Ухвала
від 16.01.2024 по справі 192/58/24
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/58/24

Провадження № 2/192/209/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"16" січня 2024 р. суддя Солонянського районного суду Дніпропетровської області Стрельников О. О., ознайомившись в смт Солоне, Солонянського району, Дніпропетровської області з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 до ОСОБА_2 , яка мешкає за адресою: АДРЕСА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину домоволодіння,

В С Т А Н О В И В:

08 січня 2024 року до суду від представника позивача адвоката Мулька Анатолія Володимировича надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину домоволодіння.

Ухвалою судді від 11 січня 2024 року, позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк на усунення недоліків.

15 січня 2024 року позивачем усунено недоліки викладені в ухвалі судді і подана позовна заява відповідає вимогам встановленим ст.ст. 175, 177 ЦПК України і за даною позовної заявою є підстави для відкриття провадження у справі.

Оскільки підстав встановлених ст. 19, ч. 1 ст. 274 ЦПК України немає, тому справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України - треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Позивачем в позовній заяві в якості третьої особи зазначено Солонянську державну нотаріальну контору.

Разом з тим, враховуючи, що предметом спору є встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину домоволодіння, вказана особа не є стороною правовідносин між позивачем та відповідачем, і майбутнє рішення суду по справі безпосереднього безумовного впливу на права та обов`язки зазначеної особи немає, оскільки дана особа не є учасником правовідносин між сторонами, тому підстав для залучення вказаної особи до участі в справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору немає, у зв`язку з чим в задоволенні заяви позивача слід відмовити.

Керуючись ст. 187 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину домоволодіння.

Розглядати справу в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 09 год. 00 хв. 06 лютого 2024 року в приміщенні Солонянського районного суду Дніпропетровської області та викликати сторони для участі в підготовчому засіданні.

Встановити строк для подання відзиву відповідачкою протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачці, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, а також, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається - https://court.gov.ua/sud0438/.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу vkz.court.gov.ua, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

В задоволені заяви ОСОБА_1 про залучення до участі в справі третьої особи - Солонянську державну нотаріальну контору відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно з моменту підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Стрельников О. О.

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116302426
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на 1/2 частину домоволодіння

Судовий реєстр по справі —192/58/24

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 11.01.2024

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні