Вирок
від 16.01.2024 по справі 466/7139/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/7139/23

Провадження № 1-кп/466/284/24

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 січня 2024 року Шевченківський районний суд м. Львова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Львові матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12023141380000767 від 13 травня 2023 року про обвинувачення

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Вовче, Турківського району, Львівської області, українця, громадянина України, із вищою освітою, офіційно не працевлаштованого, не одруженого, згідно ст.89 КК України раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 та проживаючого за адресою: АДРЕСА_2 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 КК України

у с т а н о в и в:

обвинувачений ОСОБА_5 , 03.03.2023, приблизно о 05:39 год., маючи умисел на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), в умовах воєнного стану, який введено в Україні згідно Указу Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», керуючись корисливим мотивом, з метою власного протиправного збагачення, діючи за попередньою змовою із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , відносно яких матеріали досудового розслідування виділено в окреме провадження та, в подальшому, скеровано обвинувальні акти на розгляд Шевченківського районного суду м.Львова за ч.4 ст. 185 КК України, переконавшись, що за його діями ніхто із сторонніх осіб не спостерігає, перебуваючи біля вхідних дверей приміщення дитячої поліклініки «Веселка», що знаходиться за адресою: м. Львів, проспект В. Чорновола, 43а, діючи спільно з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , шляхом вільного доступу, таємно викрав два алюмінієвих коврики для витирання ніг, загальною вартістю 5290 грн., чим заподіяв ТзОВ «Повноділ» матеріальну шкоду на вказану суму.

Крім цього, обвинувачений ОСОБА_5 , 06.03.2023, приблизно о 16:35 год., маючи умисел на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), в умовах воєнного стану, який введено в Україні згідно Указу Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», керуючись корисливим мотивом, з метою власного протиправного збагачення, діючи за попередньою змовою із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , відносно яких матеріали досудового розслідування виділено в окреме провадження та, в подальшому, скеровано обвинувальні акти на розгляд Шевченківського районного суду м.Львова за ч.4 ст.185 КК України, переконавшись, що за його діями ніхто сторонніх осіб не спостерігає, перебуваючи біля вхідних дверей торгового центру «New Point» супермаркету «АШАН», що знаходиться за адресою: м.Львів, проспект В. Чорновола, 16і, діючи повторно, спільно з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , шляхом вільного доступу, таємно викрав алюмінієвий коврик для витирання ніг, вартістю 2400 грн., чим заподіяв ТзОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» матеріальну шкоду на вказану суму.

Крім цього, обвинувачений ОСОБА_5 , 07.03.2023, приблизно о 05:53 год., маючи умисел на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), в умовах воєнного стану, який введено в Україні згідно Указу Президента України від 24.02.2022 № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», керуючись корисливим мотивом, з метою власного протиправного збагачення, діючи за попередньою змовою із ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , відносно яких матеріали досудового розслідування виділено в окреме провадження та, в подальшому, скеровано обвинувальні акти на розгляд Шевченківського районного суду м.Львова за ч.4 ст.185 КК України, переконавшись, що за його діями ніхто із сторонніх осіб не спостерігає, перебуваючи біля вхідних дверей торгового центру «New Point» супермаркету «АШАН», що знаходиться за адресою: м.Львів, проспект В. Чорновола, 16і, діючи повторно, спільно з ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , шляхом вільного доступу, таємно викрав два алюмінієвих коврики для витирання ніг, вартістю 2400 грн. за одиницю, загальною вартістю 4800 грн., чим заподіяв ТзОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» матеріальну шкоду на вказану суму.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_5 свою винуватість у вчиненні кримінальних правопорушень визнав повністю та пояснив, що він визнає та підтверджує обставини, які викладені в обвинувальному акті. У скоєному щиро кається.

Представниками потерпілих - Товариства з обмеженою відповідальністю «ПОВНОДІЛ» ОСОБА_8 , та Товариства з обмеженою відповідальністю «Ашан Україна Гіпермаркет» ОСОБА_9 подано заяви про проведення судового розгляду без їх участі, при визначенні міри покарання покладаються на розсуд суду.

На підставі ч. 3 ст. 349 КПК України суд при визначенні обсягу доказів, що підлягають дослідженню щодо тих обставин, які ніким із учасників кримінального провадження не оспорюються, і немає сумнівів у добровільності їх позиції, обмежився допитом обвинуваченої та оголошенням характеризуючих матеріалів.

Крім повного визнання обвинуваченим своєї винуватості, його вина у вчиненні кримінальних правопорушень повністю і об`єктивно стверджується зібраними в ході досудового розслідування доказами, які знаходяться в матеріалах кримінального провадження.

Оцінюючи докази в їх сукупності, суд вважає, що вина обвинуваченого ОСОБА_5 у вчиненні кримінальних правопорушень доведена повністю, його злочинні дії вірно кваліфіковані за ч. 4 ст. 185 КК України за кваліфікуючими ознаками - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчиненої повторно, за попередньою змовою групою осіб, вчиненої в умовах воєнного стану.

Згідно п.3 Постанови Пленуму Верховного Суду України №7 від 24.10.2003р. «Про практику призначення судами кримінального покарання», визначаючи ступінь тяжкості вчинених злочинів, суди повинні виходити з класифікації злочинів згідно ст. 12 КК України, а також із особливостей конкретного злочину й обставин його вчинення.

У відповідності до ст. 12 КК України, кримінальні правопорушення вчинені обвинуваченим ОСОБА_5 є тяжкими злочинами.

Обираючи покарання обвинуваченому ОСОБА_5 , суд враховує характер та тяжкість вчинених кримінальних правопорушень, фактичні обставини справи, обставини, що пом`якшують покарання - щире каяття, обставини, що обтяжують покарання - не встановлено, а також враховуючи особу обвинуваченого, який згідно ст.89 КК України раніше не судимий, за місцем проживання характеризується типово, суд вважає за необхідне призначити йому покарання в межах санкції, передбаченої ч. 4 ст. 185 КК України, за якою кваліфіковано злочин, у виді позбавлення волі та звільнити його від відбування призначеного покарання на підставі ст.75 КК України, з випробуванням, з покладенням на нього обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

Суд вважає, що саме таке покарання відповідатиме загальним засадам призначення покарання, передбаченим ст.65 КК України, буде необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого, попередження вчинення ним нових злочинів.

Строк дії ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 08 липня 2023 року про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, відносно ОСОБА_5 закінчився.

Керуючись ст.ст. 349, 368, 370, 373, 374, 615 КПК України, суд, -

у х в а л и в:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п`ять) років.

На підставі ст. 75 КК України, ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звільнити від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Відповідно до ст. 76 КК України, зобов`язати ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 : періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Строк дії ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова від 08 липня 2023 року про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, відносно ОСОБА_5 закінчився.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги встановленого ст. 395 КПК України, якщо таку скаргу не було подано.

На вирок може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення через Шевченківський районний суд м. Львова.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116325388
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Крадіжка

Судовий реєстр по справі —466/7139/23

Вирок від 16.01.2024

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 18.12.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 05.09.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

Ухвала від 12.07.2023

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні