Постанова
від 27.08.2010 по справі 2-а-2765/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2-а-2765/10/1970

"27" серпня 2010 р. м. Тернопіль

Тернопільський окруж ний адміністративний суд в с кладі судді Баб' юка П.М. при секретарі Михайловській Н.В.

за участю:

представника позивача - Михайлова М.А.;

відповідач - не з' явився ;

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в залі суд у у м. Тернополі справу за позо вом Тернопільської об' єднаної державної податково ї інспекції до Товарист ва з обмеженою відповідальні стю “Торговельно-виробнича к омпанія “Альбатрос” про звер нення стягнення на активи, -

В С Т А Н О В И В:

Тернопільська об' єд нана державна податкова інсп екція звернулася до адмініст ративного суду з адміністрат ивним позовом до Товариства з обмеженою відповідальніст ю “Торговельно-виробничої ко мпанії “Альбатрос” про стягн ення 2039,88 гривень податкового б оргу шляхом звернення стягне ння на активи боржника.

В обґрунтування своїх позо вних вимог позивач посилаєть ся на те, що відповідачем були порушені п.п. 5.3.1 п.5.3. ст.5 Закону У країни “Про порядок погашенн я зобов' язань платників под атків перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами” в ід 21.12.2000 року №2181-ІІІ з наступним и змінами та доповненнями, а с аме: відповідач несвоєчасно та не в повному обсязі сплачу вав узгоджені суми податково го зобов' язання, що призвел о до виникнення податкового боргу.

Представник позивача Тер нопільської об' єднаної д ержавної податкової інспекц ії в судовому засіданні позо вні вимоги підтримав повніст ю, просив позов задовольнити , стягнути з відповідача за ра хунок його активів заборгова ність перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами на загальну суму 2039,88

Відповідач в суд не з' явив ся і заперечень на позов не по дав, хоча належним чином пові домлявся про день, час та міс це слухання справи. Про причи ни неявки суд не повідомив. Су д вважає що причина неявки пр едставника відповідача не є поважною і справа може бути р озглянута на підставі наявни х в ній доказів.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши пояснення пр едставника позивача, судом в становлено наступні обстави ни.

До Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговел ьно-виробничої компанії «Аль батрос»в частині заборгован ості по податку на прибуток п ідприємств застосовано штра фні санкції за неподання под аткової декларації у стоки, в изначені законодавством:

- податковим повідомленням -рішенням № 0013641502/0 від 28 квітня 2007 р оку визначено заборгованіст ь в сумі 170,0 грн.;

- податковим повідомленням -рішенням № 0013651502/0 від 28 квітня 2007 р оку визначено заборгованіст ь в сумі 170,0 грн.;

- податковим повідомленням -рішенням № 0019681502/0 від 19 червня 2007 р оку визначено заборгованіст ь в сумі 170,0 грн.

Зазначені штрафні санкції не сплачено ТзОВ “Торговель но-виробничої компанії «Альб атрос»в добровільному поряд ку, а тому заборгованість від повідача по податку на прибу ток підприємств складає 510 грн .

Заборгованість відповідач а по комунальному податку пі дтверджується податковим по відомленням-рішенням № 0025901502/0 в ід 07 листопада 2007 року на суму 153 0 грн.

Відомостей щодо оскарженн я зазначених податкових пові домлень-рішень відповідачем не представлено а судом не зд обуто.

Відповідно до розрахунків суми позовних вимог, даних об лікових карток платника та в казаних податкових повідомл ень-рішень податковий борг в ідповідача станом на 16.06.2010 року становить 2039,88 грн., в тому числі : по податку на прибуток підпр иємств - 510 грн., по комунально му податку - 1529,88 грн.

Згідно п.п. 5.4.1. п. 5.4. ст. 5 Закону № 2181 з наступними змінами та доп овненнями узгоджена сума под аткового зобов' язання не сп лачена платником податків у визначені законом строки виз начається сумою податкового боргу платника податків.

Оцінивши зібрані по справі докази та дослідивши норми ч инного законодавства, суд пр ийшов до висновку, що позовні вимоги підлягають до задово лення, виходячи з наступного .

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 11 Зако ну України “Про державну под аткову службу в Україні” орг ани державної податкової слу жби у випадках, в межах компет енції та у порядку, встановле них законами України, мають п раво здійснювати документал ьні невиїзні перевірки (на пі дставі поданих податкових де кларацій, звітів та інших док ументів, пов'язаних з нарахув анням і сплатою податків та з борів (обов'язкових платежів ) незалежно від способу їх под ачі), а також планові та позапл анові виїзні перевірки своєч асності, достовірності, повн оти нарахування і сплати под атків та зборів (обов'язкових платежів), додержання валютн ого законодавства юридичним и особами, їх філіями, відділе ннями, іншими відокремленими підрозділами, що не мають ста тусу юридичної особи, а також фізичними особами, які мають статус суб'єктів підприємни цької діяльності чи не мають такого статусу, на яких згідн о із законами України поклад ено обов'язок утримувати та/а бо сплачувати податки і збор и (обов'язкові платежі Націон ального банку України та йог о установ (далі - платники пода тків).

Згідно п. 5.1. та п. 5.2. ст. 5 Закону № 2181 податкове зобов' язання, с амостійно визначене платник ом податків у податковій дек ларації, вважається узгоджен им з дня подання такої деклар ації; податкове зобов' язанн я податкове зобов'язання пла тника податків, нараховане к онтролюючим органом, вважаєт ься узгодженим у день отрима ння платником податків подат кового повідомлення; у разі о скарження податкового повід омлення - рішення платником податків днем узгодження по даткового зобов' язання пла тника податку є день закінче ння процедури адміністратив ного чи судового оскарження.

Стаття 11 Закону України „Пр о державну податкову службу в Україні” (пункт 11) надає прав о органам державної податков ої служби застосовувати до п латників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати д о бюджетів та державних ціль ових фондів суми недоїмки, пе ні у випадках, порядку та розм ірах, встановлених законами України.

Як свідчать матеріали спра ви відповідачем по справі бу ли порушені вимоги вищевказа них нормативно-правових акті в при здійсненні фінансово-г осподарської діяльності.

Відповідно до п.п. 3.1.1 п. 3.1. ст. 3 З акону № 2181 активи платника под атків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу викл ючно за рішенням суду. В інших випадках платники податків самостійно визначають черго вість та форми задоволення п ретензій кредиторів за рахун ок активів, вільних від заста вних зобов'язань забезпеченн я боргу. У разі, якщо такого пл атника податків визнано банк рутом, черговість задоволенн я претензій кредиторів визна чається законодавством про б анкрутство.

Відповідно до розрахунків поданих позивачем загальна заборгованість Товариства з обмеженою відповідальністю “Торговельно-виробничої ком панії “Альбатрос” перед бюдж етами та державними цільовим и фондами становить 2039,88 гриве нь, яку позивач просить стягн ути в примусовому порядку за рахунок звернення стягнення на активи боржника.

Виходячи з вищенаведеного , суд приходить до висновку, що вимоги позивача є обґрунтов аними, відповідають дійсним обставинам та матеріалам спр ави, ґрунтуються на вимогах ч инного законодавства, належн им чином не запереченні відп овідачем, а тому підлягають д о задоволення в повному обся зі.

Керуючись Законами Україн и “Про державну податкову сл ужбу України”, “Про порядок п огашення зобов'язань платник ів податків перед бюджетами та державними цільовими фонд ами”, ст. 17, 104, 105, 106 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю “То рговельно-виробничої компан ії “Альбатрос” (вул. Тісна, 1, м. Тернопіль, код ЄДРПОУ 33960780) за ра хунок його активів заборгова ність перед бюджетами та дер жавними цільовими фондами на загальну суму 2039 (дві тисячі тр идцять дев' ять) грн. 88 коп., в т ому числі 510 (п' ятсот десять) г рн. по податку на прибуток при ватних підприємств та 1529 (одна тисяча п' ятсот двадцять де в' ять) грн. 88 коп. по комунальн ому податку.

Копію постанови направити сторонам по справі.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ків на її оскарження, а в разі оскарження постанова, якщо ї ї не скасовано, набирає закон ної сили після повернення ап еляційної скарги, відмови у в ідкритті апеляційного прова дження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова суду може бути ос каржена в порядку та строки п ередбачені ст.ст.185-187 КАС Украї ни.

Головуючий суддя Баб'юк П.М.

копія вірна

Суддя Баб'юк П.М.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.08.2010
Оприлюднено16.10.2010
Номер документу11636748
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2765/10/1970

Ухвала від 09.08.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

Постанова від 27.08.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Баб'юк П.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні