Ухвала
від 15.01.2024 по справі 635/10793/23
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/10793/23

Провадження № 2/635/231/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 січня 2024 року селище Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючий суддя О.М. Пілюгіна

секретар судового засідання Головінов С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способу участі у її вихованні, третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області,

представник ОСОБА_2 ОСОБА_3 , який діє на підставі ордера на надання правничої (правової) допомоги серії АХ № 1160442 від 29 жовтня 2023 року,

ВСТАНОВИВ:

позивач подав до суду позовну заяву та просить встановити наступні способи участі батька ОСОБА_1 у спілкуванні та вихованні сина ОСОБА_4 : кожного тижня місяця, один раз на тиждень у вівторок або суботу (на вибір позивача) з 9:00 до 18:00 без присутності матері з правом перебування дитини за місцем проживання батька; спілкування батька з сином мобільними пристроями зв`язку у період з 16:00 до 19:00; святкові дні (Різдво, Великдень, Новий рік, День Святого Миколая, День захисту дітей, день народження дитини, день народження позивача, День Конституції, День Незалежності, Трійця, День захисника України) з 09:00 до 13:00; у разі якщо в день призначений для побачень, дитина хворіє, завчасно попередити позивача про це та надати можливість для зустрічі з сином за місцем його перебування.

Позивач подав суду заяву про відмову від позову та просить закрити провадження по справі № 635/10793/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способу участі у її вихованні, третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області.

Також,позивач подав суду клопотання, в якому просив розглянути справу за його відсутності.

Представник відповідача ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, подав суду заяву, в якій не заперечував проти задоволення заяви позивача про відмову від позову, також просив розглянути справу без його участі.

Відповідно до ч. 1 ст. 206 ЦПК України, позивач може відмовитися від позову на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до ч. 3 ст. 206 ЦПК України, у разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

На підставі викладеного, суд приймає відмову позивача від позову та закриває провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способу участі у її вихованні, третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області, при цьому виходить з того, що позивач відмовився від позову та таке право позивача передбачено нормами діючого цивільного процесуального законодавства.

Керуючись ст. 206, п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

заяву ОСОБА_1 задовольнити.

Провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про усунення перешкод у спілкуванні з дитиною та визначення способу участі у її вихованні, третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Пісочинської селищної ради Харківського району Харківської області - закрити.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скаргана ухвалусуду подаєтьсяпротягом п`ятнадцятиднів здня їїскладення.

Учасники справи мають право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо така скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Роз`яснити учасникамсудового розгляду,що уразі закриттяпровадження усправі повторнезвернення досуду зприводу споруміж тимисамими сторонами,про тойсамий предметі зтих самихпідстав недопускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Повне судове рішення складено 15 січня 2024 року.

Суддя О.М. Пілюгіна

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116314430
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —635/10793/23

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні