Ухвала
від 17.01.2024 по справі 308/1000/24
УЖГОРОДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 308/1000/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 січня 2024 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області у складі:

головуючого судді Хамник М.М.,

за участю секретаря судових засідань Гефнер К.-С.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву судді Хамник М.М. про самовідвід з розгляду цивільної справи за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Комунального некомерційного підприємства «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» Закарпатської обласної ради та ОСОБА_1 про скасування акту ,-

В С Т А Н О В И В:

До Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області надійшла цільна справа за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Комунального некомерційного підприємства «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» Закарпатської обласної ради та ОСОБА_1 про скасування акту.

За протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 15.01.2024 року означена цивільна справа передана судді Хамник М.М.

Суддею після отримання вказаного позову у своє провадження подано заяву про самовідвід відповідно до п. 5 ч. 1ст. 36 ЦПК України.

В заяві про самовідвід головуюча суддя Хамник М.М. зазначає, що підчас ознайомлення з матеріалами даної справи нею встановлено, що вона перебуває у дружніх відносинах зі ОСОБА_2 , який є медичним директором КПН «ЗОКЛ ім. А. Новака» (відповідача у даній справі). Окрім того, ОСОБА_2 є членом комісії, що прийняла Акт розслідування (спеціального розслідування) нещасного випадку, гострого професійного захворювання (отруєння), аварії, що стався (сталося) 04 лютого 2021 року (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ) від 12.12.2023 року, що є безпосереднім предметом оскарження у даній цивільній справі.

Пунктом 5 ч. 1ст.36ЦПК України передбачено, що суддя не може брати участі в розгляді справи і підлягає відводу (самовідводу), якщо є інші обставини, які викликають сумнів в неупередженості або об`єктивності судді.

У відповідності до ч. 1ст.39ЦПК України за наявності підстав, зазначених у ст.ст. 36-38 цього Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов`язані заявити самовідвід.

Відповідно до ч. 1ст.40ЦПК України питання про самовідвід судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі.

Європейська конвенція про захист прав людини і основоположних свобод у ст. 6 гарантує право на справедливий судовий розгляд.

Згідно з усталеною практикою Європейського суду з прав людини існування безсторонності для цілей пункту 1 статті 6 Конвенції повинно встановлюватися згідно з: (і) суб`єктивним критерієм, врахувавши особисті переконання та поведінку конкретного судді, тобто чи мав суддя особисту упередженість або чи був він об`єктивним у цій справі, та (іі) об`єктивним критерієм, іншими словами, шляхом встановлення того, чи забезпечував сам суд та, серед інших аспектів, його склад, достатні гарантії для того, щоб виключити будь-який обґрунтований сумнів у його безсторонності (див., серед інших, рішення у справах «Фей проти Австрії» (Fey v. Austria), від 24 лютого 1993 року, Series А № 255, пп. 28 та 30, та «Веттштайн проти Швейцарії» (Wettstein v. Switzerland), заява № 33958/96, п. 42, ECHR 2000-ХІІ).

Як зазначено в п. 2.5 Бангалорських принципів діяльності судді від 19.05.2006, схвалених Резолюцією 2006/23 Економічної та Соціальної Ради ООН, суддя заявляє самовідвід від участі в розгляді справи в тому випадку, зокрема, коли у стороннього спостерігача могли б виникнути сумніви в неупередженості судді.

Відтак, на підставі п. 5 ч. 1ст. 36 ЦПК України, для усунення будь-яких сумнівів щодо об`єктивності та неупередженості складу суду під час вирішення спору у справі, головуюча по справі підлягає самовідводу.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст.36, ч. 1 ст.39, ч. 1 ст.40 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву про самовідвід головуючої судді Хамник М.М. з розгляду цивільної справи за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Комунального некомерційного підприємства «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» Закарпатської обласної ради та ОСОБА_1 про скасування акту - задовольнити.

Матеріали цивільної справи № 308/1000/24 (2/308/113/24) за позовом Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області до Комунального некомерційного підприємства «Закарпатська обласна клінічна лікарня імені Андрія Новака» Закарпатської обласної ради та ОСОБА_1 про скасування акту передати до канцелярії суду для проведення повторного автоматизованого розподілу справи.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Ужгородського

міськрайонного суду

Закарпатської області М.М.Хамник

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено18.01.2024
Номер документу116350234
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування акту

Судовий реєстр по справі —308/1000/24

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Придачук О. А.

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області

Хамник М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні