Ухвала
від 15.01.2024 по справі 490/6090/20
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

н\п 6/490/110/2024

Справа 490/6090/20

Центральний районний суд м. Миколаєва

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

15 січня 2024 року Центральний районний суд м. Миколаєва в складі:

головуючого судді Черенкової Н.П.

при секретарі Романовій К.Т.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Миколаєві заяву Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України про видачу дублікату виконавчого листа від 03.09.2021 року у справі №490/6090/20 за позовом Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України до ОСОБА_1 про стягнення коштів, -

ВСТАНОВИВ:

Представник Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України ОСОБА_2 звернувся до суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа, виданого у справі №490/6090/20 за позовом Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України до ОСОБА_1 про стягнення коштів.

Вивчивши матеріали заяви, вважаю, що дану заяву необхідно залишити без руху, оскільки вона подана до суду з порушенням вимог ЦПК України.

Згідно зп.17.4 Перехідних положеньЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

З зазначеної норми закону випливає, що видача дубліката виконавчого листа передбачена законодавством лише у разі його втрати. Оригінал виконавчого листа вважається втраченим, коли його загублено, украдено, знищено або істотно пошкоджено, що унеможливлює його виконання. Дублікат виконавчого листа видається на підставі матеріалів справи та судового рішення, за яким був виданий втрачений виконавчий лист. Стягувач, в свою чергу, має повідомити суду обставини, за яких виконавчий лист було втрачено, подавши відповідні докази.

Відповідно до постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25 вересня 2015 за №8 «Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.

Заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа.

За такого, в заяві необхідно зазначати підстави для видачі дубліката виконавчого листа, посилання на докази, якими підтверджується втрата виконавчого листа.

Звернувшись із заявою про видачу дубліката виконавчого листа, заявник не надав суду належних та допустимих доказів втрати отриманого оригіналу виконавчого документа (акти, довідки тощо).

Крім того, заявником не надано доказів того, що рішення суду, на підставі якого видано виконавчий лист не виконано, не доведено, що стягнення з боржника за виконавчим листом, дублікат якого заявник просить видати на даний час не проведено.

За такого, заявнику необхідно надати дані щодо наявності або відсутності відкритого виконавчого провадження (дати відкриття/закриття або повернення, номеру провадження, установи, якою здійснюється примусове виконання судового рішення тощо), постанову про відкриття/закриття або повернення виконавчого провадження та дані щодо стану виконання судового рішення, ухваленого в 2022 році.

Відповідно до положень ст.ст.12,81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Докази подаються сторонами та іншими учасниками процесу. Доказування не може ґрунтуватись на припущеннях.

Крім того, за видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, за подачу заяви про видачу дубліката виконавчого листа заявнику необхідно сплатити судовий збір в розмірі 90 грн 84 к. (3028 грн х 0,03) та надати суду квитанцію на підтвердження сплати.

Відповідно до ч. 9 ст. 10 ЦПК України, якщо спірні правовідносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

У відповідностідо ст.185ЦПК України суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

На підставівикладеного,керуючись ст.ст. 175, 177,п.17.4 Перехідних положень ЦПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України про видачу дублікату виконавчого листа від 03.09.2021 року у справі №490/6090/20 за позовом Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України до ОСОБА_1 про стягнення коштів- залишити без руху.

Надати заявнику п`ятиденний строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків, шляхом надання доказів та сплати судового збору.

Роз`яснитизаявнику,що увипадку невиконаннязазначених вимогу встановленийстрок заявабуде визнананеподаною таповернута відповіднодо вимогч.3 ст. 185 ЦПК України.

Ухвала оскаржується в порядку ст.ст. 353-356 ЦПК України.

Суддя Н.П. Черенкова

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116303497
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —490/6090/20

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 16.01.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 09.01.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 08.11.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Рішення від 14.03.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

Ухвала від 14.10.2020

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Черенкова Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні