружним адміністративним судом.

Отже, у відповідності до наведених вище норм питання щодо відновлення втраченого судового провадження покладається на суд, який ухвалив таке рішення.

Суд прийшов до висновку, що відсутність відеозапису перевірки є перешкодою для розгляду апеляційної скарги, що тягне за собою вирішення питання про відновлення втраченого провадження та відкладення розгляду справи до його вирішення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 205, 273, 274, 275 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельна фірма «ОКТАВА» - задовольнити

Повідомити Луганський окружний адміністративний суд про зазначені вище обставини.

Покласти на Луганський окружний адміністративний суд вирішення питання про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 360/2890/21 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю виробничо-торгівельна фірма «ОКТАВА» до Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці визнання протиправними дій, визнання протиправними та скасування постанови в частині відеозапису проведеної перевірки.

Відкласти розгляд справи до вирішення Луганським окружним адміністративним судом питання про відновлення втраченого судового провадження.

Ухвала складена та підписана 15 січня 2024 року.

Ухвала може бути оскаржена до Верховного Суду протягом 30 днів.

Судді А.В. Гайдар

Е.Г. Казначеєв

І.Д. Компанієць

СудПерший апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116297496
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо управління, нагляду, контролю та інших владних управлінських функцій (призначення, перерахунку та здійснення страхових виплат) у сфері відповідних видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, з них загальнообов’язкового державного соціального страхування, у тому числі

Судовий реєстр по справі —360/2890/21

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 06.02.2024

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 20.11.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 04.09.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 17.07.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 21.02.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 21.02.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Рішення від 16.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Рішення від 16.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні