Ухвала
від 17.01.2024 по справі 758/12064/22
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

17 січня 2024року місто Київ

Справа № 758/12064/22

Апеляційне провадження № 22-ц/824/6625/2024

Київський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Желепи О. В. (суддя-доповідач), Мазурик О. Ф., Немировська О. В.

вирішуючи клопотання Озерана Олексія Сергійовича в інтересах Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» про поновлення строку на апеляційне оскарження та питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Озерана Олексія Сергійовича в інтересах Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» на ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 30 жовтня 2023 року про забезпечення позову (постановлену у складі судді Скрипник О. Г., інформація про дату складання повного судового рішення відсутня)

у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» про визнання недійсними договорів купівлі-продажу частки у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю

ВСТАНОВИВ

Ухвалою Подільського районного суду міста Києва від 30 жовтня 2023 року заяву представника позивача ОСОБА_2 - адвоката Коцюрби Л. О. про забезпечення позову задоволено.

Накладено арешт на частку Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю «ФРУКТОНА-ВН», у розмірі 33 330 грн 00 к., що становить 33,33% статутного капіталу ТОВ «ФРУКТОНА-ВН».

Не погоджуючись з такою ухвалою, Озеран О. С. в інтересах Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» 29 грудня 2023 року, згідно поштової відмітки, направив на адресу Київського апеляційного суду апеляційну скаргу в якій просить скасувати ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 30 жовтня 2023 року про забезпечення позову та постановити нову ухвалу, якою відмовити у задоволені заяви представника позивача про забезпечення позову у повному обсязі.

У зв`язку з поданням апеляційної скарги безпосередньо до Київського апеляційного суду та відсутністю матеріалів цивільної справи № 758/12064/22, суд апеляційної інстанції був позбавлений можливості вирішити питання про прийняття апеляційної скарги та поновлення строку на апеляційне оскарження, а тому 05 січня 2024 року постановлено ухвалу про витребування матеріалів цивільної справи № 758/12064/22 з Подільського районного суду міста Києва.

На виконання вимог ухвали матеріали цивільної справи надійшли на адресу Київського апеляційного суду 12 січня 2024 року та передані судді доповідачу 15 січня 2024 року.

Таким чином питання про відкриття провадження вирішується після надходження матеріалів цивільної справи.

Апеляційна скарга містить клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження. Клопотання обґрунтовано тим, що з повним текстом ухвали представник скаржника ознайомився лише 14.12.2023 року, про що наявна відповідна розписка в матеріалах справи.

Тому вважає, що строк пропущений з поважних причин та просить його поновити.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно п. 2 ч. 2 ст. 354 ЦПК України, учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Матеріалами справи підтверджено, що 30 жовтня 2023 року за відсутності сторін постановлено оскаржувану ухвалу, інформація про дату складання повного тексту ухвали відсутня.

Відповідно до відмітки, що міститься в заяві про ознайомлення з матеріалами справи, представник АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» адвокат Озеран О. С. ознайомився з матеріалами справи 14.12.2023 року.

Інших доказів що підтверджують направлення або вручення копії оскаржуваної ухвали відповідачу або його представнику матеріали справи не містять.

Таким чином матеріалами справи не спростовано, що АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» або його представнику до 14.12.2023 року було вручено копію оскаржуваної ухвали.

За таких обставин, враховуючи що апеляційну скаргу направлено засобами поштового зв`язку 29 грудня 2023 року, апеляційний суд вважає, що наведені в апеляційній скарзі причини пропуску строку є поважними, тому строк на апеляційне оскарження слід поновити.

Апеляційна скарга відповідає вимогам щодо форми та змісту, встановлених ст. 356 ЦПК України, подана та підписана представником АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» адвокатом Озеран О. С.повноваження якого підтверджено.

Судовий збір сплачено відповідно до ст. 4 ЗУ «Про судовий збір».

Перешкод для відкриття апеляційного провадження апеляційним судом не встановлено.

Підстав, передбачених ст. 358 ЦПК України для відмови у відкритті апеляційного провадження не встановлено.

Згідно ч.1 ст. 359 ЦПК України, про відкриття апеляційного провадження у справі суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу.

Враховуючи вище наведені обставини, провадження у справі необхідно відкрити.

Керуючись ст. 352,354-361 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ

Клопотання Озерана Олексія Сергійовича в інтересах Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» про поновлення строку на апеляційне оскарження - задовольнити.

Поновити Акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД»строк на апеляційне оскарження ухвали Подільського районного суду міста Києва від 30 жовтня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Озерана Олексія Сергійовича в інтересах Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «МЕРІЛЕНД» на ухвалу Подільського районного суду міста Києва від 30 жовтня 2023 року про забезпечення позову.

Копію ухвали про відкриття провадження та копію апеляційної скарги з додатками надіслати учасникам справи і встановити строк для подачі ними відзиву на апеляційну скаргу в 5-ти денний строк з моменту отримання даної ухвали.

Роз`яснити учасникам справи, що до відзиву додаються докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи (ч. 4 ст. 360 ЦПК України).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Судді

Дата ухвалення рішення17.01.2024
Оприлюднено19.01.2024
Номер документу116366305
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —758/12064/22

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 10.05.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Будзан Л. Д.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Гребенюк В. В.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Постанова від 06.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 17.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Желепа Оксана Василівна

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Скрипник О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні