Ухвала
від 16.01.2024 по справі 738/1998/23
МЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 738/1998/23

№ провадження 2/738/26/2024

У Х В А Л А

16 січня 2024 року місто Мена

Менський районний суд Чеpнiгiвської областi в складi:

судді Волошиної Н.В.,

з участю секpетаpя судового засідання Іванько А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Менського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Менська державна нотаріальна контора, про зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Менського районного суду Чернігівської області перебуває цивільна справа за позовною заявою ОСОБА_1 до Менського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Менська державна нотаріальна контора, про зняття арешту з майна.

Учасники справи, будучи належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з`явились.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України уразі неявки в судове засідання всіх учасників справи фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

До початку судового засідання від представника позивача надійшло клопотання про залучення до участі у справі АТ «Райффайзен Банк», який є правонаступником ВАТ «Райффайзен Банк Аваль», як співвідповідача.

Як вбачається з повідомлення №19.10-32/41404 від 13 грудня 2023 року, наданого Менським відділом державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, на виконання у відділі перебували виконавчі провадженні з примусового виконання виконавчих листів №2-853, виданих Менським районним судом Чернігівської області 05 січня 2010 року, про стягнення з ОСОБА_2 на користь ВАТ «Райффайзен Банк Аваль» заборгованості в розмірі 23824,81 грн та 119.123 грн (а.с.38).

Статтею 51 ЦПК України передбачена можливість залучення співвідповідача до участі у справі за клопотанням позивача.

Відповідно до частини 1 статті 64 ЦПК України представник, який має повноваження на ведення справи в суді, здійснює від імені особи, яку він представляє, її процесуальні права та обов`язки.

Відповідно до положень ч. 2 та ч. 3 ст. 51 ЦПК України суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Відповідно до ч.2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Виходячи з положень статті 51 ЦПК України та з метою повного, всебічного з`ясування обставин справи, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника позивача та про залучення до участі у справі як співвідповідачів АТ «Райффайзен Банк».

З метою виконання вимог ст.ст. 178-180 ЦПК України, суд вважає за необхідне судове засідання відкласти.

Керуючись статтями 51, 178-180, 247, 258, 260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про залучення до участі у справі співвідповідачів задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Менського відділу державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача Менська державна нотаріальна контора, про зняття арешту з майна в якості співвідповідача акціонерне товариство «Райффайзен Банк», місцезнаходження вул. Генерала Алмазова, 4-А м. Київ.

Копію ухвали, судову повістку, копію позовної заяви направити співвідповідачу.

Визначити співвідповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позовну заяву має право подати до суду відповідь на відзив. Одночасно з надісланням відповіді на відзив до суду, її копію та додані документи позивач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань та аргументів можуть бути подані відповідачем до суду протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив. Одночасно з надісланням заперечень до суду, їх копію та доданих документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Відкласти cудовий розгляд справи до 09-00 години 12 лютого 2024 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Волошина

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116339738
СудочинствоЦивільне
Сутьзняття арешту з майна

Судовий реєстр по справі —738/1998/23

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Менський районний суд Чернігівської області

Волошина Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні