Ухвала
від 16.01.2024 по справі 676/8910/23
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/8910/23

Номер провадження 1-кс/676/119/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 січня 2024 року м. Кам`янець-Подільський

Слідчий суддя Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Кам`янець-Подільського міськрайонного суду Хмельницької області клопотання дізнавача СД Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області (далі по тексту дізнавач) ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містятьохоронювану закономтаємницю,по кримінальному провадженню, внесеному 08 вересня 2023 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №420232422330000021 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 358 КК України,

в с т а н о в и в:

Дізнавач ОСОБА_3 звернулася дослідчого суддіКам`янець-Подільськогоміськрайонного судуХмельницької областіз клопотанням,погодженим зпрокурором Кам`янець-Подільськоїокружної прокуратури ОСОБА_4 ,про наданнятимчасового доступудо документів, які містять охоронювану законом таємницю та знаходяться у володінні КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: усіх технічних паспортів, матеріалів інвентаризаційних справ, матеріалів, що використовувались та складались при проведені обстеження, за результатами яких виготовлялись відповідні технічні паспорти, витягів з Реєстру будівельної діяльності щодо інформації про технічні інвентаризації Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва по реєстраційному номеру документа: ТІ01:3162-7172-2614-1292 в редакції 2, що втратив чинність, та по реєстраційному номеру документа: ТІ01: НОМЕР_1 , що діючий на даний час, з можливістю вилучення оригіналів цих документів.

В обґрунтування клопотання дізнавач зазначив, що працівниками комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), які здійснюють професійну діяльність, пов`язану з наданням публічних послуг, зокрема послуг, пов`язаних із створенням об`єктів архітектури, у тому числі проведення технічної інвентаризації об`єктів нерухомого майна, складено та видано для замовника ІНФОРМАЦІЯ_2 завідомо підроблений офіційний документ, а саме технічний паспорт на громадський будинок (кінотеатр) з господарськими (допоміжними) будівлями і спорудами, що розташований за адресою: АДРЕСА_1 , виготовлений станом на 11.05.2023.

08.09.2023 за вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР за №420232422330000021, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 358 КК України.

А тому, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального правопорушення, встановлення та викриття винних осіб, дізнавач СД Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 просила надати їй та іншим та дізнавачам СД Кам`янець-Подiльського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 тимчасовий доступ до зазначених у клопотанні документів із можливістю вилучення їх оригіналів, оскільки є достатні підстави вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які можливо встановити лише за умови отримання дозволу на тимчасовий доступ до документів, а також, що здобуті внаслідок цього фактичні дані можуть бути використані в якості доказів та в інший процесуальний спосіб отримати вищевказані документи, в тому числі і у добровільному порядку, органом досудового розслідування не представляється можливим. Крім того, є ризик знищення або несанкціонованого коригування цих документів, які можуть бути використанні в якості доказів.

Дізнавач в судове засіданні не з`явився, подавши заяву про розгляд клопотання у його відсутності. Слідчим суддею клопотання розглянуте у відсутності дізнавача, оскільки відповідно до ч.3 ст.244 КПК України його неприбуття у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Клопотання слідчим суддею розглянуте без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, оскільки сторона обвинувачення довела наявність ризиків, встановлених ч.2 ст.163 КПК України.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази, слідчий суддя вважає, що клопотання дізнавача підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Так, встановлено, що згідно із витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань №420232422330000021 від 08.09.2023 року розпочатого кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 358 КК України.

Відповідно до ч.1ст.159 КПК Українитимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Приписами п.8 ч.1 ст.162 КПК України передбачено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать персональні дані особи, що знаходяться у її особистому володінні або в базі персональних даних, яка знаходиться у володільця персональних даних.

Згідно із ч.6 ст. 163 КПК Українислідчий суддя вправі постановити ухвалу про надання доступу та вилучення документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе також можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих документах, та неможливість іншим способом довести обставини, які передбачаються довести за допомогою цих документів.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Під часрозгляду клопотаннястороною обвинуваченнядоведено наявністьдостатніх підставвважати,що зазначенів клопотаннідокументи,перебувають у володінніКП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », сампо собіта всукупності зіншими документамикримінального провадження,у зв`язкуз якимподається клопотання,мають суттєвезначення длявстановлення важливихобставин укримінальному провадженні,які можливо встановити лише за умов отримання доступу до зазначеного у клопотанні дізнавача документу, що здобуті внаслідок цього фактичні дані можуть бути використані в якості доказів та в інший спосіб отримати докази кримінального правопорушення дізнавач не може.

Також слідчий суддя вважає за необхідне у відповідності до приписів ч.7 ст.163 КПК України дати розпорядження про надання можливості вилучення зазначених документів, оскільки стороною обвинувачення доведено наявність достатніх підстав вважати, що безтакого вилученняіснує реальназагроза їхзміни абознищення.

Враховуючи викладене, керуючись п.19 ч.1 ст.3, ст. ст. 159, 160, 163-166, 372 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в :

Задовольнити клопотання дізнавача.

Зобов`язати уповноважених службових осіб КП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » надати (забезпечити) дізнавачам СД Кам`янець-Подiльського РУП ГУНП в Хмельницької області ОСОБА_3 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ОСОБА_7 , ОСОБА_8 тимчасовий доступ до документів, а саме: усіх технічних паспортів, матеріалів інвентаризаційних справ, матеріалів, що використовувались та складались при проведені обстеження, за результатами яких виготовлялись відповідні технічні паспорти, витягів з Реєстру будівельної діяльності щодо інформації про технічні інвентаризації Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва по реєстраційному номеру документа: ТІ01:3162-7172-2614-1292 в редакції 2, що втратив чинність, та по реєстраційному номеру документа: ТІ01: НОМЕР_1 , що діючий на даний час, з можливістю вилучення оригіналів цих документів.

Встановити строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити, що згідно із ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Копію ухвали направити дізнавачу для виконання та прокурору для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя Кам`янець-Подільського

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу116305077
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —676/8910/23

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Черепахін В. О.

Ухвала від 16.01.2024

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Черепахін В. О.

Ухвала від 16.01.2024

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Черепахін В. О.

Ухвала від 28.12.2023

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Черепахін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні