Ухвала
від 15.01.2024 по справі 477/2858/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №477/2858/23

Провадження №2/477/113/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

15 січня 2024 року Жовтневий районний суд Миколаївської області

у складі головуючого у справі судді Глубоченка С.М.,

за участі секретаря судового засідання Резуник Т.В.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні в місті Миколаєві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Мішково-Погорілівської сільської ради Миколаївської області

про визначення додаткового строку

для прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

17 жовтня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою у якій просить визначити йому додатковий строк шість місяців з дня надрання рішенням законної сили, для подання заяви про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 . Крім цього, просить визнати за ним ОСОБА_1 право власності на житловий будинок АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 18 жовтня 2023 року позовна заява залишена без руху для усунення недоліків, які усунуті 23 жовтня 2023 року.

Ухвалою суду від 30 жовтня 2023 року позовні вимоги ОСОБА_1 до Мішково-Погорілівської сільської ради Миколаївської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом роз`єднано, виділивши у самостійне провадження вимоги про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за законом.

Цією ж ухвалою позовну заяву ОСОБА_1 до Мішково-Погорілівської сільської ради Миколаївської області про визначення додаткового строку для прийняття спадщини прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

У підготовче судове засідання 15 січня 2024 року позивач ОСОБА_1 , будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи не з`явився, подавши до суду заяву про витребування з Вітовської державної нотаріальної контори Миколаївської області копії спадкової справи до майна померлої ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 та закриття підготовчого провадження у справі

Відповідач Мішково-Погорілівська сільська рада Миколаївської області в підготовче судове засідання свого представника не направила, заяв та клопотань до суду не надіслала.

Відповідно до частини другої статті 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Під час підготовчого провадження, суд установив наступне.

Згідно статей 76, 77 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до частини першої статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно частини шостої статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Згідно частини першої та частини третьої статті 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Суд уважає, що позивач дійсно не має об`єктивної можливості самостійно надати зазначені в клопотанні докази, витребувані судом докази можуть містити інформацію щодо предмета доказування на підставі яких, можна встановити дійсні обставини справи.

З урахуванням викладених обставин, клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів є обґрунтованим і таким, що підлягає задоволенню.

Водночас суд уважає за необхідне повідомити про те, що відповідно до частини восьмої статті 84 ЦПК України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно частини другої статті 197 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про:

1) залишення позовної заяви без розгляду;

2) закриття провадження у справі;

3) закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Виконавши процесуальні дії, передбачені частиною другою статті 197 ЦПК України, суд прийшов до висновку про можливість закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись статтями 84, 197, 198, 258260 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Підготовче провадження у справі закрити.

Справу призначити до судового розгляду по суті в судовому засіданні на 12березня 2024року об 11.00 годині в приміщенні Жовтневого районного суду Миколаївської області (м. Миколаїв, вул. Ольшанців, 77).

Витребувати з Вітовської державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи до майна померлої ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали для виконання направити до Вітовської державної нотаріальної контори Миколаївської області (54050, Миколаївська обл., м. Миколаїв, пр-т Богоявленський, 314) та учасникам справи для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ С.М. ГЛУБОЧЕНКО

Дата ухвалення рішення15.01.2024
Оприлюднено17.01.2024
Номер документу116315666
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —477/2858/23

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Глубоченко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні