Ухвала
від 15.01.2024 по справі 570/2296/21
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/2296/21

Номер провадження 2/570/15/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 січня 2024 року Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Остапчук Л.В.

за участю: секретаря судового засідання Захарук Г.Л.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне за правилами загального позовного провадження

цивільну справуза позовом ОСОБА_1 до Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,Головного управлінняДержгеокадастру уРівненській області, ОСОБА_4 про усунення перешкод у праві користування та розпорядження земельною ділянкою,

в с т а н о в и в :

В провадженні Рівненського районного суду перебуває вказана цивільна справа, по якій відкрито провадження, проведено підготовче судове засідання і яка слухається судом по суті.

08 січня 2024 року від представника позивачки ОСОБА_5 , адвоката Блащук Т.В., надійшла заява про зупинення провадження у справі, яку вона мотивує тим, що позивачка ОСОБА_5 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується наданою копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 від 29 грудня 2023 року, виданого Виконавчим комітетом Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області, а тому суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво, виходячи з цього, просить зупинити провадження по даній справі.

В судове засідання представник позивачки ОСОБА_5 , адвокат Блащук Т.В., не з`явилася, подала до суду заяву, в якій просить розглянути подане нею клопотання про зупинення провадження у її відсутності.

Представники відповідачів - Городоцької сільської ради Рівненського району, Головного управління Держгеокадастру в Рівненській області та відповідачі ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та їх представники в судове засідання не з`явилися, однак їх неявка не перешкоджає розгляду клопотання про зупинення провадження по справі.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що позивачка ОСОБА_5 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується наданою копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 від 29 грудня 2023 року, виданого виконавчим комітетом Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області, а тому адвокат Блащук Т.В., яка представляла інтереси позивачки, просить зупинити провадження по справі.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження у справі у разі: смерті або оголошення фізичної особи померлою, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Виходячи з вищезгаданої норми ЦПК України, вбачається, що зупинення провадження у справі є обов`язком суду, а не його правом, а тому у відповідності зі ст.251 ЦПК України, слід зупинити провадження у даній цивільній справі до визначення кола спадкоємців і їх вступу у справу, оскільки дані правовідносини допускають правонаступництво, а адвокат Блащук Т.В. вже не може представляти інтереси померлої позивачки ОСОБА_5 .

Керуючись ст.ст.251, 252, 258-261, 353 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву представника позивачки ОСОБА_9 ,адвокатаБлащук ТетяниВолодимирівни,про зупиненняпровадженняусправі - задоволити.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до Городоцької сільської ради Рівненського району Рівненської області, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,Головного управлінняДержгеокадастру уРівненській області, ОСОБА_4 про усунення перешкод у праві користування та розпорядження земельною ділянкою - зупинити до визначення кола спадкоємців, прийняття і оформлення ними спадщини і їх вступу як правонаступників позивачки у справу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набере законної сили після закінчення зазначеного вище строку або після розгляду справи Апеляційним судом.

Суддя Остапчук Л.В.

СудРівненський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116310366
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —570/2296/21

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 07.03.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 17.05.2022

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Постанова від 03.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Ухвала від 25.04.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Постанова від 15.02.2022

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Хилевич С. В.

Постанова від 25.11.2021

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Гордійчук С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні