Ухвала
від 17.01.2024 по справі 914/3754/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

17.01.2024 р. Справа № 914/3754/23

Суддя Господарського суду Львівської області Галамай О.З., розглянувши матеріали позовної заяви Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 , м. Рава-Руська Львівської області

до відповідача: Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, м. Львів

про визнання недійним договору, визнання бездіяльності відповідача протиправною та зобов`язання внести зміни до договору

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Управління майном спільної власності Львівської обласної ради про визнання недійним договору оренди майна № 102/22/2 від 25.08.2022, визнання бездіяльності відповідача протиправною та зобов`язання внести зміни до договору оренди нерухомого майна № 22/19 від 06.05.2019.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 02.01.2024 позовну заяву залишено без руху.

На виконання вимог ухвали суду від 02.01.2024 позивач усунув відповідні недоліки.

Розглянувши подані матеріали позовної заяви, суд встановив, що такі відповідають вимогам статей 162-164 Господарського процесуального кодексу України та є достатніми для відкриття провадження у справі.

Враховуючи предмет позову, справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Також позивач у позові зазначив, що вирішення справи по суті вплине на обсяг прав та обов`язків Комунального закладу культури Львівської обласної ради культурно-мистецький центр «Львівський палац мистецтв», який є балансоутримувачем нерухомого майна, переданого відповідачем позивачу в оренду та просив залучити його до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Відповідно до частини 2 статті 50 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи викладені позивачем доводи, суд вважає за необхідне залучити Комунальний заклад культури Львівської обласної ради культурно-мистецький центр «Львівський палац мистецтв» як балансоутримувача до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 12, 50, 176, 178, 181, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.Прийняти справу до розгляду та відкрити загальне позовне провадження.

2.Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Комунальний заклад культури Львівської обласної ради культурно-мистецький центр «Львівський палац мистецтв» (місцезнаходження: 79005, місто Львів, вул. Коперника, будинок 17; ідентифікаційний код: 23958316).

3.Підготовче засідання призначити на 14.02.24 о 10:40 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, зал судових засідань № 10.

4.Учасникам справи забезпечити явку представників у судове засідання.

5.Встановити відповідачу строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

6.Встановити позивачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

7.Встановити відповідачу строк у 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) запереченням до суду.

8.Встановити третій особі строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання пояснень щодо позову. Зобов`язати третю особу надіслати (надати) пояснення та додані до них документи іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) таких пояснень до суду.

9.Звернути увагу учасників справи, що заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України; у випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов`язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

При цьому слід зауважити, що особі, яка зареєструвала електронний кабінет в ЄСІТС, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Інформацію у справі, яка розглядається, можна отримати за такою веб-адресою: http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/ та на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Галамай О. З.

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116356493
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійним договору, визнання бездіяльності відповідача протиправною та зобов`язання внести зміни до договору

Судовий реєстр по справі —914/3754/23

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

Ухвала від 14.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

Ухвала від 17.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

Ухвала від 02.01.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Галамай О.З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні