Ухвала
від 11.01.2024 по справі 545/122/24
ПОЛТАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 545/122/24

Провадження № 1-в/545/63/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11.01.2024 Полтавський районний суд Полтавської області у складі

головуючого судді: ОСОБА_1

за участю секретаря: ОСОБА_2 ,

прокурора: ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Полтаві клопотання захисника-адвоката ОСОБА_4 в інтересах засудженого ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, -

в с т а н о в и в :

У провадженні Полтавського районного суду Полтавської області перебуває клопотання захисника-адвоката ОСОБА_4 в інтересах засудженого ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання.

Прокурорзаявив клопотання про розгляд справи у режимі відеоконференції.

Дослідивши матеріали справи, суд проходить до висновку, що клопотання прокурора підлягає задоволенню з таких підстав.

Встановлено,що засудженийвідбуває покаранняв державній установі«Божковська виправнаколонія (№16)» і відсутня можливість його доставки до Полтавського районного суду Полтавської області.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.336 КПК України судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні з інших поважних причин.

Частина 2 ст.336 КПК України передбачає, що суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження. Суд не має права прийняти рішення про здійснення дистанційного судового провадження, в якому поза межами приміщення суду перебуває засуджений, якщо він проти цього заперечує. На даний час будь-яких заперечень від засудженого не надходило.

Отже, з метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк та участі засудженого при розгляді клопотання, суд вважає доцільним проведення дистанційного судового провадження в режимі відеоконференції.

На підставі наведеного, керуючисьст.336 КПК України, -

у х в а л и в :

Призначити проведення судового засідання по розгляду клопотання захисника-адвоката ОСОБА_4 в інтересах засудженого ОСОБА_5 про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання у дистанційному режимі відеоконференції між Полтавським районним судом Полтавської області та державною установою «Божковська виправна колонія (№16)» на 12:45 год. 24 січня 2024 року та в судові засідання надалі.

Виконання ухвали в частині технічного забезпечення відеоконференції з обов`язковою участю засудженого ОСОБА_5 доручити керівнику (або особі, що виконує його обов`язки) державної установи «Божковська виправна колонія (№16)».

Зобов`язати уповноважену службову особу державної установи «Божковська виправна колонія (№16)» встановити особу засудженого ОСОБА_5 .

Копію ухвали негайно надіслати до державної установи «Божковська виправна колонія (№16)» для відома та забезпечення можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудПолтавський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення11.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116309965
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про умовно-дострокове звільнення від відбування покарання

Судовий реєстр по справі —545/122/24

Ухвала від 21.05.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

Ухвала від 15.03.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

Ухвала від 07.03.2024

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Герасименко В. М.

Ухвала від 22.02.2024

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Полтавський районний суд Полтавської області

Стрюк Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні