Ухвала
від 15.01.2024 по справі 734/1810/20
КОЗЕЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 6/734/17/24 Справа № 734/1810/20

У Х В А Л А

іменем України

15 січня 2024 року смт Козелець

Козелецький районний суд Чернігівської області в складі:

головуючого судді Бараненка С.М.,

за участю:

секретаря судових засідань Чумак Н.М.,

розглянувши у судовому засіданні в смт. Козелець заяву в.о начальника управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Чернігівської області Санченко Л.М. про відстрочку виконання рішення суду від 25 січня 2022 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міжшкільного навчально - виробничого комбінату Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області та Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, -

В С Т А Н О В И В:

в провадженні Козелецького районного суду Чернігівської області перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Міжшкільного навчально - виробничого комбінату Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області та Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

До суду надійшла заява в.о начальника управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Чернігівської області Санченко Л.М. про відстрочку виконання рішення суду від 25 січня 2022 року по вказаній справі, яка була передана даному складу суду лише 04.01.2024 року.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд дослідивши матеріали справи прийшов до наступного.

Рішенням Козелецького районного суду Чернігівської області від 25 січня 2022 року поновлено ОСОБА_1 строк звернення до суду із позовом про поновлення на роботі і стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Позов ОСОБА_1 до Міжшкільного навчально - виробничого комбінату Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області та Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, - задоволено.

Визнано незаконним та скасувано наказ № 13 від 29 січня 2020 року «Про звільнення ОСОБА_1 », що виданий 29 січня 2020 року начальником головою ліквідаційної комісії Міжшкільного навчально-виробничого комбінату Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області, про звільнення з роботи на підставі п. 1 ст. 40 КЗпП України ОСОБА_1 .

Поновлено ОСОБА_1 на посаді майстра виробничого навчання Міжшкільного навчально-виробничого комбінату Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області з 30 січня 2020 року.

Стягнуто із Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Чернігівської області на користь ОСОБА_1 грошові кошти в розмірі 128874,85 грн (сто двадцять вісім тисяч вісімсот сімдесят чотири гривні 85 коп.) середнього заробітку за час вимушеного прогулу, із утриманням із цієї суми податків та обов`язкових платежів.

Стягнуто із Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Чернігівської області в дохід держави грошові кошти в розмірі 840 (вісімсот сорок) гривень 80 копійок судового збору.

Додатковим рішенням Козелецького районного суду Чернігівської області від 10 серпня 2022 року визнано незаконним та скасовано наказ № 52 від 21 листопада 2019 року «Про скорочення чисельності та штату працівників Міжшкільного навчально-виробничого комбінату Козелецької селищної ради».

Відповідачем Управлінням освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області було подано апеляційну скаргу до Чернігівського апеляційного суду.

Постановою Чернігівського апеляційного суду від 24 жовтня 2022 року апеляційну скаргу Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області, - задоволено.

Рішення Козелецького районного суду Чернігівської області від 25 січня 2022 року та додаткове рішення Козелецького районного суду Чернігівської області від 10 серпня 2022 року, - скасовано.

У задоволенні позову ОСОБА_1 до Міжшкільного навчально - виробничого комбінату Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області та Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, - відмовлено.

Так, враховуючи вищевикладені обставини, суд вважає за необхідне залишити заяву в.о начальника управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Чернігівської області Санченко Л.М. про відстрочку виконання рішення суду від 25 січня 2022 року, - без розгляду, в зв`язку з тим, що на даний час в цьому відпала потреба, так як постановою Чернігівського апеляційного суду від 24 жовтня 2022 року у задоволенні вказаного позову було відмовлено.

Керуючись ст. 257-258, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

заяву в.о начальника управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Чернігівської області Санченко Л.М. про відстрочку виконання рішення суду від 25 січня 2022 року по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Міжшкільного навчально - виробничого комбінату Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області та Управління освіти, культури, сім`ї, молоді та спорту Козелецької селищної ради Козелецького району Чернігівської області про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, залишити без розгляду.

Роз`яснити, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження:

на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду;

на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Козелецький районний суд Чернігівської області до Чернігівського апеляційного суду.

Головуючий суддя С.М. Бараненко

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116305252
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі та стягнення середнього заробітку

Судовий реєстр по справі —734/1810/20

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Козелецький районний суд Чернігівської області

Бараненко С. М.

Ухвала від 16.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Ухвала від 12.12.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Постанова від 24.10.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Постанова від 24.10.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 18.09.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

Ухвала від 01.09.2022

Цивільне

Чернігівський апеляційний суд

Шарапова О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні