Ухвала
від 15.01.2024 по справі 137/30/24
ЛІТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

137/30/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.01.2024 смт. Літин

Літинський районний суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Гопкіна П.В.,

за участю секретаря Іванової І.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Літині подання старшого державного виконавця Літинського відділу державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Гаврилюка Сергія Васильовича про розшук боржника ОСОБА_1 ,

ВСТАНОВИВ:

До Літинського районного суду Вінницької області надійшло вказане подання вмотивоване тим, що у Літинському відділі ДВС перебуває виконавче провадження № 71753090 від 10.05.2023 з виконання судового наказу № 137/236/23 виданого 05.05.2023 Літинським районним судом Вінницької області про стягнення зі ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , аліменти в розмірі 1/4 частини заробітку (доходу), але не більше десяти прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, щомісячно до досягнення ним повноліття, починаючи стягнення з 09.03.2023.

В процесі виконання виконавчого провадження неодноразово перевірявся майновий стан боржника. У відповідях про перевірку майнового стану боржника, які надійшли з вищевказаних установ, зазначено, що за ОСОБА_1 майно яке належить йому на праві власності не зареєстроване.

На адресу боржника ОСОБА_1 рекомендованою кореспонденцією надсилали документи виконавчого провадження. Конверти з відміткою «адресат відсутній за вказаною адресою» повертались у Відділ.

Відповідно до довідок виданої Літинською селищною радою Літинського району Вінницької області, ОСОБА_1 зареєстрований по АДРЕСА_1 але за даною адресою не проживає та місце його перебування невідомо.

Оскільки рішення до теперішнього часу не виконується, а боржник ухиляється від його виконання, не вживає заходів щодо виконання рішення, місце знаходження ОСОБА_1 невідоме, тому старший державний виконавець відділу ДВС Гаврилюк С.В. у своєму поданні просить суд оголосити в розшук боржника, оскільки останній ухиляється від виконання вищевказаного виконавчого документу.

Представник Літинського відділу державної виконавчої служби до судового засідання не з`явився. До канцелярії суду надано клопотання, відповідно до якого старший державний виконавець Літинського відділу ДВС Гаврилюк С.В. просить клопотання про розшук боржника ОСОБА_1 провести без участі представника виконавчої служби. Подання підтримує в повному обсязі (а.с. 14).

Так, відповідно до ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою технічного звукозаписувального засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали подання, суд вважає, що подання обґрунтоване та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Відповідно до ст. 438 ЦПК України, розшук боржника оголошується за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника чи за місцезнаходженням його майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Згідно ч.1 ст.40 Закону України "Про виконавче провадження", у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування чи місцезнаходження боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини державний виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Судом встановлено, що на виконанні у відділі ДВС знаходиться виконавче провадження № 71753090 від 10.05.2023 року з виконання судового наказу № 137/236/23 виданого 05.05.2023 року Літинським районним судом Вінницької області про стягнення зі ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 на утримання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 частини заробітку (доходу), але не більше десяти прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, щомісячно до досягнення ним повноліття, починаючи стягнення з 09.03.2023 (а.с. 3).

Також боржник не володіє транспортними засобами (а.с. 6), речові права на нерухоме майно відсутнє (а.с. 4).

Водночас, згідно з розрахунком заборгованість ОСОБА_1 перед стягувачем ОСОБА_2 станом на 30.12.2023 становить 28043,90 грн. (а.с. 11).

Оскільки з матеріалів подання вбачається, що державним виконавцем проведені дії необхідні для виконання згаданого виконавчого провадження, а перешкодою у виконанні рішення суду є відсутність відомостей про місцезнаходження боржника, відтак дані обставини унеможливлюють проведення виконавчих дій.

Таким чином, суд прийшов до висновку, що боржник ухиляється від виконання рішення суду про стягнення зі ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 аліментів на утримання сина ОСОБА_3 ..

Керуючись ст.ст. 247, 258-260, 438 ЦПК України, ст. 40 Закону України «Про виконавче провадження», суд

УХВАЛИВ:

Подання старшого державного виконавця Літинського відділу державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Гаврилюка Сергія Васильовича про розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , задовольнити.

Оголосити у розшук ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання АДРЕСА_1 .

Копію ухвали надіслати до відома:

- Літинському відділу державної виконавчої служби у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) 22300, вул. Героїв Чорнобиля, 17, смт. Літин Вінницького району Вінницької області.

-боржнику ОСОБА_1 за зареєстрованим місцем проживання боржника - АДРЕСА_2 .

Розшук ОСОБА_1 доручити ВП № 3 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області (м. Вінниця, вул. Мечникова, 7).

Копію ухвали після набрання нею законної сили направити на виконання до ВП № 3 Вінницького РУП ГУНП у Вінницькій області (м. Вінниця, вул. Мечникова, 7).

Витрати по проведенню розшуку покласти на боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 15 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя:П. В. Гопкін

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116303174
СудочинствоЦивільне
Сутьрозшук боржника ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —137/30/24

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Літинський районний суд Вінницької області

Гопкін П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні