Ухвала
від 15.01.2024 по справі 626/256/24
КРАСНОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 626/256/24

Провадження № 2-а/626/5/2024

У Х В А Л А

15.01.2024 м. Красноград

Суддя Красноградського районного суду Харківської області Дудченко В.О., отримавши адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного інспектора ВЗНС Красноградського РУ ГУДСНС України в Харківській області Руденко В.О., Красноградського РУ ГУДСНС України в Харківській області, Головного управління ДСНС України в Харківській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до Красноградського районного суду Харківської області з позовом до Головного інспектора ВЗНС Красноградського РУ ГУДСНС України в Харківській області Руденко В.О., Красноградського РУ ГУДСНС України в Харківській області, Головного управління ДСНС України в Харківській області про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Відповідно до ч. 1ст. 169 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях160,161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно ч. 6ст. 161 КАС Україниу разі пропуску строку звернення до адміністративного суду позивач зобов`язаний додати до позову заяву про поновлення цього строку та докази поважності причин його пропуску.

Відповідно до ч. 2ст. 286 КАС України, позовну заяву щодо оскарження рішень суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подано протягом десяти днів з дня ухвалення відповідного рішення (постанови), а щодо рішень (постанов) по справі про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, у тому числі зафіксовані в автоматичному режимі, - протягом десяти днів з дня вручення такого рішення (постанови).

Згідно ч. 1 ст. 123 КАС України у разі подання особою позову після закінчення строків, установлених законом, без заяви про поновлення пропущеного строку звернення до адміністративного суду, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані судом неповажними, позов залишається без руху. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду з заявою про поновлення строку звернення до адміністративного суду або вказати інші підстави для поновлення строку.

Позивач в позові зазначає, що 29.09.2023 року головним інспектором ВЗНС Красноградського РУ ГУДСНС України в Харківській області Руденко В.О. було винесено постанову серія ХА №045897 про накладення адміністративного стягнення на ОСОБА_1 в розмірі 4250,00 грн. за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 77-1 КУпАП.

Тобто позивачем подано позов до суду після закінчення строків звернення до суду.

Позов подано до суду без заяви про поновлення пропущеного строку та не надано докази поважності пропуску строку звернення до суду.

За таких обставин приходжу до висновку про необхідність залишення позовної заяви без руху та надання позивачу строку для усунення недоліків, а саме надання до суду заяви про поновлення пропущеного строку та надання доказів поважності пропуску строку звернення до суду

Згідно ч. 3, ч. 4 ст. 169 КАС України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до адміністративного суду та приймається до розгляду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.160, 161, 169, 286 КАС України,

У Х В А Л И В:

Позов ОСОБА_1 доГоловного інспектораВЗНС КрасноградськогоРУ ГУДСНСУкраїни вХарківській областіРуденко В.О.,Красноградського РУГУДСНС Українив Харківськійобласті,Головного управлінняДСНС Українив Харківськійобласті проскасування постановипро накладенняадміністративного стягненнязалишити без руху.

Позивачу усунути зазначені в ухвалі суду недоліки протягом10днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху надіслати особі, яка її подала, не пізніше наступного дня після її постановлення.

У разі якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті у строк, встановлений судом, позовну заяву буде повернуто позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

СудКрасноградський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116301601
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо

Судовий реєстр по справі —626/256/24

Рішення від 19.02.2024

Адміністративне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 24.01.2024

Адміністративне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

Ухвала від 15.01.2024

Адміністративне

Красноградський районний суд Харківської області

Дудченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні