Ухвала
від 16.01.2024 по справі 520/34991/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

про розгляд справи в режимі відеоконференції

16 січня 2024 р. справа № 520/34991/23

Харківського окружного адміністративного суду головуючого судді - Лариси Мар`єнко, розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-словенського підприємства "Хлібопекарський комплекс "Кулиничівський" до Головного управління ДПС у Харківській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Українсько-словенське підприємство "Хлібопекарський комплекс "Кулиничівський", через електронну систему ЄСІТС "Електронний суд" звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління ДПС у Харківській області, в якому просить суд визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Харківській області №0/22148/0412 від 21.07.2023 року.

Ухвалою суду від 08.12.2023 відкрито загальне позовне провадження у справі та призначено підготовче судове засідання.

Через ЄСІТС "Електронний суд" від представника позивача - Д.Щеглова, надійшло клопотання про проведення судового засідання у режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів через програму Easycon.

У судове засідання 08.12.2023 представник позивача, повідомлений судом належним чином про дату, час і місце розгляду справи, не прибув.

Представник відповідача прибув у підготовче судове засідання, не заперечував проти розгляду справи в порядку відеоконференцзв`язку та відкладення розгляду справи через неявку представника позивача.

Дослідивши доводи заявленої представником позивача заяви, суд встановив наступне.

Відповідно до ч.2 ст.195 КАС України, учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Згідно ч.3 та 5 ст.195 КАС України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції та, у зв`язку з цим, відкладає розгляд справи на іншу дату.

Керуючись ст. ст. 195, 243, 248 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання представника позивача про проведення судового засідання у режимі відеоконференції у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-словенського підприємства "Хлібопекарський комплекс "Кулиничівський" до Головного управління ДПС у Харківській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - задовольнити.

Відкласти підготовче судове засідання у справі №520/34991/23 на 30 січня 2024 року об 11:00 годині, яке відбудеться в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: м.Харків, майдан Свободи, буд.6, зал судових засідань №6.

Забезпечити участь у судовому засіданні представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Українсько-словенського підприємства "Хлібопекарський комплекс "Кулиничівський" з використанням власних технічних засобів через програму Easycon.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Лариса МАР`ЄНКО

Дата ухвалення рішення16.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116362716
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —520/34991/23

Ухвала від 29.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 09.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 25.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Рішення від 12.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Рішення від 12.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 16.01.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Ухвала від 08.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні