Ухвала
від 16.01.2024 по справі 485/125/24
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 485/125/24

Провадження № 2-о/485/23/24

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

16 січня 2024 року м.Снігурівка

Суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області Соловйов О.В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою Органу опіки та піклування Снігурівської міської ради, заінтересована особа: Центр надання соціальних послуг Снігурівської міської ради, про зміну опікуна над недієздатною особою,

встановив:

15 січня 2024 року Орган опіки та піклування Снігурівської міської ради звернувся до суду з вказаною заявою, в якій просить звільнити ОСОБА_1 від повноважень опікуна над недієздатним ОСОБА_2 та призначити виконувати обов"язки опікуна над недієздатним ОСОБА_2 Центру надання соціальних послуг Снігурівської міської ради, в особі директора відповідного Центру та передати його під опіку цій установі.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15 січня 2024 року заяву передано у провадження судді Соловйову О.В.

Згідно з ч. 2 ст. 300 ЦПК України суд за заявою органу опіки та піклування чи особи, призначеної піклувальником або опікуном, у місячний строк звільняє її від повноважень піклувальника або опікуна і призначає за поданням органу опіки та піклування іншу особу, про що постановляє ухвалу. Суд за заявою особи, над якою встановлено піклування, може звільнити піклувальника від його повноважень і призначити за поданням органу опіки та піклування іншого піклувальника, про що постановляє ухвалу.

Заява подана повноважною особою, з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстав для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження немає.

Вважаю, що є достатньо підстав для прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Крім того, відповідно до ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

До заінтересованих осіб належать особи, які беруть участь у справі та мають у ній юридичну заінтересованість. Коло заінтересованих осіб визначається взаємовідносинами із заявником у зв`язку з обставинами, які підлягають встановленню і які можуть вплинути на їх права та обов`язки.

Зі змісту заяви вбачається, що питання про звільнення від повноважень опікуна над недієздатним ОСОБА_2 стосується ОСОБА_1 та майбутнє рішення може вплинути на його права та обов`язки.

За таких обставин, вважаю за необхідне залучити до участі в справі в якості заінтересованої особи ОСОБА_1 .

Керуючись ст.ст. 19, 175-177, 187, 260, 293, 294, 300, 353 ЦПК України, суд

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою Органу опіки та піклування Снігурівської міської ради, заінтересована особа: Центр надання соціальних послуг Снігурівської міської ради, про зміну опікуна над недієздатною особою.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити судове засідання у справі на 06лютого 2024року о09:30 в приміщенні Снігурівського районного суду Миколаївської області за адресою: Миколаївська обл., м.Снігурівка, вул.імені генерала Плієва І.О., 69.

Залучити доучасті усправі уякості заінтересованоїособи ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого адресою: АДРЕСА_1 .

У судове засідання викликати заявника, заінтересованих осіб.

Направити заінтересованим особам копію заяви з копіями доданих до неї документів та запропонувати подати у строк до початку розгляду справи письмові заперечення проти заяви та докази, якими вони обґрунтовуються.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою https://sn.mk.court.gov.ua/sud1422/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Соловйов

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116303468
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Інші справи окремого провадження

Судовий реєстр по справі —485/125/24

Рішення від 06.02.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Соловйов О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні