Ухвала
від 16.01.2024 по справі 144/281/19
ТЕПЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 144/281/19

Провадження № 6/144/4/24

У Х В А Л А

"16" січня 2024 р. Теплицький районний суд Вінницької області

в складі: головуючого - судді Германа О.С.,

секретаря судового засідання - Пігулі А.А.,

розглянувши заяву представника стягувача АТ «Кредобанк» - Михайлової Юлії Вікторівни про видачу дублікату виконавчого листа у справі № 144/281/19 за позовом Акціонерного товариства «Кредобанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,

В С Т А Н О В И В:

26 грудня 2024 року представника стягувача АТ «Кредобанк» - Михайлова Ю. В. звернулася до суду з заявою, в якій просить видати дублікат виконавчого листа № 144/281/19.

Заяву мотивувала тим, що виконавчий лист у даній справі було втрачено під час пересилання поштою.

Сторони в судове засідання не з`явилися, що не є перешкодою для розгляду справи.

Судом встановлено, що в провадженні Теплицького районного суду Вінницької області перебувала цивільна справа № 144/281/19 за позовом Акціонерного товариства «Кредобанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Рішенням Теплицького районного суду від 03 червня 2021 року позовні вимоги Акціонерного товариства «Кредобанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості задоволено. Стягнуто з ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстрованої по АДРЕСА_1 на користь Акціонерного товариства «КРЕДОБАНК» (79026, м. Львів, вул. Сахарова, 78, код ЄДРПОУ 09807862, р/р НОМЕР_2 в АТ «КРЕДОБАНК», МФО 325365) заборгованість в розмірі 13974 (тринадцять тисяч дев`ятсот сімдесят чотири) грн.. 77 коп. та 1921 (одна тисяча дев`ятсот двадцять одна) грн. 00 коп. судових витрат.

Відповідно до повідомлення в.о. начальника Бершадського районного відділу державної виконавчої служби у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), виконавчий документ №144/281/19 виданий Теплицьким районним судом станом на 09.08.2023 у Бершадському відділі державної виконавчої служби у Гайсинському районні не знаходиться.

Відповідно ч.1 ст.18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Відповідно до п. 17.4 ч.1 розділуПерехідних положень ЦПК Україниу разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.Пленум Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ в своїй постанові від 25.09.2015 року за №8 «Про узагальнення практики розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» вказав, що заява про видачу дубліката виконавчого листа повинна містити необхідні відомості для вирішення питання видачі дубліката виконавчого листа. У таких заявах потрібно зазначати назви сторін виконавчого провадження, підстави для видачі дубліката виконавчого листа; посилання на докази, якими підтверджувались би втрата виконавчого листа.Листом Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 01.07.2015 року «Узагальнення про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах» роз`яснено, що при вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого листа або судового наказу у зв`язку з його втратою заявники повинні подати докази, а суди мають обов`язково перевірити, чи не було виконано судові рішення, судові накази, чи не втратили вони законної сили. Тобто, суд має право видати дублікат виконавчого листа тільки у разі доведеності втрати його оригіналу.

Згідно діючого законодавства, дублікатом є документ, який видається замість втраченого оригіналу і має силу первісного акта. Дублікат видається судом, який ухвалив рішення, після розгляду заяви про видачу дубліката. При вирішенні питання про видачу дубліката виконавчого документа суд повинен перевірити, чи не було воно виконано за втраченим документом, адже за повністю виконаним рішенням дублікат виконавчого документа не видається.З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що заява про видачу дубліката виконавчого листа обґрунтована та підлягає до задоволення.

За таких обставин, суд вважає за необхідне заяву про видачу дублікату виконавчого листа задовольнити та видати дублікат виконавчого листа, оскільки оригінал втрачено, рішення не виконано і не втратило своєї законної сили.

Керуючись ч.1 п.17.4 розділу ХIII перехідних положень ЦПК України ст. ст. 258, 260, 261 ЦПК України -

У Х В А Л И В:

Заяву представника стягувача АТ «Кредобанк» - Михайлової Юлії Вікторівни про видачу дублікату виконавчого листа у справі № 144/281/19 за позовом Акціонерного товариства «Кредобанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості- задовольнити.

Видати представнику стягувача АТ «Кредобанк» - Михайловій Юлії Вікторівні дублікат виконавчого листа у цивільній справі № 144/281/19 за позовом Акціонерного товариства «Кредобанк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, безпосередньо до Вінницького апеляційного суду. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116337960
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —144/281/19

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Рішення від 03.06.2021

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Теплицький районний суд Вінницької області

Герман О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні