Ухвала
від 16.01.2024 по справі 520/35915/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

з питань залучення до участі у справі третьої особи

16 січня 2024 року № 520/35915/23

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Бадюков Ю.В., розглянувши у приміщенні суду в м. Харкові в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про залучення третьої особи по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Інституту спеціального зв`язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський Політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського » про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Інституту спеціального зв`язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський Політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського » (вул. Верхньоключова, буд. 4, м. Київ, 03056), в якому просить суд:

- визнати протиправними дії Інституту спеціального зв`язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» (03056, м.Київ, вул. Верхньоключова, 4, код ЄДРПОУ 34979237), які полягають у відмові ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) підготувати та надати до Головного управління Пенсійного Фонду України в Харківській області оновлену довідку про розмір грошового забезпечення ОСОБА_1 станом на 01.01.2023 для проведення перерахунку основного розміру його пенсії з 01.02.2023 (з першого числа місяця, що йде за місяцем, в якому настали обставини);

- зобов`язати Інститут спеціального зв`язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» (03056, м.Київ, вул. Верхньоключова, 4, код ЄДРПОУ 34979237) підготувати та надати до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області довідку про розмір грошового забезпечення ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) за відповідною посадою станом на 01.01.2023 у відповідності до вимог статей 43 і 63 Закону України від 09.04.1992 №2262- ХІІ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» з врахуванням положень постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2017 №704 «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» щодо визначення посадового окладу і окладу за військовим званням, шляхом множення розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, на відповідний тарифний коефіцієнт за посадою, яку займав позивач на час звільнення - заступник начальника відділу організації та контролю службової діяльності, та з обов`язковим зазначенням надбавки за особливості проходження служби відповідно до п.п.1 п.5 постанови КМУ від 30.08.2017 №704 - 30% та премії відповідно до п.п.2 п.5 постанови КМУ від 30.08.2017 №704 у розмірі - 80%, для здійснення обчислення та перерахунку з 01.02.2023 пенсії позивача;

- стягнути за рахунок бюджетних асигнувань Інституту спеціального зв`язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» (03056, м.Київ, вул. Верхньоключова, 4, код ЄДРПОУ 34979237) на користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ) сплачений судовий збір.

Ухвалою суду від 22.12.2023 відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

Від представника відповідача надійшло клопотання про залучення Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області (пл. Свободи, 5, Держпром, 3 під., 2 пов, Харків, Харківська область, 61000) до справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Дослідивши матеріали справи, вирішуючи питання про залучення третьої особи до участі у справі, суд виходить з наступного.

За приписами ч. 2 ст. 49 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Частинами 4, 5 статті 49 КАС України визначено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Так, предметом позову є перерахунок розміру грошового забезпечення позивача, підготовка і надання до Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області нової довідки про розмір грошового забезпечення

При цьому, відповідач вказує, що вимоги позивача стосуються подальшого перерахунку його пенсії на підставі довідки про грошове забезпечення, яку позивач вимагає йому видати.

Однак, суд не погоджується з такими доводами, та зазначає, що питання перерахунку пенсії виходить за межі даного спору. В рамках даної справи має розглядатись лише питання наявності у позивача права отримання оновленої довідки з перерахованим розміром грошового забезпечення.

Тому, обґрунтувань та доказів на підтвердження обставин, які б свідчили, що рішення суду у даній справі може вплинути на права чи обов`язки Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області суду не надано.

У зв`язку з викладеним, суд наразі не вбачає підстав для залучення вказаної особи в якості третьої осіб до участі у даній справі.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 49, 243, 248 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області про залучення третьої особи по справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Інституту спеціального зв`язку та захисту інформації Національного технічного університету України «Київський Політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути викладені в апеляційній скарзі на рішення суду.

Суддя Бадюков Ю.В.

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116362707
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/35915/23

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 15.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Мінаєва О.М.

Рішення від 13.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Ухвала від 16.01.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Ухвала від 22.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

Ухвала від 14.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні